Skånskan > Nyheter

Sunday, 21 April, 07:08

Skånskan - 25 mar 19 kl. 21:00

Nu byggs ett bilfritt boende på BrunnshögLund Under onsdagen sattes spaden i marken för det hållbara boendet Xplorion. Det kommer ligga i Södra Brunnshög och planeras vara färdigt i september 2020. Det kommer vara ett bilfritt boende.Det var god stämning när Lunds Kommuns Fastighets AB bjöd in till det första spadtaget av deras nya bygge. Fastigheten byggs av Otto Magnusson AB och den kallas för Xplorion.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Brunnshög, Under, Xplorion, Södra Brunnshög, Lunds Kommuns Fastighets AB, Otto Magnusson AB, Lunds, Christian Wilke, Brunnshögs, Kerkhof, Dennis Kerkhof

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nu byggsett , bilfritt, boende, Brunnshög
Sydsvenskan - 16 dec 16 kl. 16:01

Pilotprojekt med bilfritt boende

LKF planerar för bilfritt boende i ett kvarter på Brunnshög. Kommunen godkänner planerna på bostadsbygge utan parkering..

Skånskan - 09 mar 16 kl. 06:00

Bilfritt boende planeras på p-plats

MÖLLEVÅNGEN JM söker bygglov för ett nio våningar högt flerbostadshus vid Friisgatan.
Ett problem är parkeringsplatser. Det vill företaget lösa med tioåriga bilpoolsavtal och elcyklar.

Barometern - 26 okt 15 kl. 16:43

Plank byggs vid boende

Västerbottens Folkblad - 01 jun 17 kl. 16:15

Därför byggs skyddat boende i Umeå

Våldsutsatta kvinnor måste ges stöd, ideella krafter räcker inte alltid till. Kommunen tar nu sin del av ansvaret. Det skriver Andreas Lundgren (S) och Lena Sandelin.

Skånskan - 08 jun 16 kl. 15:18

Innovativa miljölägenheter planeras på Södra Brunnshög

lund 50 miljölägenheter av en helt ny typ ska stå klara i Södra Brunnshög i slutet av 2018. LKF beskriver bygget som ett spjutspetsprojekt och konceptet är att hyresgästen ska kunna kontrollera sin miljöpåverkan på ett nytt sätt.– Jag är väldigt glad att vi får möjlighet att bygga ett så spännande projekt som detta där våra hyresgäster får större möjlighet att bestämma hur deras vardag ska påverka miljön, säger LKF:s vd Håkan Eklund i ett pressmeddelande.

Skånskan - 01 maj 18 kl. 14:00

Stor skulptur byggs på Brunnshög

lund Ett helt ny och plats­spe­ci­fikt skulp­tu­ralt konst­verk kommer att av­täckas den 1 juni på Brunns­hög.
Dom­kyr­kan som äger marken fick i vec­kan bygg­lov och verket är skapat av sam­ma konst­när, skotten Nat­han Coley, vars verk ”Heaven is a pla­ce where noth­ing happends” fanns på Krafts torg fram till och med mars i år.Det nya konst­verket är stort och kommer att ut­göra ett mar­kant in­slag i stads­delen.

Vimmerby Tidning - 01 dec 11 kl. 08:31

?Gör Vimmerby centrum bilfritt?

Boende Storgatan får stå ut med bilister som kör betydligt snabbare än högsta tillåtna hastighet (30 kilometer/timmen) och då gärna på sena kvällar. Nu har boende på gatan lämnat in ett konkret förslag till kommunen; Gör centrum bilfritt nattetid..

Sydsvenskan - 12 okt 15 kl. 04:00

Bygg nytt men klassiskt i centrum och kongresshus i Brunnshög

Just nu skrivs det mycket om byggplanerna i Lund, och vi i nätverket Arkitekturupproret följer alla förslag med spänning. Den radikala omgestaltningen av kvarteret Galten och stationsområdet engagerar många. Om de nya husen anpassas till det välbevarade centrum, vinner Lund kolossalt mycket i attraktion och karaktär av kunskapsstad.

Nyteknik - 12 dec 18 kl. 06:13

Brunnshög – en glimt av framtiden

I Lund byggs just nu den uppmärksammade stadsdelen Brunnshög, en förhandstitt på framtidens miljölösningar – redan i dag. Här breder Kraftringens lågtemperaturnät ut sig likt en ryggrad genom stadsdelen..

Sydsvenskan - 02 jan 19 kl. 18:00

”Jag hoppas på spännande samtal med boende på Brunnshög"

– Underbart, säger projektledare Eva Dalman om att de första Brunnshögsborna flyttar in..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 10 minuter sedan

Polisanställd tafsade på kollega

Malmö Den manliga passkontrollanten smekte sin kvinnliga chefs rumpa i flera sekunder, ett händelseförlopp som sågs av en annan kollega.
Nu döms mannen, men slipper betala skadestånd till offret.Det var den tredje oktober i fjol som den 51-åriga mannen och hans kvinnliga kollega befann sig på Hyllie station i Malmö för att genomföra passkontroller på tågresenärer.

Skånskan - 8 timmar sedan

Män skadade efter storbråk i Borrby

Borrby Polis och ambulans larmades till Borrby på lördagskvällen på grund av ett bråk med ett flertal inblandade personer.Personerna ska ha slagits med tillhyggen. Polis åkte till två olika adresser i Borrby och på det ena stället anträffades två män med skärskador.

Skånskan - 9 timmar sedan

Misstänkt skottlossning – man gripen

Malmö En man greps på lördagskvällen efter att polis larmats till en adress på Nobelvägen i Malmö.Polisen åkte till platsen i närheten av Nobeltorget med flera patruller för att undersöka en misstänkt hotsituation, men fick även uppgifter om att det hörts en hög smäll. I trappuppgången hittade polisen spår av förmodad skottlossning och lyckades kort därefter senare lokalisera och gripa en man, som initialt är misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Skånskan - 9 timmar sedan

Skrällpoäng av Prespa Birlik

FOTBOLL Topptippade IS Halmia på besök i division 2 västra.
Då svarade Malmöklubben KSF Prespa Birlik för en riktigt bra insats och plockade poäng efter 1-1 (1-1).– Halmia hade mycket boll, men vi stod rätt i positionerna för att kunna kontra och det lyckades väl, konstaterade tränare Adem Özay som själv missade matchen på grund av utbildning.

Skånskan - 13 timmar sedan

Sommaren hälsade på under Övedstrail

Övedskloster Förra året var det snö när trailtävlingen arrangerades för första gången. I år blev det rena sommartemperaturerna för både tvåbenta och fyrbenta.Strax före kl 10 var det fortfarande lite kallt, men så smällde det till lagom till att tävlingen skulle börja.

Skånskan - 20 timmar sedan

Stringhyllan – från diskställ till designklassiker

Bostad Med sin nätta och luftiga form är Stringhyllan en klassiker som håller än i dag – trots att den har 70 år på nacken. Och allt började med ett diskställ.Det är tråden i hyllan som är hemligheten.

Skånskan - 19 timmar sedan

Bland drakägg och insektsholkar

HÖRBY
Det var rusning till den nya konst- och hantverksrundan i Mellanskåne på långfredagen. Uppemot 100 utställare är representerade.
Hörby, Killhult och Östra Sallerup är några av stoppen på den nya konst- och hantverksrundan ”I hjärtat av Skåne”.

Skånskan - 23 timmar sedan

Akademiledamot som gillar nya utmaningar

För tre veckor sedan blev skånska författaren Anne Swärd och kollegan Ellen Mattson de senaste nytillskotten i Svenska Akademien. För Anne Swärd kom det som en fullständig överraskningen men hon är övertygad om att hon har mycket att tillföra akademiarbetet – som författare, som hängiven läsare men också för att hon befinner sig på avstånd från den litterära Stockholmsvärlden.
– Jag kände det när jag vaknade här hemma i morse, att jag är så otroligt långt borta från allt det och det tror jag är sunt, säger hon.

Skånskan - Igår: 05:00

Upprop mot nedläggning

Slimminge Slimmingeborna är rädda att deras skola ska läggas ned.
Efter två dagar på byalagets hemsida har 389 personer protesterat mot nedläggning av skolan.– Vi har läst att den föreslagna nya skolan i Rydsgård ska rymma 300 elever.

Skånskan - Igår: 20:00

En årlig tradition där folk från när och fjärran möts

Skåne Solen lyste vackert över Österlen när den femtioandra versionen av konstrundan drog igång i ett ovanligt lugnt tempo. Traditionerna och de kreativa mötena mellan folk från när och fjärran var dock lika närvarande som alltid.Redan vid vårt första nedslag i utkanten av Köpingebro möter vi ett gäng som har följt varandra på konstrundan i 30 år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.