Expressen > Opinion

Sunday, 21 April, 16:55

Expressen - 25 mar 19 kl. 06:30

Nej, det är inte synd om Cecilia Wikström (L)EU-parlamentariker ska ha sin lojalitet hos väljarna, inte hos olika särintressen. Den liberala ilskan över petningen av Cecilia Wikström är svårbegriplig..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Cecilia Wikström

Dela artikeln

404 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Nejdet är inte , syndom , Cecilia, WikströmL
Alliansfritt Sverige - 17 apr 14 kl. 15:40

Hur var det egentligen med Cecilia Wikströms ”statusfyllda EU-uppdrag”?

Så här i valtider kan man ju tycka att medierna ska göra lite faktakoll innan de åker ut och intervjuar politiker. Sveriges Radio publicerade ett uppslag datum om folkpartisten Cecilia Wikströms "statusfyllda EU-uppdrag" som handlar om att Wikström haft flest rapportörsuppdrag av de svenska ledamöterna, hela tio stycken. Det viktigaste vi gör här är att stifta lagar och det gör man genom att man får ett förtroende, att leda ett lag av kollegor från dem andra politiska partierna Nu är det inte riktigt lika glansigt som Cecilia Wikström vill göra gällande.

SVT - 19 feb 19 kl. 20:24

EU-toppen Cecilia Wikström (L) tjänar 70 000 extra i månaden – på sidouppdrag

Liberalernas Cecilia Wikström (L) tjänar 70 000 kronor på extraknäck, varje månad. Detta utöver den lön hon lyfter som EU-parlamentariker. SVT Nyheters genomgång av EU-parlamentarikernas sidouppdrag visar att Wikström sticker ut på området.

SVT - 12 mar 19 kl. 21:31

”Partistyrelsen har inte rätt att peta Cecilia Wikström”

Nu växer den interna kritiken inom Liberalernas mot hur EU-kandidaten Cecilia Wikström tvingades bort. Två tunga kommunalråd kritiserar partiledningen. – Partistyrelsen har överskridit sina befogenheter, de har inte rätt att överpröva beslutet från partirådet att välja Wikström, säger kommunalrådet i Västerås Jesper Brandberg till SVT Nyheter..

Expressen - 16 mar 19 kl. 20:29

Kravet: Behåll Cecilia Wikström på EU-listan

Liberalerna i Cecilia Wikströms hemstad Uppsala vill fortfarande se den omdebatterade L-toppen på partiets lista inför EU-valet.Enligt Sveriges Radio är huvudkravet fortfarande att Wikström ska toppa listan – men att nödalternativet är att hon ska finnas kryssbar längre ner. .

Expressen - 19 mar 19 kl. 16:53

Cecilia Wikströms motdrag – för att få stanna i Bryssel

Cecilia Wikström petades nyligen som Liberalernas toppkandidat i EU-valet.Nu öppnar hon för att – genom personkryss – behålla sin plats i Europaparlamentet.”Jag står till förfogande under samma förutsättningar som vid partirådet för en månad sedan”, skriver Wikström på Facebook..

DN - 19 mar 19 kl. 18:27

Trots petningen – Cecilia Wikström (L) har inte gett upp EU-valet

Den petade L-toppen Cecilia Wikström öppnar nu för att trots allt kandidera i vårens EU-val. I ett inlägg på Facebook skriver Wikström att hon kan tänka sig en plats en bit ner på EU-listan och hoppas i så fall bli inkryssad.  ”I så fall blir det upp till väljarna att avgöra”, skriver Liberalernas före detta toppkandidat.

Världen Idag - 09 sep 15 kl. 00:00

Cecilia Wikström: Transportöransvaret en skamfläck

Länge har det funnits ett motstånd mot att reformera EU:s gemensamma asylpolitik och underlätta för flyende människor att ta sig innanför vad en del kallar "fästning Europa".Europaparlamentarikerna Cecilia Wikström (FP) och Bodil Valero (MP) tror att tiden är mogen för att få till stånd förändring på hög nivå inom unionen.– Förra veckan var en vecka av förtvivlan.

Expressen - 12 nov 12 kl. 17:49

Cecilia Wikström hotas efter kritik

Den nye tilltänkte EU-kommissionären Tonio Borg får hård kritik från svenskt håll. Den svenska EU-parlamentarikern Cecilia Wikström, FP, kallar honom för en "homofob av rang". Efter att ha uttalat sig kritiskt har hon fått motta flera hot från extrema grupper.

UNT - 12 nov 12 kl. 20:39

Mordhot mot Cecilia Wikström

 EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) från Uppsala har mordhotats efter sin tuffa kritik mot maltesen Tonio Borg som föreslås bli ny EU-kommissionär..

FriaTider - 05 okt 13 kl. 12:57

Cecilia Wikström (FP) vill ha ?humanitära visum? till EU för miljoner araber och afrikaner

Efter att en båt med ett åttiotal illegala invandrare sjunkit utanför Italien kräver nu EU-parlamentarikern Cecilia Wikström (FP) att EU frivilligt öppnar sina gränser för de araber och afrikaner som annars skulle kunna tänka sig att invandra illegalt till Europa..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 9 timmar sedan

Förpappringen gör inte skolan bättre

Skolinspektionen måste göra återbesök på skolor som fått kritik. Det är dumt att lita på att de skriftliga åtgärdsplanerna ger effekt..

Expressen - 23 timmar sedan

Så suger vi upp klimatutsläppen

Stora mängder koldioxid måste fångas in från atmosfären om klimatmålet ska nås.För att klara uppgiften krävs plantager på en yta motsvarande två Indien och en industriell mobilisering lik den under andra världskriget, förklarar miljöekonomen Jonas Grafström i Ledarsnack..

Expressen - Igår: 07:00

Löfven, du får inte misshandla akademin

Sverige behöver spetskompetens - inte en miljon svenskar med en medioker fil. kand..

Expressen - Igår: 17:50

Därför är nattvandring inte svaret på rånvågen

Svaret på rånvägen blir nog snarare ett innesittarsamhälle än nattvandrande föräldrar. .

Expressen - I förrgår: 07:00

Försvarspolitik ska inte vara sysselsättningsåtgärd

Fjorton skrov till Gripen står och samlar damm, avslöjar SvD. Nyheten orsakade föga upprördhet. Tyvärr är alla i försvarspolitiken vana vid verklighetsfrämmande planering..

Expressen - I förrgår: 17:50

Hur vågar man fira barn som ännu inte har fötts?

Det är oklokt att importera en amerikansk bebisfest för att kompensera för bristen på sekulära traditioner..

Expressen - 18 apr 19 kl. 07:00

Gör det olagligt att ljuga i polisförhör

Högsta domstolen slår fast att det är okej att ljuga för polisen. Nu måste politiken ta över och ändra lagen. .

Expressen - 17 apr 19 kl. 17:50

Vad händer när Generation Soffpotatis fyller 65?

Tänk om vi inte blir friskare och friskare bara för att vi lever längre. Tänk om 40-talisterna är ”peak äldrefriska”..

Expressen - 16 apr 19 kl. 17:45

Vad är det Annika Strandhäll vill dölja?

Socialdepartementet försökte – med illa förtäckta hot – hindra Försäkringskassan från att lämna ut uppgifter till medier. Hur många chanser ska Annika Strandhäll (S) få?.

Expressen - 16 apr 19 kl. 17:25

Låt inte allt bli som förr i Notre-Dame

När stadsbränder var vanliga tog man tillfället i akt att bygga modernt. Nu är impulsen att bygga kopior. Är det alldeles sunt?.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.