DN > Utrikes

Sunday, 21 April, 16:34

DN - 25 mar 19 kl. 10:11

FOI-rapport: Omfattande kinesiskt cyberspionage mot SverigeDen kinesiska regimen knyts för första gången i en ny rapport från FOI till omfattande industriellt cyberspionage mot Sverige. Stölden av teknologi kan komma att påverka Sverige ekonomiskt och försämra företagens konkurrensmöjligheter, enligt rapporten.  .
Läs mer på DN
Läs mer om:
FOI, Sverige

Dela artikeln

225 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: FOI-rapport, Omfattande, kinesiskt, cyberspionagemot , Sverige
DI - 25 mar 19 kl. 10:57

FOI varnar: Omfattande kinesiskt cyberspionage mot Sverige

Totalförsvarets forskningsinstitut FOI knyter i en färsk rapport den kinesiska regimen till industriellt industrispionage i Sverige. Det rapporterar Dagens Nyheter. .

Dagens PS - 25 mar 19 kl. 11:15

FOI-rapport: Kina spionerar på Sverige

Kina knyts för första gången i en ny rapport från FOI till omfattande industriellt cyberspionage mot Sverige. Bakgrunden är att Peking vill göra Kina till världsledande inom högteknologiska produkter. Detta gör Sverige extra utsatt då ekonomin är öppen och innovativ, samt i hög grad digitaliserad.

Expressen - 25 mar 19 kl. 10:13

Rapport: Omfattande kinesiskt spionage mot Sverige

Den kinesiska regimen knyts till cyberspionage mot Sverige i en ny rapport från FOI, uppger Dagens Nyheter..

SVT - 25 mar 19 kl. 20:04

Ny rapport: Sverige måltavla för kinesiskt cyberspionage

Sverige är en attraktiv måltavla för kinesiskt cyberspionage. Cyberangrepp är ett effektivt sätt för Kina att tillägna sig teknologiska spetskunskaper inom exempelvis it, flyg- och robotteknik. Det framgår av en ny rapport från FOI, Totalförsvarets forskningsrapport..

DI - 27 mar 19 kl. 21:44

Kinesiskt cyberspionage hotar näringslivet - Baylan: “Måste tas på allvar”

Kinesiska cyberattacker och förvärv kan hota svensk konkurrenskraft, varnar FOI. Näringsminister Ibrahim Baylan (S) håller med om att Sverige måste springa i kapp.  ”Den värld vi lever i idag är inte tillfredsställande”, säger han.

BT - 12 jan 15 kl. 18:09

FOI-rapport om Kinaaffär underkänns

Ett försök att sopa problemet under mattan? Nu riktas kritik mot den utredning som FOI beställde om licensieringen till Kina av en potentiellt militär programvara. Men försvarsmyndighetens chef slår ifrån sig.

BT - 12 jan 15 kl. 06:00

FOI-rapport om Kinaaffär underkänns

På punkt efter punkt kritiserar en expert den utredning som FOI beställt om licensieringen till Kina av en potentiellt militär programvara. Försvarsmyndigheten kan misstänkas sopa problemen under mattan, anser han.Det var i höstats som Uppdrag granskning i SVT rapporterade att Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI), med Kungliga tekniska högskolan (KTH) som bulvan, var i färd med att licensiera programvaran Edge till Kina som skulle kunna användas till diktaturens massförstörelsevapen.

DN - 21 dec 13 kl. 20:03

FOI-rapport: Rysslands militära förmåga har stärkts

Rysslands konventionella militära förmåga har ökat och bedöms fortsätta att öka under den kommande tioårsperioden, skriver experter vid Totalförsvarets forskningsinstitut (FOI) i en ny rapport..

SvD - 12 jan 15 kl. 06:00

FOI-rapport om Kinaaffär underkänns

På punkt efter punkt kritiserar en expert den utredning som FOI beställt om licensieringen till Kina av en potentiellt militär programvara..

UNT - 12 jan 15 kl. 06:00

FOI-rapport om Kinaaffär underkänns

På punkt efter punkt kritiserar en expert den utredning som FOI beställt om licensieringen till Kina av en potentiellt militär programvara..

Fler nyheter från DN

DN - 15 minuter sedan

Turkiets oppositionsledare attackerad

Ledaren för det turkiska oppositionspartiet Republikanska folkpartiet (CHP), Kemal Kilicdaroglu, attackerades på söndagen i Turkiets huvudstad Ankara när han deltog vid en begravning, uppger partiet..

DN - 45 minuter sedan

Totalstopp i tågtrafiken Stockholm–Göteborg

Det är totalstopp i tågtrafiken söderut från Stockholm från 15.20 till omkring 16.20.

DN - 1 timme sedan

Bil och mc i krock utanför Borås

En motorcyklist har kolliderat med en personbil mellan Seglora och Hyssna utanför Borås..

DN - 2 timmar sedan

Attentaten i Sri Lanka – detta har hänt

På påsksöndagen slog attentatsmän till i samordnade attacker mot kyrkor och hotell i tre städer på Sri Lanka. Detta vet vi om vad som inträffat. .

DN - 3 timmar sedan

Sundgren klar för grekisk klubb – kontraktet påskrivet

Daniel Sundgren var nära att lämna AIK för grekiska Aris Thessaloniki i januari men övergången blev aldrig av. Nu avslöjar Aftonbladet att kontraktet är påskrivet och övergången är klar..

DN - 4 timmar sedan

Utegångsförbud införs i Sri Lanka efter sprängningarna

Paniken är inte långt borta i Sri Lanka efter den serie sprängningar mot kyrkor och hotell som flera städer i landet drabbades av på söndagsmorgonen. Utegångsförbud införs under kvällen efter det sjunde dådet. Turister vittnar om avspärrningar och att hotellen är i ”lock down”..

DN - 5 timmar sedan

Marianne Björklund: Attacken ett dråpslag mot Sri Lanka som läker såren efter inbördeskriget

Söndagens våldsamma attacker i Sri Lanka är ett dråpslag mot landet som fortfarande läker såren efter det blodiga inbördeskriget som fick ett slut 2009. DN:s Marianne Björklund svarar på fyra frågor om dåden. .

DN - 5 timmar sedan

Funnen kropp identifierad – mord misstänks

Den kropp som påträffades i vattnet i Sollentuna på lördagen är identifierad. Polisen misstänker att han bragts om livet, och en man har anhållits misstänkt för mord. .

DN - 6 timmar sedan

Tre generationer Fredriksson och basketkampen i Göteborg

43 år efter att farmor ”Bettan” ordnade SM-guld till Högsbo siktar barnbarnen Ida och Elin på att upprepa bedriften. En bred ungdomssatsning och den synnerligen engagerade familjen Fredriksson har fått göteborgarna att prata basket igen..

DN - 6 timmar sedan

Slutade för fem år sedan – är tillbaka i damallsvenskan

En avsliten hälsena satte stopp för en comeback i augusti i fjol. Men Rosengårds Malin Levenstad kom tillbaka rekordsnabbt och gjorde sin första a–lagsmatch på nästan fem år i våras. Nu ska hon leda laget till SM–guld som spelare, assisterande tränare och fysansvarig.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.