SmålandsPosten > Nyheter

Monday, 22 April, 05:07

SmålandsPosten - 26 mar 19 kl. 04:00

Fyrtio år av förtryckår är det fyrtio är sedan den islamiska revolutionen överrumplade världen, då Ayatollah Khomeini och hans islamistiska hejdukar störtade den auktoritäre men västvänlige och moderniserande shahen. .
Läs mer på SmålandsPosten
Läs mer om:
Ayatollah Khomeini

Dela artikeln

2 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyrtio, årav , förtryck
SVT Debatt - 02 jul 13 kl. 13:37

Våra aktioner är ett rop på frihet

FEMENS MOSKÉAKTION Vi tvingar ingen att ta av sig sina kläder, FEMEN står upp för det fria valet. Och även om våra metoder kan uppfattas som både polariserande och upprörande, så gör dom skillnad, skriver FEMENaktivisten Jenny, i ett svar till Bahareh Mohammadi Andersson och Hanna Gadban. Kära Bahareh & Hanna, jag förstår att ni känner er missförstådda, så tack för dialogen.

Sydsvenskan - 19 apr 13 kl. 06:30

Starka livsöden utan slagkraft

Dokumentären ger en unik inblick i en rad kvinnors liv i ett fängelse långt ute på den afghanska landsbygden. De bor fyrtio personer tillsammans med barn i olika åldrar. På en annan avdelning finns tvåhundra män.

SmålandsPosten - 02 feb 15 kl. 00:30

Få ljus i mörkret

I mitten av januari presenterade organisationen Open Doors årets upplaga av den så kallade World Watch List, som med obarmhärtiga siffror och diagram visar kristnas utsatthet i världen. Till alldeles nyligen verkade denna förföljelse vara i det närmaste okänd i svensk debatt. Att kristna är en hotad religiös minoritet på många håll i världen har befunnit sig i total skugga.

Sydsvenskan - 27 mar 15 kl. 11:21

Löfven tänkte på priset för sanningen

Vad kostar det att säga sanningen: att en stat som håller tusentals politiska fångar och vägrar sina medborgare fria val är en diktatur?Statsminister Stefan Löfven skulle nog gärna vilja ha en prislapp i kronor eller dollar.Just nu är han på besök i Kina.

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 15 kl. 11:21

Löfven tänkte på priset för sanningen

Vad kostar det att säga sanningen: att en stat som håller tusentals politiska fångar och vägrar sina medborgare fria val är en diktatur?Statsminister Stefan Löfven skulle nog gärna vilja ha en prislapp i kronor eller dollar.Just nu är han på besök i Kina.

Cornucopia - 04 jan 19 kl. 19:42

Fredagsmys: Vinnare döms på hur de behandlar förlorarna

Dags för lite fredagsmys. Vinnare går till historien inte som segrare, utan för hur de behandlade de besegrade. Det är lätt att förstå dåliga förlorare - de har trots allt förlorat - men det finns få saker som är så vedervärdigt som dåliga vinnare.

Fler nyheter från SmålandsPosten

SmålandsPosten - 5 minuter sedan

Värmen och solen ligger kvar

Här är goda nyheter för annandag påsk: Solen och värmen ligger kvar över nästan hela landet. Med det varma och torra vädret kommer även en ökad brandrisk i stora delar av Sverige..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Tretton gripna i Sri Lanka

Minst 13 personer har gripits efter dåden i Sri Lanka, där fler än 200 personer dödades. Minst 25 kroppar som misstänks tillhöra utlänningar har ännu inte identifierats..

SmålandsPosten - 15 minuter sedan

Tesla utreder misstänkt självantänd bil

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Många döda i jordskred i Colombia

SmålandsPosten - 30 minuter sedan

Expert: Attacken slår mot turismen

Attackerna i Sri Lanka kommer att slå hårt mot den viktiga turistsektorn i landet, tror forskaren David Beirman..

SmålandsPosten - 1 timme sedan

Jätteras av världsettan Johnson

PGA-tävlingen i Hilton Head såg ut att få en favoritseger i Dustin Johnson. Då tappade världsettan precis allt och föll som en sten genom resultatlistan. I stället fick publiken se en helt ny vinnare på den amerikanska golftouren..

SmålandsPosten - 2 timmar sedan

Sri Lanka: Myndigheter förvarnades om attacken

Lankesiska myndigheter förvarnades om risken för förestående attacker mot stora kyrkor i Sri Lanka..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Polisutbildning kritiserad – bryter mot lagen

Arbetsmiljöverket riktar skarp kritik mot Linnéuniversitetet och den polisutbildning som bedrivs i Växjö. Universitetet följer inte lagen på en rad punkter..

SmålandsPosten - 3 timmar sedan

Två döda i kidnappningsdåd

SmålandsPosten - 5 timmar sedan

Boston kvitterade – sjunde avgörande väntar

Toronto sökte 4–2 i matcher, en avgjord matchserie och kvartsfinalsavancemang. I stället blev det 4–2 i matchen – till Boston. Det innebär en sjunde och avgörande match i åttondelsfinalsserien på tisdag..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.