DN > Nyheter

Sunday, 21 April, 20:09

DN - 25 mar 19 kl. 21:00

”Monopolet bidrar inte till minskad alkoholkonsumtion”Nationalekonomen David Sundén i ny ESO-rapport: Staten bör ställa krav på obligatoriska hälsovarningar på alkoholförpackningar..
Läs mer på DN
Läs mer om:
David Sundén, ESO

Dela artikeln

319 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Monopolet, bidrarinte till , minskad, alkoholkonsumtion
Helsingborgs Dagblad - 17 sep 12 kl. 08:26

Monopolet kräver varsam hantering

"Systembolaget som aktör och monopolpolitiken har hög acceptans i Sverige. Närmre 70 procent av befolkningen är för politiken som är ganska unik, men som spelar en viktig roll i form av minskad alkoholkonsumtion och därmed också alkoholrelaterade olyckor och brott..

YA - 13 nov 11 kl. 06:30

Monopolet hotas inte

Ibland är det som förgjort. Det vill sig inte hur man än vrider och vänder på saken. Tyvärr har frågan om gårdsförsäljning av alkohol hamnat i det läget.

Cornucopia - 15 aug 16 kl. 16:37

Lägre boendekostnad: 25% på ett år främst genom minskad elförbrukning

Det senaste året har jag aktivt arbetat med att minska mina boendekostnader för villan. Främst genom att jaga elförbrukning har kostnaden reducerats med 25% på ett år, men även amorteringar och en del andra sänkta kostnader har bidragit.
Boendekostnad 201507-201608.

Barometern - 23 jan 14 kl. 06:46

Högt spel om monopolet

Under angrepp från tre håll kan det svenska spelmonopolet tyckas svaja. Dels ­ifrågasätter EU-kommissionen den svenska konstruktionen och hotar att dra Sverige inför domstol, dels döms det nuvarande systemet ut av riksdagspolitiker av olika kulör – och genom den tekniska utvecklingen kan nationella gränser synas hursomhelst ha spelat ut sin roll. Statliga Svenska Spel har i dag en?

Barometern - 23 jan 14 kl. 06:46

Högt spel om monopolet

Under angrepp från tre håll kan det svenska spelmonopolet tyckas svaja. Dels ­ifrågasätter EU-kommissionen den svenska konstruktionen och hotar att dra Sverige inför domstol, dels döms det nuvarande systemet ut av riksdagspolitiker av olika kulör – och genom den tekniska utvecklingen kan nationella gränser synas hursomhelst ha spelat ut sin roll. Statliga Svenska Spel har i dag en?

YA - 13 okt 11 kl. 06:30

Spelet om monopolet

Folkpartiet är kluvet i alkoholfrågan. Nykteristfalangen står mot de mer alkoholliberala företrädarna. Därför pågår striden fortfarande om en så enkel fråga som gårdsförsäljning.

VA - 08 mar 11 kl. 16:11

IBM bidrar till minskad energiåtgång

8 mars Genom att använda IBM: senaste teknik ska McMaster, som är ett av världens hundra bäst rankade universitet, både minska koldioxidutsläppen och få ned sina driftkostnader. Den nya tekniken som IBM har utformat ska bedöma och prognostisera energiåtgången på McMaster och enligt IBM är traditionella energianalyser inte tillräckliga för att hjälpa fastighetsägare för att förstå hur energin förbrukas. På McMaster ska IBM analysera information från en mängd källor i lokalerna såsom värme, kyla, belysning och varmvatten samt faktorer som bidrar till ineffektivitet i energiförbrukningen.

Sydsvenskan - 29 jan 14 kl. 05:30

Bostadsbrist bidrar till minskad tillväxt

Bostadsbristen i svenska storstäder kostar miljarder i form av minskad tillväxt och ökat utanförskap.
Det hävdar Swedbank, som beräknar kostnaden i Malmöregionen till 5 miljarder och i Stockholm till 21 miljarder kronor per år..

UNT - 02 okt 18 kl. 07:00

Luftvägsbesvär vanliga trots minskad rökning

De positiva effekterna på luftvägarna av minskad rökning i samhället uppvägs till stor del av en ökning av fetma och andra faktorer som bidrar till luftvägsbesvär..

Hela Gotland - 07 feb 12 kl. 04:00

"Monopolet - en rävsax"

Spelmonopolet räddar inga jobb. Tvärtom, menar den gotländske riksdagsledamoten Gustaf Hoffstedt (M).- Monopolet har försatt Svenska Spel i en rävsax och hindrar expansion.

Fler nyheter från DN

DN - 1 timme sedan

Pojke påkörd av buss – förd till sjukhus med allvarliga skador

En pojke ska ha skadats allvarligt efter att ha blivit påkörd av en buss i nordöstra Älmhult, enligt polisen..

DN - 3 timmar sedan

Presidentkandidat fick böter när Ukraina går till val

I dag kan Ukraina få en ny president. När väljarna går till valurnorna visar den sista opinionsmätningen före valet att utmanaren Volodymyr Zelenskij leder stort mot den sittande presidenten Petro Porosjenko..

DN - 3 timmar sedan

Fahlin efter kedjebrottet: ”Står och gråter”

Emilia Fahlin var på väg mot ett toppresultat i världstourtävlingen i cykel i Nederländerna när kedjan hoppade av..

DN - 7 timmar sedan

Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DN - 8 timmar sedan

Löfven fördömer attackerna i Sri Lanka

Runt om i världen har terrordåden i Sri Lanka väckt fasa och fördömanden. Sveriges statsminister Stefan Löfven sänder sina kondoleanser till Sri Lankas invånare..

DN - 13 timmar sedan

Lurade miljoner tittare – ångrade sig hela sitt liv

Charles van Doren blev känd som en av 1900-talets stora bedragare i amerikansk tv..

DN - 11 timmar sedan

Klimatförändringen kan göra världens klaraste sjö till ett kärr

Det tog tjugofem miljoner år att skapa världens djupaste, klaraste sjö.  Det tar inte ens femtio år att förstöra den.  Sibiriens pärla Bajkal med sitt iskalla vatten håller på att värmas upp.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.