SR > Nyheter

Friday, 26 April, 17:42

SR - 26 mar 19 kl. 05:34

Elbilsförsäljningen i Norden spås öka kraftigtFörsäljningen av elbilar i Norden spås öka ordentligt i år, jämfört med ifjol. Det enligt en ny elbilsbarometer, som bland annat gjorts av Nordisk energiforskning i Oslo..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Norden, Nordisk, Oslo

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Elbilsförsäljningeni , Norden, spås, öka, kraftigt
SvD - 14 aug 14 kl. 18:48

Tuffare miljökrav sätter fart på elbilsförsäljningen

Hårt pressade av de kommande koldioxidkraven på 95 gram per kilometer år 2021 mer än fördubblades elbilsförsäljningen i Europa 2013 upp till nära 50 000 bilar..

DI - 05 maj 17 kl. 09:45

Elbilsförsäljningen går starkt i Europa

Elbilsförsäljningen steg med 38 procent i Europa under det första kvartalet. Det framgår av ett pressmeddelande från European Automobile Manufacturers Association som Bloomberg tagit del av..

Dagens PS - 26 mar 19 kl. 09:49

Elbilsförsäljningen väntas gasa rejält

Försäljningen av elbilar i Norden väntas uppgå till cirka 120.000 enheter i år, vilket är en kraftig ökning med 40.000 elbilar från fjolårets siffra.

BT - 19 sep 13 kl. 07:49

TV: Elbilen som ska öka försäljningen

För några år sedan var det många som trodde att elbilen var framtidens melodi. Det är det få som tror i dag. Elbilar är dyra i inköp, något som Renault vill ändra på med sin Twizy för under 100 000 kronor.

SvD - 24 jan 13 kl. 18:25

Målet: att fördubbla elbilsförsäljningen

Så ska Sverige bli klimatneutralt..

VA - 28 jan 19 kl. 14:28

Elbilsförsäljningen på väg att explodera i Sverige: 2,5 miljoner laddbara fordon beräknas år 2030

Snart väntas elbilarna totaldominera marknaden. .

BT - 06 dec 14 kl. 09:42

Sexsiffrig elbilsförsäljning i USA

För första gången har det sålts över 100 000 eldrivna bilar i ett enskilt land under ett kalenderår. Det landet är USA, men Kina slåss också om förstaplatsen för bilar som kan köras utan avgaser. Enligt branschnyhetssajten Inside EVs såldes 9 535 laddbara personbilar i USA i november.

Sydsvenskan - 05 nov 14 kl. 18:05

Låt inte elbilen bli en Norgehistoria

Norge slår Sverige inte bara i skidor utan även i elbilar: Elbilsförsäljningen och -nyttjandet har ökat med närmare 300 procent under 2014 jämfört med 2013. Motsvarande siffra i Sverige: 130 procent. I Norge finns drygt 20 000 elbilar; under årets första kvartal var superelbilen Tesla S den mest sålda av alla bilar.

YLE - 19 nov 16 kl. 07:00

Elbilar - vågar vi ta det stora språnget?

Blir det skatterabatt för utsläppsfria tjänstebilar? Eller reda pengar i handen på den som köper en elbil? Nästa vecka vet vi.

SR - 04 jan 18 kl. 06:00

Norge har nytt världsrekord i elbilar

Elbilar och hybridbilar har fått allt fler köpare i Norge. Nu står elbilsförsäljningen för mer hälften av nybilsförsäljningen under 2017..

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Lankesisk polis beskjuten vid tillslag

Skottlossning har brutit ut i en stad i östra Sri Lanka, uppger polisen för Reuters..

SR - 1 timme sedan

Svenske forskaren har varit fängslad i tre år

KI-forskaren Ahmadreza Djalali skulle föreläsa i Teheran när han greps av iransk underrättelsetjänst. I dag har den svensk-iranska medborgaren varit fängslad i tre år. – Vårt krav är att dödsdomen inte ska verkställas, säger Patric Nilsson, presschef på UD..

SR - 8 timmar sedan

Det här gäller om du drabbas av strejken

Omkring 170 000 resenärer kan beröras de närmsta dagarna av flygstrejken. Men den som drabbas har alltid rätt att få sitt flyg ombokat av SAS..

SR - 1 timme sedan

SAS vd om strejken

Tusentals flygresenärer drabbas idag av inställda flyg efter att 1 500 SAS-piloter vid midnatt gick ut i strejk. – Jag kan bara djupt beklaga, säger Rickard Gustavsson, vd SAS..

SR - 1 timme sedan

Gräsbrand stoppar tågtrafiken genom Nässjö

Klockan 15:03 fick SOS in ett alarm om öppna lågor i närheten av rälsen mellan Bodafors och Sävsjö..

SR - 2 timmar sedan

USA:s ekonomi växer mer än väntat

USA:s bruttonationalprodukt (BNP) växte med 3,2 procent i beräknad årstakt under det första kvartalet. Det visar en första beräkning från landets handelsdepartement. Det är betydligt högre än de 2 procent som analytikerna hade förväntat sig..

SR - 3 timmar sedan

1300 migranter rymde ur mexikanskt förvar

I södra Mexiko har minst 1300 migranter rymt från ett förvar. Massrymningen skedde efter att de hotat att tända eld på anläggningen som en protest mot trångboddheten..

SR - 3 timmar sedan

Man döms för oaktsam våldtäkt

En man från Stockholm, som köpt sex av en kvinna som var utsatt för människohandel, döms för oaktsam våldtäkt av Uppsala tingsrätt. Mannen visste att kvinnan inte deltog frivilligt i prostitutionen, och enligt den nya sexualbrottslagstiftningen handlar det då om våldtäkt, enligt tingsrätten..

SR - 6 timmar sedan

Ökad vinst för SAAB

Försvarskoncernen SAAB redovisar idag en vinst på drygt 500 miljoner kronor för första kvartalet, drygt 50 procent högre än motsvarande period i fjol..

SR - 3 timmar sedan

Moçambique drabbas av ny cyklon

Ett nytt oväder har dragit in över Moçambique som drabbades hårt för en månad sedan. Staden Pemba är för närvarande helt avskuren..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.