SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 22 April, 04:05

SmålandsPosten - 26 mar 19 kl. 05:30

Gårdsförsäljning viktig satsning för landsbygdenDebatten om gårdsförsäljning av öl och vin går vidare. Nu replikerar Sofia Stynsberg (M) på IOGT-NTO:s inlägg, där föreningen skrev att gårdsförsäljning och monopolet inte går ihop..
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Sofia Stynsberg, IOGT-NTO

Dela artikeln

87 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gårdsförsäljning, viktig, satsningför , landsbygden
Skånskan - 25 nov 15 kl. 14:00

Närmare gårdsförsäljning

Opinion Folkpartiets landsmöte röstade ner partiledningen (om än med ganska knappa siffror) och bestämde sig för att verka för gårdsförsäljning av alkohol. Detta är synnerligen välkommet, inte minst eftersom det innebär att tre av fyra partier i alliansen nu är för gårdsförsäljning. Endast Kristdemokraterna är fortfarande emot.

Cornucopia - 13 apr 18 kl. 10:16

Gårdsförsäljning av vin och öl tillåts

Socialutskottet har enats under den sk Alliansens ledning. Gårdsförsäljning av vin och öl kommer tillåtas, dvs man komer kunna köpa lokalproducerat vin och öl direkt från tillverkaren om denne är en gård. Exakt hur detta kommer fungera återstår att se - måste viss mängd råvara odlats på gården?

Barometern - 25 aug 14 kl. 08:09

Centerpartiet: Hög tid att testa gårdsförsäljning

Under de senaste veckorna har det kommit rapporter om hur lokala bryggerier runt om i Sverige oroas över Systembolagets nya regler. Enligt bryggerierna försvåras deras verksamhet av nya distributionsrutiner och ändrade villkor för försäljning. I stället för att försvåra så menar vi att vi måste göra det lättare för den småskaliga dryckesproduktionen.

Sydsvenskan - 02 jan 15 kl. 21:09

"Gårdsförsäljning av alkohol är visst förenligt med ett alkoholmonopol."

Sveriges vinodlare och mikrobryggerier fick nyligen en ovälkommen ”julklapp” av landets folkhälsominister, Gabriel Wikström (S).I ett debattinlägg i Aftonbladet förklarade Gabriel Wikström och IOGT-NTO:s ordförande Anna Carlstedt, att de ”stänger dörren för gårdsförsäljning av alkohol”.De skriver att gårdsförsäljning är oförenlig med Systembolagets ensamrätt enligt EU-rätten.

YA - 13 apr 14 kl. 11:00

EU-kandidat vill ha gårdsförsäljning

Foto: Sprisse Nilsson
Centerpartiet vill att Skåne blir ett av pilotlänen för gårdsförsäljning av vin och vill nu föra upp diskussionen till EU-nivå. Av den anledningen besökte i går Kristina Yngwe, partiets toppkandidat till EU-valet, Köpingsbergs vingård.
– Det är viktigt för landsbygdsutvecklingen.

YA - 07 okt 13 kl. 10:26

Christer Akej motionerar om gårdsförsäljning

Gårdsförsäljning och bygglov fortsätter att vara heta ämnen för moderate riksdagsledamoten Christer Akej, som i år lämnat in 17 motioner i eget namn.
I fredags var det sista dagen för riksdagsledamöterna att lämna in motioner för den här perioden. Simrishamns flitige motionär Christer Akej (M) hade lämnat in 17 motioner i eget namn och ytterligare ett flertal motioner tillsammans med en eller flera andra riksdagsledamöter.

Expressen - 25 sep 17 kl. 22:33

Tidigare toppolitiker: "Gårdsförsäljning räddar inte landsbygden"

Visst ska hela Sverige leva – men att tillåta gårdsförsäljning av alkohol räddar inte landsbygden. Det skriver tre tidigare toppolitiker, Göran Persson, Bengt Westerberg, och Göran Hägglund, på DN Debatt.   "Svaret är inte att göra alkohol mer tillgängligt i samhället", menar de.

Skånskan - 02 maj 18 kl. 16:06

Ja till gårdsförsäljning stoppas av regeringen

Skåne På onsdagen tog riksdagen beslut om att öppna för gårdsförsäljning av vin och öl. Det drevs igenom av en politisk majoritet, men regeringen och Vänsterpartiet säger nej.– Ett ja i riksdagen i dag betyder inte att gårdsförsäljning blir tillåtet inom kort.

Skånskan - 02 maj 18 kl. 10:22

I dag kan riksdagen säga ja till gårdsförsäljning av vin

Skåne – Ett ja i riksdagen i dag betyder inte att gårdsförsäljning blir tillåtet inom kort. Eftersom riksdagens beslut är ett så kallat tillkännagivande, som innebär att regeringen uppmanas att säga ja till gårdsförsäljning, kommer regeringen med största sannolikhet inte att tillsätta en utredning med syfte att hitta en modell som inte hotar systembolagets monopol. Får vi en alliansregering efter valet så kommer den att utreda frågan för att sedan kunna genomföra beslutet.

Kristianstadsbladet - 17 sep 14 kl. 07:14

LRF tar strid för gårdsförsäljning


Lantbrukarnas riksförbund (LRF) tar strid för att det ska bli tillåtet med försäljning av alkohol direkt till kunder ute på landets gårdar, uppger SR Ekot.LRF anser att frågan är så viktig att de lämnat en anmälan rörande det svenska förbudet mot gårdsförsäljning till EU-kommissionen. - Vi hoppas att EU-kommissionen tar upp frågan, tittar på juridiken omkring det och konstaterar att det kan vara tillåtet att bedriva försäljning, säger Anders Johannesson på LRF till programmet..

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 10 minuter sedan

Jätteras av världsettan Johnson

PGA-tävlingen i Hilton Head såg ut att få en favoritseger i Dustin Johnson. Då tappade världsettan precis allt och föll som en sten genom resultatlistan. I stället fick publiken se en helt ny vinnare på den amerikanska golftouren..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Sri Lanka: Myndigheter förvarnades om attacken

Lankesiska myndigheter förvarnades om risken för förestående attacker mot stora kyrkor i Sri Lanka..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Polisutbildning kritiserad – bryter mot lagen

Arbetsmiljöverket riktar skarp kritik mot Linnéuniversitetet och den polisutbildning som bedrivs i Växjö. Universitetet följer inte lagen på en rad punkter..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Två döda i kidnappningsdåd

SmålandsPosten - 4 timmar sedan

Boston kvitterade – sjunde avgörande väntar

Toronto sökte 4–2 i matcher, en avgjord matchserie och kvartsfinalsavancemang. I stället blev det 4–2 i matchen – till Boston. Det innebär en sjunde och avgörande match i åttondelsfinalsserien på tisdag..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

En död i fyrhjulingsolycka

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Paris säkrade titeln – hyllade Notre-Dame

Titeln var säkrad redan innan avspark. Då bjöd franska ligamästaren Paris SG på offensiv show – och ett hedrande till en branddrabbad nationalklenod..

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Hedman nominerad till Norris Trophy – igen

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Ny VM-vinst för Småkronorna

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Gripna släpps efter mord på journalistOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.