SR > Kultur

Friday, 19 April, 23:09

SR - 25 mar 19 kl. 10:29

Artisten Scott Walker dödDen amerikansk-brittiske artisten Scott Walker, som gick från popikon på 60-talet till det mer avantgardistiska under 2000-talet, har gått bort..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Scott Walker

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Artisten, Scott, Walkerdöd
Kristianstadsbladet - 03 jul 14 kl. 18:49

Scott Walker gör skiva med Sunn O)))


Scott Walker, popikonen från 60-talet som blev avantgarde-hjälte, har ett nytt samarbete på gång. Enligt Pitchfork har skivbolaget 4AD bekräftat att Walker arbetar på ett album tillsammans med det experimentella metalbandet Sunn O))).Albumet, som ser ut att få titeln "Scott O)))", kommer att ges ut senare i år.

Trelleborgs Allehanda - 03 jul 14 kl. 18:49

Scott Walker gör skiva med Sunn O)))


Scott Walker, popikonen från 60-talet som blev avantgarde-hjälte, har ett nytt samarbete på gång. Enligt Pitchfork har skivbolaget 4AD bekräftat att Walker arbetar på ett album tillsammans med det experimentella metalbandet Sunn O))).Albumet, som ser ut att få titeln "Scott O)))", kommer att ges ut senare i år.

Västerbottens Folkblad - 03 jul 14 kl. 18:55

Scott Walker gör skiva med Sunn O)))

Scott Walker, popikonen från 60-talet som blev avantgarde-hjälte, har ett nytt samarbete på gång. Enligt Pitchfork har skivbolaget 4AD bekräftat att Walker arbetar på ett album tillsammans med det experimentella metalbandet Sunn O))). Albumet, som ser ut att få titeln ”Scott O)))”, kommer att ges ut senare i år.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 14 kl. 18:52

Scott Walker gör skiva med Sunn O)))

Scott Walker, popikonen från 60-talet som blev avantgarde-hjälte, har ett nytt samarbete på gång. Enligt Pitchfork har skivbolaget 4AD bekräftat att Walker arbetar på ett album tillsammans med det experimentella metalbandet Sunn O))). Albumet, som ser ut att få titeln "Scott O)))", kommer att ges ut senare i år.

SvD - 03 jul 14 kl. 18:49

Scott Walker gör skiva med Sunn O)))

Scott Walker, popikonen från 60-talet som blev avantgarde-hjälte, har ett nytt samarbete på gång. Enligt Pitchfork har skivbolaget 4AD bekräftat att Walker arbetar på ett album tillsammans med det experimentella metalbandet Sunn O)))..

Sydsvenskan - 15 okt 14 kl. 05:30

Jonn Palmér Jeppsson: Sunn O))) gör slölyssnarens sällskapsliv med Scott Walker lite lättare.

Hur metal är Scott Walker, orkesterpopsångaren som nästan var där uppe med Beatles i mitten av sextiotalet? Väldigt, har det visat sig. Sedan 2006 års demoniska "The Drift" namedroppas den nu 71-årige ikonen regelbundet av metalmusiker med koll (och höga pretentioner).

SmålandsPosten - 22 okt 14 kl. 07:09

Scott Walker + Sunn O))): Soused

Den stundtals melodiösa, men oftare atonala ljudbilden, ger ett förbryllande, störande och stundtals märkligt vackert resultat.
Scott Walker har sedan sina dagar som crooner under sextiotalet, först med The Walker Brothers och senare under eget namn, tagit sig längre och längre in i det avantgardistiska. På nya plattan har han slagit sina påsar ihop med droonerduon Sunn O))) som med sina djupa mullrande toner inte heller har för vana att stryka sina lyssnare medhårs.

Expressen - 25 mar 19 kl. 09:46

Musikikonen Scott Walker är död

Scott Walker, som nådde stora framgångar med Walker Brothers på 1960- och 1970-talet, har avlidit.
Bland hans mest kända låtar återfinns ”The Sun Ain’t Gonna Shine Anymore”, ”My Ship Is Coming In” och ”Make It Easy On Yourself”
Han blev 76 år gammal..

DN - 25 mar 19 kl. 09:56

Sångaren Scott Walker är död

Scott Walker har avlidit, meddelar skivbolaget 4AD. Sångaren som är mest känd som medlem i The Walker Brothers blev 76 år gammal. .

Sydsvenskan - 25 mar 19 kl. 10:04

Musikern Scott Walker död

Den amerikanske musikern Scott Walker är död, skriver The Guardian. Han blev känd på 1960-talet med gruppen The Walker Brothers, men gjorde också en rad soloalbum som anses vara några av pop-erans mer egensinniga verk. Mot slutet av karriären blev han m.

Fler nyheter från SR

SR - Igår: 13:54

Veteranregissörer och Elton John på årets Cannesfestival.

Roger Wilson om årets tävlande på Cannesfestivalen..

SR - Igår: 13:55

Veckans ord: ägg

Varje vecka väljer ju någon från Kulturredaktionen ut ett ord i tiden.Och under den här påskveckan är det Gunnar Bolins tur att reflektera kring ett ord. Och han har valt ut ett ord vi ser överallt dessa dagar, nämligen ägg..

SR - Igår: 12:19

Daniel Norgren gör egensinnig folkrock från de västgötska skogarna

Daniel Norgren är sångaren från Sjuhäradsbygden som hittat en egen nisch i den så traditionstyngda americanan. I början av sin karriär uppträdde han som enmansorkester, numera fyller han konserthus med sitt band. På fredag släpps hans nya skiva "Wooh Dang"..

SR - Igår: 10:34

Desinformationen gör ukrainska valet obegripligt

En komiker utan politisk erfarenhet ser ut att vinna det ukrainska presidentvalet på söndag. Inte alla internationella medier har varit bra på att förklara varför..

SR - Igår: 07:00

Stora tidningshus söker stöd för journalistiska "vita fläckar"

Flera av landets största tidningsbolag har sökt det nya statliga stödet för journalistik i underbevakade kommuner. Ett av dem är Gota media som söker pengar till 18 kommuner där de redan har lokalredaktioner..

SR - Igår: 06:17

Välspelat, trivsamt och sockrigt i Robert Redfords sista roll

RECENSION. Sin sista film som skådespelare har han sagt, Robert Redford när han nu ikläder sig rollen som återfallsbankrånaren Forrest Tucker, i regi av David Lowry. Gunnar Bolin har sett..

SR - I förrgår: 16:09

Kulturhistoriska byggnader kan behöva extra skydd

Den stora branden i Notre-Dame startade i samband med den renovering som pågår i katedralen. Och Erika Hedhammar, utredare på Riksantikvarieämbetet som jobbar med svensk katastrofberedskap för kulturarv är inte förvånad..

SR - I förrgår: 15:21

Kungliga operan kan få ny publikentré

Kungliga operan i Stockholm får en ny publikentré mot Kungsträdgården, om regeringen tillstyrker den slutrapport som operan och Statens fastighetsverk nu har lämnat in..

SR - I förrgår: 14:45

Game of Thrones-podden som diskuterar politiken

Sista säsongen av Game of Thrones är igång. P1 Kultur har träffat Johannes Klenell och Jenny Lindahl som analyserar serien på djupet i "Weirwoodpodden"..

SR - I förrgår: 14:24

Regeringen vill bringa klarhet i frågan om återlämnad stulen konst

Både Riksrevisionen och Moderna museet har skickat in sina ståndpunkter om den återlämnade naziststulna tavlan till regeringen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.