Kristianstadsbladet > Nyheter

Friday, 19 April, 23:01

Kristianstadsbladet - 26 mar 19 kl. 05:00

Insändare: Psykvården hinner inte med att hjälpa allaFlyktingmottagandet ger oönskade undanträngningseffekter på den skånska psykiatriska vården, skriver företrädare för Sverigedemokraterna i Region Skåne och utvecklar sitt resonemang..
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Sverigedemokraterna, Region Skåne

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Insändare, Psykvården, hinnerinte med att , hjälpaalla
DalaDemokraten - 09 sep 14 kl. 16:45

Insändare: Förstår väljarna vad de röstar på?

Tänk efter före! Var stolt över att Sverige har en humanitär politik och tar emot flyktingar. Totalt sett så utgör det en liten del av vår ekonomi men som samtidigt både berikar vårt samhälle och hjälper andra människor.

DalaDemokraten - 10 sep 14 kl. 10:15

Insändare: Förstår väljarna vad de röstar på?

Tänk efter före! Var stolt över att Sverige har en humanitär politik och tar emot flyktingar. Totalt sett så utgör det en liten del av vår ekonomi men som samtidigt både berikar vårt samhälle och hjälper andra människor.

YLE - 22 aug 15 kl. 11:00

Psykvård under all kritik

Under en sjuårsperiod låg Anneli Wester på sjukhus i totalt fyra år, varav åtta månader på rättspsyk i Växjö, med fel diagnos och fel medicinering. Till slut var hon så förtvivlad att hon hängde sig. Hon hittades i sista stund, medvetslös och blå.

UT - 16 aug 14 kl. 08:40

70 asylsökande till Majblommegården

Majblommegården i Tvärred hyrs ut för att ta emot 70 asylsökande. Migrationsverkets tilldelningsbeslut kom i torsdags.
– Vi välkomnar dem och ska göra det så bra som möjligt för dem, säger kommunalrådet Lars Holmin (M).

Skånskan - 26 feb 19 kl. 19:00

Röda Korset vill att fler ska våga hjälpa till

HÖRBY Röda Korset i Hörby startar under våren nya kurser i Första hjälpen för alla.
Målsättningen är att fler ska kunna hjälpa till om någon blir sjuk och stötta upp vid olika typer av olyckshändelser i samhället.Bakom initiativet står Ann-Margret Svärd-Nilsson, en av alla frivilligarbetarna i Röda Korset i Hörby.

Sydsvenskan - 10 okt 14 kl. 17:17

Diakonin är absolut prioriterad – men kyrkan kan inte hjälpa alla

Med anledning av Peter Juhlins insändare (Åsikter 7/10) vill jag framhålla att såväl kyrkan som kommunen vill stötta och hjälpa till och försöker hitta vägar att göra det på bästa sätt. Vi är dock bundna av lagar och förordningar som på ett olyckligt sätt påverkar frågan om ett natthärbärge. Kommunen håller till exempel på med en inventering av omfattningen av hjälpbehovet och erbjuder även en biljett hem.

YLE - 17 mar 14 kl. 04:55

"Livet är värt att leva"

Tre nyfikna ögonpar möter mig vid dörren när jag ringer på hos Frida Flythström i Karis. Det är katterna Alex och Sebbe - och Fridas öppna blick. Vi har inte träffats förr men hon tvekar inte att ställa upp på intervju om tvångsvård, en av de heta punkterna i mentalvårdslagen som manglas i riksdagens utskott just nu.

Nerikes Allehanda - 12 okt 14 kl. 05:15

Åsiktsredaktionen till Varberga

I morgon flyttar vi på NA:s åsiktsredaktion. Jag och min kollega, Ola Karlsson kommer att hålla till på Varberga fritidsgård kl 18-22 måndag till torsdag. Vi kommer att sitta i fritidsgårdens fik och skriva, göra webbinslag med mera.

Skånskan - 14 okt 15 kl. 08:00

”Måste ställa upp när granne behöver hjälp”

Skurup Folkpartister reagerar på kommunens senfärdighet och den egna representantens agerande i frågan om transitboende.
– Vi måste hjälpa till när en grannkommun går ut och vädjar, säger Louise Eklund (FP).Louise Eklund är ordförande i Folkpartiet i Skurup och har tillsammans med Camilla Neptune (FP), gruppledare i fullmäktige, skrivit en insändare där de påpekar att det är absolut nödvändigt att hörsamma Trelleborgs rop på hjälp.

Sydsvenskan - 21 maj 15 kl. 16:33

Vårdens uppgift är inte att avsluta någons liv

Läkaren Peter Olséen skrev "Att inte tillåta aktiv dödshjälp i livets slutskede är övergrepp" (Åsikter 16/5). Jag har respekt för dina tankar och åsikter, men vill förmedla en motbild. Du anser att ”respekt, värdighet, frihet och självbestämmande” ska vara styrande när man tar ställning till hur man ska agera när människor drabbas av svår sjukdom.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 5 minuter sedan

Stor polisinsats i Blekinge efter grovt brott

Kristianstadsbladet - 4 minuter sedan

Guidetti målskytt när Alavés tappade ledning

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Världens minsta bebis har fått åka hem

När han föddes var han den minsta bebis som förlösts – med en matchvikt på blott 258 gram. Efter sex månaders intensivvård har den japanske pojken Ryusuke Sekino fått lämna sjukhuset tillsammans med sina föräldrar..

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Tusentals visade stöd för Serbiens president

Kristianstadsbladet - 15 minuter sedan

Niclas Svensson slog till – sänkte Näsby

Det var efter ännu en 0–0-match förre förbundskaptenen Lars ”Laban” Arnesson fällde de klassiska orden: Vill du se mål ska du gå på hockey. Men man måste inte gå på hockey för att få se mål. Man kan gå på nästan vilken Näsbymatch som helst, på Grönevi eller någon annan stans Näsby IF spelar, så får man sitt lystmäte av mål.

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Revansch för småkronorna

Kristianstadsbladet - 30 minuter sedan

Två genom isen i snöskoterolycka

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Jämtland förlängde semifinalsserien

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Polanski vill bli återinsatt i Oscarsakademin

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Polis anhållen – misstänks för våldtäktOm oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.