Affärsvärlden > Ekonomi

Sunday, 21 April, 16:31

Affärsvärlden - 25 mar 19 kl. 13:54

Klarna får en smäll på fingrarna av KonsumentverketKlarna kritiseras av Konsumentverket för vilseledande marknadsföring med betalmetoden ”konto”, skriver Di Digital..
Läs mer på Affärsvärlden
Läs mer om:
Konsumentverket, Di Digital

Dela artikeln

54 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Klarnafår en , smäll, fingrarnaav , Konsumentverket
SR - 26 sep 18 kl. 11:40

Klarna kritiseras för sin fakturahantering

Allt fler anmäler e-betalningsföretaget Klarna till Konsumentverket för deras rutiner för fakturabetalningar. Nu ska Konsumentverket träffa Klarna för att diskutera kundernas klagomål..

DI - 02 apr 14 kl. 10:53

Konsumentverket jagar Klarna

Konsumentverket synar det hyllade betaltjänstbolaget Klarna på flera punkter. Flera myndigheter har också fått in klagomål mot Klarnas faktureringsmetoder, skriver Svenska Dagbladet..

SVT - 25 sep 18 kl. 21:52

Allt fler anmälningar mot e-betalningsföretaget Klarna

Anmälningarna mot e-betalningsföretaget Klarna ökar hos Konsumentverket och nu ska myndigheten träffa företaget för samråd. – Vi hoppas att det blir bättre för konsumenterna, säger Anna Hult, jurist vid Konsumentverket..

Realtid - 26 sep 18 kl. 15:06

Konsumentverket ska träffa Klarna

Allt fler anmäler Klarna till Konsumentverket (KO). Och nu ska KO diskutera det med betalbolaget. "Det är mycket anmälningar", säger KO:s jurist Anna Hult till SR..

DI - 08 maj 18 kl. 09:58

Visas vd: ”Klarna kan bidra med något nytt”

Nya betalningslösningar som rundar kortjättarnas nätverk utgör hot mot Visa och vd:n Al Kelly vill därför ha fingrarna i så många syltburkar som möjligt. ”Kontanter är vår största konkurrent”, säger han till Di i samband med ett Sverigebesök..

SR - 02 maj 17 kl. 15:03

Hon vill se en skärpt tillsyn av mäklarna

Konsumentverket har kommit med sin årliga rapport om vad konsumenterna upplever som problem och återigen hamnar fokus på mäklarbranschen..

SvD - 15 mar 15 kl. 14:44

Kundklagomålen ökade i fjol

Antalet klagomål på Klarna till Konsumentverket sköt i höjden under fjolåret, framför allt under våren. Konsumentverket uppger att man noga följer utvecklingen och har nyligen tagit kontakt med bolaget. Klarnas vd Sebastian Siemiatkowski ser ökningen som naturlig..

SvD - 01 apr 14 kl. 19:02

Mängder av klagomål mot Klarnas fakturor

Det hajpade it-bolaget Klarna kritiseras av en mängd kunder. Många uppger att de får fakturor med påminnelseavgifter och inkassokrav direkt, utan att ha nåtts av någon originalfaktura. Konsumentverket är kritiskt till Klarnas faktureringsmetoder – av flera skäl..

SvD - 01 apr 14 kl. 19:02

Mängder av klagomål mot Klarnas fakturor

Det hajpade it-bolaget Klarna kritiseras av en mängd kunder. Många uppger att de får fakturor med påminnelseavgifter och inkassokrav direkt, utan att ha nåtts av någon originalfaktura. Konsumentverket är kritiskt till Klarnas faktureringsmetoder – av flera skäl..

SvD - 05 apr 14 kl. 14:29

Tidigare medarbetare avslöjar Klarnas strategi

Tidigare anställda på Klarna bekräftar bilden av ett bolag som tjänar stora pengar på påminnelseavgifter och dröjsmålsräntor. En tidigare medarbetare menar att vissa avgifter är på gränsen till olagliga - precis som Konsumentverket nu utreder. "Det är inte vår bedömning", säger bolagets vd..

Fler nyheter från Affärsvärlden

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 15:17

Analytiker om Evolution Gamings kommande rapport

En svagare svensk marknad efter omregleringen väntas inte påverka Evolution Gaming negativt. Det framgår av analyser som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av inför rapporten för det första kvartalet..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 15:05

Små indexrörelser väntas på Wall Street

USA-terminerna visade små rörelser på torsdagen och hölls tillbaka av svag ekonomisk statistik från andra sidan av Atlanten, i form av PMI-data för april som gav en dyster bild av tysk tillverkningsindustri..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 11:00

Danska bolag på kapitaljakt i Sverige

Danska investerare skyr småbolag. Det har lett till att danska bolag som sammanlagt är värda mer än 13 miljarder kronor är börsnoterade i Sverige där riskviljan finns..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 11:04

Sandvik ser ingen lågkonjunktur

Lägre vinst, men starkare orderingång än väntat. Sandviks vd Björn Rosengren ser inga tecken på någon kommande lågkonjunktur. Aktien föll först men vände sedan upp..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:47

Affärsvärldens påskägg - veckans mest lästa artiklar

Kronkursen, aktieråd och hyllade 72-timmarsveckor. Här är de artiklar som lästes mest i veckan..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:38

Sveriges mest klickade bostadsobjekt

Bostadssajten Hemnet listar varje vecka vilka objekt som får flest klick. Det objekt som är sajtens mest klickade någonsin är en kändis lägenhet på Södermalm i Stockholm..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:06

Tummen upp för Sandvik efter rapport

Stockholmsbörsen inledde skärtorsdagen lätt nedåt, men tog sig efter ett par timmars handel en bra bit över nollstrecket..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 14:02

Acando ansöker om avnotering

Styrelsen i Acando har, på begäran av CGI Nordic som äger över 90 procent av aktierna, beslut ansöka om avnotering av Acandos B-aktier från Nasdaq Stockholm..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:35

Kronan faller efter arbetslöshetsstatistik

Den svenska kronan föll markant när data från SCB samtidigt visade en oväntat hög arbetslöshet i mars..

Affärsvärlden - 18 apr 19 kl. 12:09

Bästa första kvartal för hedgefonder sedan 2006

Hedgefonder har haft en bra start på året..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.