Blekinge Läns tidning > Nyheter

Sunday, 21 April, 18:58

Blekinge Läns tidning - 26 mar 19 kl. 05:00

Staten måste ta ett större ansvar för välfärdenTrots god konjunktur och höga skattesatser har många kommuner, inte minst i Blekinge, det tufft med ekonomin. Staten måste ta ett större ansvar för finansieringen av den kommunala välfärden..
Läs mer på Blekinge Läns tidning
Läs mer om:
Blekinge

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Statenmåste ta ett större , ansvarför , välfärden
DalaDemokraten - 07 jan 16 kl. 05:50

Debatt: Ge staten ansvar för specialistsjukvården

Den tidigare ordföranden för SBU (statens beredning för medicinsk utveckling) Måns Rosén fick våren 2014 regeringens uppdrag att se över hur den högspecialiserade vården kan utvecklas genom ökad koncentration..

Kristianstadsbladet - 04 okt 18 kl. 09:46

Låt staten ta över vården

Politiker som på allvar vill lösa vårdens problem måste våga ifrågasätta landstingens ansvar för hälso- och sjukvården..

Barometern - 23 dec 13 kl. 07:25

Låt staten ta över vården

Sverige behöver förstatliga sjukvården för att klara framtidens krav och att uppnå en mer likvärdig sjukvård i hela landet.
Med undantag av tre länder i Europa har staten det övergripande och styrande ansvaret för sjukvården. Skillnaderna mellan dagens landsting är oacceptabelt stora när det gäller vårdkvalitet och medicinska vårdresultat.

Länstidningen i Jämtland - 04 mar 17 kl. 12:00

Fokus på primärvård när staten ska utveckla sjukvården

Regeringen presenterade på torsdagen en ny särskild utvecklare för vården i landet. En del av det fortsatta fokuset ska ligga på primärvården i linje med en tidigare utredning, "Effektiv vård"..

UT - 06 sep 18 kl. 00:00

Insändare/KD: Låt staten ta över sjukvården

Sjukvården har i dag ett antal problem som vi måste lösa. Ett av dessa problem är att bostadsadressen avgör sannolikheten att överleva en sjukdom..

Kristianstadsbladet - 24 apr 13 kl. 11:05

Vill ha mer patientfokus i vården


Staten borde styra sjukvården ännu mer mot att sätta patienten i centrum, manar Riksrevisionen i en rapport. De nationella riktlinjerna, ett viktigt sätt för staten att påverka vården, saknar "flera viktiga dimensioner av patientperspektivet" skriver Riksrevisionen. Av totalt 2 700 rekommendationer till vården syftar bara tolv mot att göra den mer tillgänglig för patienterna.

BT - 20 aug 14 kl. 13:14

Lovar kortade köer i cancervården

Både Alliansen och Socialdemokraterna har vallöften för att korta köer i cancervården. S och V öronmärker pengar till mer personal i vården och SD hittar 3 miljarder till riktade insatser. Vård och omsorg hör till de områden väljarna sätter högst när partivalen ska göras.

Västerbottens Folkblad - 13 maj 17 kl. 20:00

Korta väntetiderna i vården

Väntetiderna är för långa och bristen på vårdpersonal är stor. För att korta köerna och förbättra behövs tre miljarder från staten till primärvården. Det skriver Birgitta Nordvall (KD) och Veronica Kerr (KD).

SvD - 14 nov 13 kl. 01:26

”Låt staten ta över specialistvården”

Sju FP-politiker: För stora skillnader i landet..

SvD - 14 nov 13 kl. 01:26

”Låt staten ta över specialistvården”

FP-politiker: För stora skillnader..

SvD - 30 jun 14 kl. 09:59

Just nu: Bör staten ta över sjukvården?

Diskutera vårdfrågan på Brännpunkt – posta inlägg här!.

Fler nyheter från Blekinge Läns tidning

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tiotal döda i skred i Colombia

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Skräck i topp efter svag biohelg i USA

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tolv maliska soldater dödade i attack

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Frölunda vann första SM-finalen

Frölunda tog sin 15:e raka hemmaseger och vann första SM-finalen över Djurgården i storstadsslaget. Två mål i numerärt överläge avgjorde och lagkaptenen Joel Lundqvist styrde in det matchvinnande målet i 5–3-segern..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Delad damallsvensk poäng i Göteborg

Trots stort chansövertag lyckades inte fjolårstvåan i damallsvenskan, Göteborg, få mer än 1–1 mot Eskilstuna i säsongens andra omgång..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Tur i oturen – gick genom isen nära dykövning

En äldre man som gick genom isen vid Bergnäsbron i Luleå på påskdagen hade en närmast osannolik tur. Medlemmar i dykarklubben Polar var nämligen i närheten och övade isdyk och kunde rädda mannen..

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Målregn när Jönköping demolerade Norrby

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Skrällen: Täby till SM-final

Täby är överraskande klart för SM-final i innebandy. Detta efter att ha vunnit den femte och avgörande semifinalen mot regerande mästaren Iksu med 5–4..

Blekinge Läns tidning - 2 timmar sedan

Arsenal en seger från guldfirande

Blekinge Läns tidning - 1 timme sedan

Påsksmäll för Häcken mot försvagat Djurgården

Häcken gick på en riktig påsksmäll när Djurgården kom på besök på påskafton. Toppmötet slutade med årets första förlust (0–1) och Djurgården är nu ensam serieledare efter fyra omgångar..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.