DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 18:40

DI - 25 mar 19 kl. 20:19

Fortsatt tyst från Swedbanks storägareAlecta och AMF har som tredje och femte största ägare Swedbank-topparnas öde i sin händer. Men på måndagen hade de båda pensionsjättarna inte satt ned foten i ansvarsfrågan. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Swedbanks, AMF, Swedbank

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fortsatt tystfrån , Swedbanks, storägare
DI - 08 mar 17 kl. 09:03

Swedbanks storägare markerar om ansvar

Swedbanks styrelseledamot Peter Norman vill att PPM-systemet fasas ut. Detta trots att Swedbank förvaltar 155 miljarder kronor inom PPM. ”Det är viktigt att den som tar sig an ett uppdrag är noggrann med att agera med uppdragsgivarens bästa för ögonen”, säger Johan Sidenmark, vd för Swedbanks storägare AMF..

DI - 26 feb 19 kl. 18:08

Locket på från Swedbanks storägare efter Di:s avslöjande

Swedbanks storägare vill inte kommentera Di:s uppgifter om att Swedbanks styrelse och vd:n Birgitte Bonnesen redan 2016 informerades om problem i arbetet mot penningtvätt i Baltikum..

DI - 05 apr 19 kl. 08:04

Locket på från Swedbanks storägare

Swedbanks storägare vill på fredagsmorgonen inte kommentera beskedet att styrelseordförande Lars Idermark beslutat sig för att lämna Swedbanks styrelse. .

DI - 15 mar 19 kl. 10:39

Swedbanks storägare kommenterar nya uppgifterna

Swedbanks storägare Alecta har nu kommenterat de senaste uppgifterna om bankens interna rapport kring penningtvätt..

DI - 22 mar 19 kl. 10:59

Swedbanks storägare om rapporten: ”Vi är inte nöjda”

Swedbanks storägare AMF hade förväntat sig mer än den rapporten Swedbank levererade på fredagen. .

DI - 27 mar 19 kl. 15:54

Swedbanks storägare: Vi ser allvarligt på uppgifterna

Swedbanks storägare Folksam har nu uttalat sig efter ännu en mörk börsdag efter nya avslöjande kring banken och EBM-razzia. .

DI - 04 apr 16 kl. 10:27

Räddas av Swedbanks storägare

Swedbanks svenska storägare har kommit överens om att rösta för ansvarsfrihet även för avgående ordförande Anders Sundström och tidigare vd Michael Wolf. Det uppger källor för Di..

E24 - 23 feb 16 kl. 20:00

Swedbanks storägare stöttar inte ordförande

Årsstämman i Swedbank kan bli en riktig nagelbitare. Flera storägare vill fortfarande inte öppet ge sitt stöd för ordförande Anders Sundström. Det framgår av SvD Näringslivs rundringning.

Dagens PS - 28 mar 19 kl. 08:23

Storägare tvekar att ge topparna ansvarsfrihet

”Jag kan inte säga just nu hur vi kommer att ställa oss i den frågan”, säger Alectas chef för ägarstyrning till P1 i Sveriges Radio. Swedbank håller bolagsstämma i dag, torsdag, och inför årsstämman är bankledningen under hård press. I går slog Ekobrottsmyndigheten till med en razzia mot Swedbanks huvudkontor.

Dagens PS - 11 mar 19 kl. 08:51

Di totalsågar Swedbanks storägare

”Deras agerande i storbanken är en skamfläck”, skriver tidningens Anders Hägerstrand. Enligt kommentaren bär Sparbanksgruppen, livbolaget Folksam och pensionsbjässen Alecta det yttersta ansvaret för Swedbanks haveri. ”Om nomineringsarbetet till Swedbanks styrelse hade haft högre kvalitet – och handlat mindre om att skydda sittande styrelseledamöter som uppenbart misskött sina uppdrag – hade den misstänkta penningtvättshärvan troligen blivit mindre problematisk för banken”, menar Anders Hägerstrand, som tycker att de tre storägarna visar hur ett bolag inte ska styras, det är ”en skamfläck”, dundrar han och fortsätter längre ner i texten: ”Det är inget annat än hyckleri att institutioner som Folksam och Alecta å ena sidan har en så hög svansföring i

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 3 timmar sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 4 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 4 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 5 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 6 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 7 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 7 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 7 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 8 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.