DI > Ekonomi

Friday, 26 April, 18:27

DI - 25 mar 19 kl. 10:57

Avfärda inte Greta ThunbergFredagen den 15 mars, inne i riksdagshuset, var det ganska lugnt, förutom sammanträde med riksdagens EU-nämnd som det brukar vara på fredagar. Kanske pratade de om klimatfrågan, kanske inte.  Fredagen den 15 mars, utanför riksdagshuset, hände desto mer. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Greta Thunberg, EU

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avfärdainte , Greta, Thunberg
Skånskan - 25 sep 15 kl. 13:00

M: Kan varken utlova eller avfärda

Eslöv – Jag kan varken utlova eller avfärda en skattehöjning just nu. Men vi är såklart måna om att ha en bra verksamhet, säger kommunalråd Henrik Wöhlecke (M).Egentligen vill han inte säga något om Tony Hanssons förslag om en skattehöjning.

Sydsvenskan - 26 nov 15 kl. 09:30

Går inte att avfärda etnisk identitet på 2000-talet

Det Rikard Einegard pekar på i Sverigedemokraternas principprogram (24/11) är självklarheter för de flesta i Sverige. Sverigedemokraterna förtydligar en diskurs som redan finns i Sverige. Vi lever redan i ett samhälle där det finns "invandrare" och "infödda svenskar".

Expressen - 18 jan 16 kl. 23:17

Guillou om GW:s fynd: "Går inte att avfärda"

Författaren Jan Guillou inväntar med spänning beskedet om det nya vapenspåret. – Det går inte att avfärda, säger han..

ÖstersundsPosten - 26 apr 16 kl. 10:24

Säpo om misstänkt hot riktat mot Sverige: Kan inte avfärda uppgifterna

– Jag kan bekräfta att Säpo arbetar intensivt med att bedöma information som inkommit. Den är sådan att vi inte kan avfärda den. Just nu inhämtar vi information och underrättelse och har vidtagit åtgärder och samarbetar med våra partner både nationellt och internationellt, säger Säpos presschef Sirpa Franzén till TT..

BT - 06 sep 16 kl. 04:00

Murguz: Avfärda inte brott i skolan

Många barn återvänder till skolstarten med en klump i magen. Skolan ska vara en trygg plats där man får möjligheten att utveckla sig själv och sitt lärande, men för många är skolan också förknippat med hot, kränkningar och i värsta fall misshandel. Ofta brukar vuxenvärlden avfärda det som mobbing fastän det i själva verket handlar om ett brott..

GT - 21 okt 16 kl. 21:50

Enkelt för Borås att avfärda Norrköping

Borås Basket hade inga problem att avfärda Norrköping. Men nye tränaren Jonte Karlsson drar inte för stora växlar av segern - och serieledningen. – Vi låter inga träd växa till himlen, säger han..

Expressen - 02 mar 19 kl. 20:11

Hot mot polisen i Uppsala: ”Går inte att avfärda”

Polisen i Uppsala tagit emot flera hot under dagen.
Polisen uppger för SVT Uppsala att hoten ”inte går att avfärda”, man har därför vidtagit ett flera åtgärder under dagen..

HBL - 26 maj 13 kl. 07:55

"Feltänkt att avfärda högerextremt hot"

Kriminalöverkommissarie Thomas Elfgren tycker Skyddspolisen tänker fel då man avfärdar högerextrema angrepp som enstaka företeelser. Enligt honom hänger angreppen ihop med ett extremt debattklimat på nätet.Egentligen skulle vi tala om kriminalöverkommissariens färskaste uppdrag: utredningen av kidnappningen i Jemen.

DN - 02 apr 14 kl. 12:01

Malaysia: Alla passagerare avförda

Polisen i Malaysia fokuserar brottsutredningen om försvunna MH370 på piloterna och kabinpersonalen som fanns ombord. De 227 passagerarna har helt avförts som misstänkta, rapporterar Reuters..

SVT - 08 feb 17 kl. 11:20

Syrien avfärda Amnestys rapport om massmord

Syriens justitiedepartement avfärdar en rapport från Amnesty International som anklagar regimen för att mellan 5.000 och 13.000 människor utomrättsligt avrättats under 2011–2015 i det ökända fängelset Saydnaya..

SR - 27 mar 18 kl. 11:39

Bröderna rentvådda – avförda från Kevin-fallet

Bröderna Robin och Christian har fått upprättelse. Det finns inga bevis för att de orsakade fyraårige Kevins död i Arvika för snart 20 år sedan och de ha nu avförts från utredningen. Det beskedet lämnade åklagare Niclas Wargren till familjen för några minuter sedan..

Fler nyheter från DI

DI - 10 minuter sedan

Smältverksbolag rasade efter vinstvarning

Det tyska smältverksbolaget Aurubis rasade med 6,8 procent efter att ha vinstvarnat strax innan stängning på fredagen. .

DI - 15 minuter sedan

Rapportbolagen plöjde börsen genom taket

Börsbolagens rapporter körde över farhågorna om en svagare konjunktur. Tillsammans med starka siffror från USA och en tilltufsad krona blev veckan en formidabel styrkedemonstration på börsen..

DI - 30 minuter sedan

Lugn fredag på Europabörserna – Renault steg

Det var små rörelser på Europabörserna under fredagen. .

DI - 30 minuter sedan

KD vill lätta på bolånetaket – ”människor drivs in i nyproducerat”

Kristdemokraterna vill mjuka upp kreditrestriktionerna på bostadsmarknaden och se över både bolånetaket och de skärpta kraven på amorteringar. Samtidigt vill partiet införa ett nytt subventionerat bosparande och statliga startlån för förstagångsköpare..

DI - 30 minuter sedan

Nordenbörser: Norwegian och Metsö Board rasade

De nordiska börserna utvecklades blandat på fredagen då ett par rapporterande bolag i Helsingfors hamnade i fokus medan Norwegian rasade i Oslo. Det nordiska samlingsindexet Vinx 30 steg 0,4 procent till nivån 962..

DI - 45 minuter sedan

Blandad utveckling på Wall Street – Ford rusar medan Intel rasar

New York-börserna återfanns runt oförändrade nivåer under fredagens inledande handelstimmar.   .

DI - 45 minuter sedan

Hårt slag mot SAS på uppgång: ”Ledningen har allt att förlora”

Pilotstrejken har blivit en svår huvudvärk för SAS.  Kostnaden landar på mellan 60 och 80 miljoner kronor per dygn och resenärer flyr till andra bolag. ”Ledningen har verkligen allt att förlora här”, säger analytikern Jacob Pedersen..

DI - 1 timme sedan

Stockholmsbörsen stängde kring nollan – Evolution fortsatte rusa

Stockholmsbörsen avslutade fredagen strax under nollan. Bland dagens vinnare hittar vi bland annat Evolution Gaming som rusade 8,3 procent till nya rekordnivåer och Cloetta som rusade 9,1 procent efter rapport. .

DI - 1 timme sedan

Chockhöjda skatter – akut elbrist hotar Stockholm: ”Allvarligt och oroväckande”

Chockhöjda skatter på kraftvärme tvingar Stockholm Exergi att minska elproduktionen kraftigt. Beslutet gör att risken för elbrist ökar i Stockholm, varnar både Stockholm Exergi och Svenska Kraftnät. Moderaterna går till hårt angrepp mot regeringen efter beskedet..

DI - 1 timme sedan

Prishöjningarna har en baksida för Electrolux

Electroluxrapporten bjöd på både vin och vatten. Effekten av handelstullarna minskar och prishöjningarna går enligt plan, men samtidigt sänkte vitvarutillverkarna utsikterna på den viktiga nordamerikanska marknaden. .Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.