Skånskan > Opinion

Sunday, 21 April, 20:43

Skånskan - 25 mar 19 kl. 15:00

Stödboende drevs i svartbygge i MalmöMalmö 2015 förvärvade ett Malmöföretag en fastighet som användes som stödboende. Nu vill kommunen att bolaget ska riva inredning eftersom kommunen menar att delar är ett svartbygge.
Men ägaren överklagar.Ärendet gäller en fastighet i västra Malmö.
Miljöförvaltningen och stadsbyggnadsnämnden besökte fastigheten i november 2017.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Malmö, Malmöföretag, Inspektionen, IVO, Malmöföretaget

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stödboende, drevsi , svartbyggei , Malmö
Skånskan - 24 apr 17 kl. 05:00

Malmö får högsta bidraget för nattis

MALMÖ Malmö är den kommun i landet som tar emot mest statsbidrag för barnomsorg på obekväma tider. 2016 tillfördes 4,3 miljoner kronor och 2017 beräknas siffran bli 4,4 miljoner kronor. ERWP.

YA - 10 apr 19 kl. 15:16

Stödboende utan tillstånd anlitades – nu anmäler kommunen sig själv

Sjöbo kommun har anlitat ett stödboende som inte hade tillstånd att bedriva sin verksamhet, och dessutom drevs av ett företag som var avregistrerat. Under ett års tid bodde dessutom den placerade pojken inte ens där kommunen trodde att den placerat honom..

Skånskan - 21 apr 16 kl. 06:00

Parkering Malmö riskerar ny miljonsmäll

MALMÖ Parkering Malmö riskerar en ny miljonsmäll för att alla papper inte var i ordning innan man började bygga ett parkeringshus i Hyllie.
Drygt 2,2 miljoner kronor kan bolaget tvingas betala i byggsanktionsavgift.I dag landar ett nytt ”svartbyggeärende” hos politikerna i stadsbyggnadsnämnden.

BT - 02 sep 13 kl. 16:21

Svartbygge på kapsejsade husbåten

Delar av husbåten som i helgen välte i Västra hamnen i Malmö var troligen ett svartbygge. Själva takterrassen, där ett party hölls för 40-talet personer, överensstämmer inte med det ursprungliga bygglovet, rapporterar P4 Malmöhus och SVT:s Sydnytt.- Det förändrar ju villkoren på ett sätt som vi inte har någon vetskap om, säger Christer Larsson, stadsbyggnadsingenjör i Malmö.

Kristianstadsbladet - 02 sep 13 kl. 16:19

Svartbygge på kapsejsade husbåten


Delar av husbåten som i helgen välte i Västra hamnen i Malmö var troligen ett svartbygge.Själva takterrassen, där ett party hölls för 40-talet personer, överensstämmer inte med det ursprungliga bygglovet, rapporterar P4 Malmöhus och SVT:s Sydnytt. - Det förändrar ju villkoren på ett sätt som vi inte har någon vetskap om, säger Christer Larsson, stadsbyggnadsingenjör i Malmö.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 13 kl. 16:25

Svartbygge på kapsejsade husbåten

Delar av husbåten som i helgen välte i Västra hamnen i Malmö var troligen ett svartbygge. Själva takterrassen, där ett party hölls för 40-talet personer, överensstämmer inte med det ursprungliga bygglovet, rapporterar P4 Malmöhus och SVT:s Sydnytt. ?

DN - 02 sep 13 kl. 16:22

Svartbygge på kapsejsade husbåten

Delar av husbåten som i helgen välte i Västra hamnen i Malmö var troligen ett svartbygge.Själva takterrassen, där ett party hölls för 40-talet personer, överensstämmer inte med det ursprungliga bygglovet, rapporterar P4 Malmöhus och SVT:s Sydnytt..

Sydsvenskan - 11 dec 14 kl. 17:56

Svartbygge dyrt för p-bolag

Det är många Malmöbor som har lappats av kommunens p-bolag.
Nu åker P Malmö själv på dryga böter för svartbygge:
1,4 miljoner kronor..

Skånskan - 07 okt 15 kl. 06:00

Nya badet i Hyllie är ett svartbygge

HYLLIE Politikerna i fritidsnämnden provade i början av augusti det nya Hylliebadet.
Vad de inte visste var att de plaskade runt i ett svartbygge.På stadsbyggnadskontoret håller man för närvarande på att räkna ut hur stor straffavgiften man ska kräva kommunala stadsfastigheter på.

NSD - 02 sep 13 kl. 16:19

Svartbygge på kapsejsade husbåten

Delar av husbåten som i helgen välte i Västra hamnen i Malmö var troligen ett svartbygge..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 13 timmar sedan

Två män skjutna till döds i Helsingborg

Helsingborg Två män avled på sjukhus under natten till söndagen efter att ha skottskadats svårt på Tränsgatan i Helsingborg.
Polisen söker vid sjutiden på söndagsmorgonen fortfarande efter misstänkta gärningspersoner.Det var strax efter midnatt som polisen fick in samtal om misstänkt skottlossning på Tränsgatan i Helsingborg.

Skånskan - Igår: 20:18

Misstänkt rattfull krockade med träd

Furulund En personbil krockade vid 19-tiden med ett träd intill Stävievägen i Furulund.Polis på plats kunde konstatera att ingen person kommit till skada vid olyckan, men föraren misstänks för rattfylleri och fick följa med patrullen för provtagning. Trädet åkte i backen i samband olyckan och hamnade över en cykelbana.

Skånskan - Igår: 20:00

Barnperspektivet på nytt konstverk på Idala

VEBERÖD Just nu byggs den nya skolan och förskolan på Idalafältet i Veberöd.
Samtidigt pågår det planer på att göra en konstnärlig gestaltning på skolgården som ska anknyta till barnperspektivet.– Kultur- och fritidsnämndens nya arbetsutskott för konst har i dagarna tagit ett beslut om att direktupphandla uppdraget att skissa på en konstverk som passar in i den nya skolmiljön, säger Ulrika Liljenström, projektsamordnare för offentlig konst i Lunds kommun.

Skånskan - Igår: 18:58

Filip Bengtsson vann i Saxtorp

MOTOR Det gick helt enligt ritningarna för Filip ”Fillibang” Bengtsson när motocrossens SM drog igång i Saxtorp under lördagen. Tomelillasonen vann första heatet i MX1-klassen.Lördagens enda SM-heat i MX1 vanns före Jesper Jönsson från Sösdala MK och Oskar Olsson från Skånes Fagerhult.

Skånskan - Igår: 18:26

Rieks avgjorde för Malmö FF i Uppsala

Malmö FF tog en stabil seger borta mot Sirius och fick med sig tre poäng hem från Uppsala efter ett snyggt avgörande mål av Sören Rieks. Men siffrorna kunde ha blivit större än 1-0.I den andra halvleken radade MFF upp chanserna på Studenternas IP konstgräs.

Skånskan - Igår: 15:30

Vill skapa fler bostäder i byn

tjörnarp Trots att Tjörnarp haft en tågstation sedan 2014 har byn haft det tufft både med bostadsutveckling och att fylla skolan i byn med tillräckligt antal elever. Nu vill den borgerliga Alliansen ta ett krafttag genom att exploatera ett 22 000 kvadratmeter stort område mitt i byn till bostäder.– Vi tycker det är viktigt att det sker satsningar utanför centrum och detta är ett steg i Alliansens löfte om att satsa på byarna, säger Höörs kommuns kommunalråd Johan Svahnberg (M).

Skånskan - Igår: 15:30

Budgetkritik: Oförskämt

SVALÖV Delar av oppositionen riktar skarp kritik mot att man så pass sent fick underlaget till den kompletteringsbudget som skulle upp för beslut i kommunstyrelsen.
– Det är rent oförskämt, menar Socialdemokraterna.Både S och SD valde att inte delta i beslutet om kompletteringsbudgeten, som C, M, L och KD lagt fram och som var uppe för beslut i kommunstyrelsen i måndags.

Skånskan - Igår: 15:20

Rakip från start i MFF

Fotboll Erdal Rakip är med i Malmö FF:s startelva i bortamatchen mot IK Sirius i Uppsala.Malmö FF tar sig an IK Sirius i Uppsala under påskaftonen. Avspark är klockan 16.

Skånskan - Igår: 11:31

Hakkorsflaggor hissade utanför Ica

Kävlinge Under förmiddagen har någon hissat flaggor med nazistiska symboler utanför Ica Supermarket.Enligt vittnen på plats så ska det röra sig om flera röda flaggor med hakkors, tygstycken som butikspersonalen har haft svårt att ta ned. – Vi fick in ärendet klockan elva.

Skånskan - Igår: 05:00

Sa ”mjau” vid fönstret – ville fria

Skåne En kvinna i Mellanskåne åtalas misstänkt för olaga förföljelse efter att hon under flera månader – ibland flera gånger om dagen – har knackat på dörren och sängrumsfönstret hemma hos en man hon var förälskad i.För nästan två år sedan talades mannen och kvinnan vid på en fest. Kvinnan uppger i förhör att hon blev förälskad.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.