DI > Ekonomi

Friday, 26 April, 17:47

DI - 25 mar 19 kl. 19:30

Så sänker Lööf och Björklund sin makt över SLEDARE. Januariöverenskommelsen beskrivs av en del socialdemokrater närmast som ett nyliberalt manifest, att döma av diskussioner vid den nyss avslutade S-kongressen..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lööf, Björklund, Ledare

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , sänker, Lööfoch , Björklundsin , maktöver S
Alliansfritt Sverige - 11 sep 14 kl. 20:35

Jan Björklund passar i valspurten på att uppmärksamma två ickefrågor

 Nuvarande Folkpartiledaren Jan Björklund har fått två mediegenomslag idag. Dels vill han avskaffa värnskatten. Det är en skatt som slår mot de som tjänar mest.

YLE - 09 jun 15 kl. 15:41

Mikaela Björklund: ”Jag skulle inte vara medlem i SFP om jag inte var socialliberal.”

Mikaela Björklund från Närpes valdes på SFP:s partidag till viceordförande för partiet. Björklund har beskrivits som en värdekonservativ politiker och därför gav sig också den liberala Elli Flén på slutmetrarna in i viceordförandekampen. - Klart att man är besviken för att det inte gick vägen.

Sydsvenskan - 17 aug 14 kl. 05:30

Så tänker Reinfeldt och Löfven om maktspelet

Om en månad får antingen Stefan Löfven eller Fredrik Reinfeldt i uppdrag av riksdagens talman att bilda regering.Båda vill undvika att ge Jimmie Åkesson chansen att påverka politiken. Båda vill leda en handlingskraftig majoritetsregering.

Sydsvenskan - 13 feb 15 kl. 07:06

Så lurade Löfven Björklund att splittra alliansen

Folkpartiet tänker hjälpa regeringen att avskaffa vårdnadsbidraget och införa en tredje pappamånad i föräldraförsäkringen. Samtidigt gör Jan Björklund upp med Gustav Fridolin om att införa betyg från årskurs fyra, om än bara på försök i hundra skolor. Bingo för Björklund?

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 15 kl. 07:06

Så lurade Löfven Björklund att splittra alliansen

Folkpartiet tänker hjälpa regeringen att avskaffa vårdnadsbidraget och införa en tredje pappamånad i föräldraförsäkringen. Samtidigt gör Jan Björklund upp med Gustav Fridolin om att införa betyg från årskurs fyra, om än bara på försök i hundra skolor. Bingo för Björklund?

Skånskan - 22 apr 18 kl. 16:45

Varthän, Björklund

Hur tänker ett parti i kris? Ungefär som vanligt, är svaret från Liberalernas riksmöte. Jan Björklund verkar inte vilja chansa på nya idéer.

BT - 27 sep 12 kl. 14:29

Björklund sänker ambitionsnivån

De senaste åren har den borgerliga regeringen genomfört stora förändringar inom gymnasieskolan. Det är tydligt att i stort sett samtliga förändringar som regeringen vidtagit har inneburit en avsevärd ambitionssänkning. För det första har gymnasiereformen Gy 11 inneburit att allt färre elever får högskolebehörighet.

BT - 16 sep 14 kl. 13:21

Björklund: "Sjöstedts inflytande kan nu till och med bli större"

Folkpartiet har partistyrelsemöte hela tisdagen. I lunchpausen upprepar partiledaren Jan Björklund sitt tidigare besked: – De rödgröna har vunnit valet. Det är nu deras ansvar att bilda regering, och Folkpartiet går i opposition.

Sydsvenskan - 04 nov 15 kl. 17:04

Jan Björklund har rätt. Låt S haka av V och MP.

Folkpartiledaren Jan Björklund ryter nu till mot Moderaterna, som envist trycker ner Vänsterpartiet i den rödgröna regeringens knä. ”Deras inflytande ska minimeras”, slår FP-ledaren fast i Dagens industri och syftar på Jonas Sjöstedts vänsterpartister.Björklund gör rätt som reagerar.

Helsingborgs Dagblad - 04 nov 15 kl. 17:04

Jan Björklund har rätt. Låt S haka av V och MP.

Folkpartiledaren Jan Björklund ryter nu till mot Moderaterna, som envist trycker ner Vänsterpartiet i den rödgröna regeringens knä. ”Deras inflytande ska minimeras”, slår FP-ledaren fast i Dagens industri och syftar på Jonas Sjöstedts vänsterpartister.Björklund gör rätt som reagerar.

Nyheter 24 - 01 mar 19 kl. 09:36

Joachim Björklund: "Vi behöver lyfta oss på samtliga positioner"

Seger mot Varberg följdes upp med ett kryss mot Eskilsminne och nu krävs hemmaseger i den avslutande omgången. Laget ställs mot Dalkurd på Tele2 Arena på måndag. Studio Allsvenskan var på plats på Hammarbys träning och träffade där Hammarbys assisterande tränare Joachim Björklund, han berättar om läget i laget och hur truppbygget ser ut inför säsongen samt hur man ska vinna över Dalkurd.

Fler nyheter från DI

DI - 5 minuter sedan

Blandad utveckling på Wall Street – Ford rusar medan Intel rasar

New York-börserna återfanns runt oförändrade nivåer under fredagens inledande handelstimmar.   .

DI - 5 minuter sedan

Hårt slag mot SAS på uppgång: ”Ledningen har allt att förlora”

Pilotstrejken har blivit en svår huvudvärk för SAS.  Kostnaden landar på mellan 60 och 80 miljoner kronor per dygn och resenärer flyr till andra bolag. ”Ledningen har verkligen allt att förlora här”, säger analytikern Jacob Pedersen..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen stängde kring nollan – Evolution fortsatte rusa

Stockholmsbörsen avslutade fredagen strax under nollan. Bland dagens vinnare hittar vi bland annat Evolution Gaming som rusade 8,3 procent till nya rekordnivåer och Cloetta som rusade 9,1 procent efter rapport. .

DI - 30 minuter sedan

Chockhöjda skatter – akut elbrist hotar Stockholm: ”Allvarligt och oroväckande”

Chockhöjda skatter på kraftvärme tvingar Stockholm Exergi att minska elproduktionen kraftigt. Beslutet gör att risken för elbrist ökar i Stockholm, varnar både Stockholm Exergi och Svenska Kraftnät. Moderaterna går till hårt angrepp mot regeringen efter beskedet..

DI - 30 minuter sedan

Prishöjningarna har en baksida för Electrolux

Electroluxrapporten bjöd på både vin och vatten. Effekten av handelstullarna minskar och prishöjningarna går enligt plan, men samtidigt sänkte vitvarutillverkarna utsikterna på den viktiga nordamerikanska marknaden. .

DI - 45 minuter sedan

Miljardböterna en spottstyver – inget bromsar jättarna

Techjättarnas rapporter överträffar förväntningarna och visar att användarna fortsätter att flockas kring bolagen. Microsoft blev tredje bolaget i den exklusiva tusenmiljarderdollars-klubben och är nu det företag i världen med högst marknadsvärde. .

DI - 45 minuter sedan

Hyresgästföreningen: Inför statliga topplån

DEBATT. Bostadsbristens konsekvenser blir allt mer uppenbara, vilket i nästa led kommer att slå mot tillväxten. Därför föreslår vi nu statliga topplån som ett sätt att förmå marknaden att fortsätta producera bostäder när konjunkturen viker, skriver Marie Linder och Martin Hofverberg på Hyresgästföreningen..

DI - 1 timme sedan

Räntor & valutor: Svagare dollar, lägre räntor efter BNP-rapport

Dollarn tappade och USA-räntor sjönk efter amerikansk BNP-statistik på fredagen. Europaräntor sjönk och kronan tog igen delar av torsdagens tapp efter Riksbankens räntebesked. .

DI - 1 timme sedan

Oljepriset faller tillbaka under fredagseftermiddagen

Spotpriset på både Brent- och WTI-oljan backar med drygt 3 procent på fredagseftermiddagen i spåren av att ha nått årshögsta under torsdagen. .

DI - 1 timme sedan

Enkät: Netflix kan tappa var sjunde kund till Disney

Netflix riskerar att tappa var sjunde kund till Disneys kommande streamingtjänst Disney+. Det visar en enkät gjord av analysföretaget Streaming Observer and Mindnet Analytics, enligt Marketwatch..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.