YLE > Finland

Friday, 19 April, 22:40

YLE - 25 mar 19 kl. 06:19

Viking Skys kapten Bengt-Owe Gustafsson är åländskKapten Bengt-Owe Gustafsson på det olycksdrabbade fartyget Viking Sky, som råkade i sjönöd i helgen, är hemma från Hammarland på Åland..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Skys, Bengt-Owe Gustafsson, Viking Sky, Hammarland, Åland

Dela artikeln

125 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Viking, Skys, kapten, Bengt-Owe, Gustafssonär , åländsk
Nyan - 24 mar 19 kl. 21:13

Åländsk kapten på fartyg i svår sjönöd

Ålänningen Bengt-Owe Gustafsson var kapten ombord på kryssningsfartyget Viking Sky, som hamnade i svår i sjönöd i en storm utanför Norges kust på lördagen. .

YLE - 20 apr 16 kl. 14:51

Viking Line närmar sig nybygge - delar ut rekorddividend

Viking Line har över 77 miljoner euro i eget kapital och det ger förutsättningar för att beställa ett nytt fartyg. - Vi har engagerat oss i ett EU-stött projekt tillsammans med Åbo och Stockholms hamnar för att ta fram ett nytt fartyg och det arbetet ska vara klart under 2016, så i början av nästa år vet vi mer om vi ska beställa ett nytt fartyg eller inte, säger vd Jan Hanses. Rustar upp gamla flottan Samtidigt satsar Viking Line mycket på att rusta upp dom befintliga fartygen med bland annat nya hytter och restauranger på vissa båtar.

YLE - 05 apr 17 kl. 16:34

Butikschef på Viking Line åtalad för whiskystöld

Idag avslutades rättegången i Mariehamn mot en före detta butikschef på Viking Line som stått åtalad för att ha stulit dyra whiskyflaskor från taxfreebutiker på olika färjor hos rederiet. Dessutom är en annan åtalspunkt bedrägeri eftersom åklagaren hävdar att han ändrat priser på whisky och sen själv köpt för det lägre priset och efter köpet så har han ändrat tillbaka priset. Pågick i 10 år Enligt Viking Line är detta något som ska ha pågått i ungefär 10 år.

SR - 05 aug 14 kl. 14:00

EM-hjältarna vi älskar – nr 7: Owe Jonsson

Sprinterhjälten från 1962 platsar på mångårige friidrottsreportern Bengt Skötts topplista och nedräkning inför EM. Tidigare idag tog Emma Green plats 8 på listan..

Expressen - 25 mar 19 kl. 23:48

Kaptenens fru om dramat på norska kryssningsfartyget

Den åländska kaptenen Bengt-Owe Gustafsson var kapten ombord under helgens sjödrama i Norge när kryssningsfartyget Viking Sky fick maskinhaveri och fick evakuera sina passagerare. – Det blev inte så allvarligt som det kunde ha blivit, säger han till tidningen Iltalehti.  Hans fru Jenny Anne Gustafsson berättar för Hufvudstadsbladet om oron under dygnet fartyget befann sig i sjönöd.

Barometern - 18 sep 13 kl. 08:37

Vården bättre än ryktet

Den socialdemokratiske statsminister Tage Erlander tog de ?stora förväntningarnas missnöje? som argument för att bygga ut välfärdsstatens institutioner.

Barometern - 18 sep 13 kl. 08:37

Vården bättre än ryktet

Den socialdemokratiske statsminister Tage Erlander tog de ?stora förväntningarnas missnöje? som argument för att bygga ut välfärdsstatens institutioner.

YLE - 28 feb 17 kl. 19:03

Österbottniska kandidater klara för val

Kandidatlistorna inför vårens kommunalval är nu klara och valkampanjen kan köra igång på allvar. Listorna granskas och verifieras under de närmaste dagarna av kommunernas centralvalnämnder, som fastställer dem den 9 mars. Själva valdagen är den 9 april och de nya fullmäktigeledamöterna inleder sitt arbete den 1 juni.

YLE - 16 apr 14 kl. 20:24

Bolagsstämman över på knapp halvtimme

Rederibolaget Viking Lines aktieägare var väldigt försiktiga under dagens bolagsstämma, och ställde inga frågor. Det trots att rederiet under uppmärksammade former bytte vd för mindre än en månad sedan. När tidigare vd:n Mikael Backman fick gå i slutet av mars för att ersättas av trotjänaren Jan Hanses, spekulerades det mycket om att Backmans samboförhållande med en intendent på Viking Grace var orsaken.

YLE - 08 dec 15 kl. 07:41

Stormar försenar allt oftare färjetrafiken

Senaste tidens hårda vindar försenar Sverigefärjor. Man saktar av farten för att parera stormvågorna säger befälhavare Owe Englund på Viking Gabriella. - Vindstyrkorna har inte i sig varit exceptionella men antalet stormar har varit ovanligt stort, medger han Meteorologen lovar vindstyrkor på 19-20 meter i sekunden när Owe Englund förbereder Gabriellas avfärd från Helsingfors mot Stockholm.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isen är väldigt dålig och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har fem personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 7 timmar sedan

Fem personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pilkare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 7 timmar sedan

Åtta personer räddade efter att ha gått genom isen i Uleåborg: "Isläget är väldigt dåligt och håller inte nödvändigtvis en människas vikt"

I Uleåborg har pimpelfiskare och andra som gått ut på isen på lördag orsakat många räddningsuppdrag. Totalt har åtta personer räddats efter att ha gått genom isen på lördag..

YLE - 10 timmar sedan

Våren är här - Igelkottarna har vaknat och blåsipporna blommar

I Finlands naturförbunds våruppföljning framgår att igelkottar har synats till bland annat i Åbo och Jyväskylä..

YLE - 12 timmar sedan

HS: Antalet ansökningar om besöksförbud har minskat med en tredjedel

Helsingin Sanomat rapporterar att antalet ansökningar om besökförbud har minskat med en tredjedel på bara några år..

YLE - 13 timmar sedan

"Politikerna har inte gjort valkampanj här" - två femtedelar lät bli att rösta i Västerkulla i Vanda

I västra Västerkulla i Vanda var valdeltagandet bland det lägsta i huvudstadsregionen. Invånare som valt att inte rösta säger att deras röst inte har någon betydelse. Enligt forskare påverkar faktorer såsom arbetslöshet och fattigdom valdeltagandet..

YLE - 15 timmar sedan

Åboländsk påskquiz - ta ett påskägg till och testa dina påskkunskaper!

Kan du svara rätt om memmgås, häxor och dansband? Testa dina kunskaper i påskfrågesporten!.

YLE - 16 timmar sedan

Morgonkollen: Svenska Yle har granskat riktad valreklam, 1 200 grisar omkom i eldsvåda i Vörå och branden i Notre Dame tros ha orsakats av kortslutning

Tack vare ungefär 500 skärmdumpar har riktad valreklam i riksdagsvalet kunnat granskas. Påsken innebär förändringar i öppethållningstider, bland annat posten är stängd fram till tisdag..

YLE - 16 timmar sedan

Över tusen grisar döda i eldsvåda i Vörå

I Vörå har över 1 200 grisar dött till följd av en eldsvåda i en svinstia under torsdagskvällen. Ungefär 250 grisar kunde räddas. Svinstian var 3 900 kvadratmeter stor..

YLE - 17 timmar sedan

Så riktades valreklamen i riksdagsvalet - fem slutsatser av vår granskning med er

I två månader har Svenska Yle hållit ögonen på riktad valreklam på sociala medier. Tack vare omkring 500 skärmdumpar från er har vi kunnat granska reklam som visats bara för vissa utvalda personer. Här är våra fem slutsatser..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.