Expressen > Nyheter

Friday, 26 April, 18:39

Expressen - 25 mar 19 kl. 05:32

Språkkurs för dig som inte talar sverigedemokratiskaJag vet att det är svårt att förstå alla konstigheter som produceras i den högerpopulistiska åsiktsfabriken.Obegripligheter spottas ut på löpande band.Men andas ut, här är språkkurs och översättningar för dig som inte vågar fråga..
Läs mer på Expressen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Språkkursför dig som inte , talar, sverigedemokratiska
Dagens PS - 24 apr 18 kl. 11:32

S föreslår språkkurs för invandrare

Allt som rör invandring är glödhett i valrörelsen. Just nu ägnar politikerna och deras sakkunniga sig åt att hitta på förslag som handlar om detta. I dag lägger Socialdemokraterna fram ett beslut som innebär att asylsökande som söker försörjningsstöd ska tvingas gå språkkurs i svenska.

Nyan - 10 okt 15 kl. 08:48

IFK:are på språkkurs – Brian Span stannar?

FOTBOLL. IFK Mariehamn har satt fyra av sina utländska spelare att studera svenska.

Dever Orgill, Anthony Dafaa, Diego Assis och Brian Span har börjat på kursen ”Svenska i arbete”, som omfattar 36 lektioner á 45 minuter på Medis under hösten och vintern.

Skånskan - 04 nov 16 kl. 05:00

Buchts språkkurs rätt

ERWP.fif(0)OPINION Att statsråd använder experthjälp för att förbättra språkkunskaper i sin roll och fakturerar staten kan låta olämpligt. Spontant kan en naturlig förväntan hos många just vara att regeringsmedlemmar bör vara tillräckligt språkbevandrade från början, och detta särskilt när det gäller engelska språket.

Nya Wermlands Tidningen - 13 dec 13 kl. 06:00

Språkkurs med det lilla extra

Att lära sig ett nytt språk behöver inte bara innebära glosplugg och rätt uttal. På Otaku-kursen i Karlstad får deltagarna ta del av den japanska kulturen på många olika sätt. Allt för att leva ut sin passion för landet i öst..

LV - 11 nov 15 kl. 06:05

Språkkurs för invandrad vårdpersonal

Kursen sattes ihop på en eftermiddag och några dagar senare var 19 personer på plats för intervju. Utbildningen svenska för invandrad vårdpersonal (SVIV) kom till i våras efter att behovet snabbt ökade. I dag studerar tolv personer språk, medicinska regler och svenska lagar på Vimmerby folkhögskola, för att så småningom kunna ta sig in i det svenska vårdyrket..

Barometern - 21 okt 16 kl. 16:37

Nöjda elever avslutade grundläggande språkkurs

– Första, andra, tredje, fjärde, säger gruppen i kör. Efter fem veckor har nyanlända lärt sig en hel del om det svenska språket..

Blekinge Läns tidning - 01 mar 18 kl. 03:30

Många tomma stolar på arabisk språkkurs

Det kom bara en person till språkkursen i arabiska. Kursledare Ghaida Alakabani vet att det finns ett intresse och ger inte upp..

YLE - 14 dec 14 kl. 09:00

Elevers språkintresse kan styra val av skola

Hur ska språkundervisningen i lågstadierna se ut i framtiden? Inom ramarna för den nya läroplanen ska elever i årskurserna 1-6 i framtiden ha möjlighet att läsa också andra språk än engelska och det andra inhemska. Frågan är hur det ska gå till i de små svenskspråkiga skolorna.

YLE - 14 okt 15 kl. 06:01

Vasa centralsjukhus månar om tvåspråkigheten

IMS: 252928 (Marina Kinnunen), 252929 (Hannele Rytylä), 252930 (Nina Pilke) När det handlar om vår hälsa vill vi alla få vård på eget modersmål. På Vasa centralsjukhus satsar man på tvåspråkigheten: Sjukhuset har en anställd språklärare och kurser hålls året om. Tvåspråkigheten är ett måste på Vasa centralsjukhus.

YLE - 26 aug 14 kl. 12:57

Nödcentralen lockar med tvåspråkig utbildning

Nyheten att nödcentralen inte alltid kan erbjuda service på svenska har upprört läsare på Yle Västnylands webb. Men nu finns det planer på utbildning som ska locka tvåspråkiga, berättar inrikesminister Päivi Räsänens specialmedarbetare, kristdemokraten Niklas Andersson från Raseborg. - Vi ska nu lyfta upp den här saken i budgetdiskussioner och Inrikesministeriet har föreslagit att vi ska ha en satellitkurs för nya jouranställda vid nödcentralerna säger Andersson och tillägger att kursen kunde ordnas i Svenskfinland.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 15 minuter sedan

Flera skogsbränder efter blixtnedslag

Flera bränder rasar i skogar norr om Oskarström utanför Halmstad.Blixtnedslag är orsaken till bränderna, skriver P4 Halland..

Expressen - 30 minuter sedan

Corbyn nobbar Trump – tackar nej till middag

Jeremy Corbyn nobbar Donald Trump vid det kommande besöket i Storbritannien.Labour-ledaren har tackat nej till den planerade middagen i Buckingham Palace och riktar samtidigt hård kritik mot den brittiske premiärministern Theresa May.– May borde inte rulla ut den röda mattan, säger han enligt Sky News.

Expressen - 45 minuter sedan

Motorcykel och traktor i olycka – en person skadad

En person har skadats efter en trafikolycka. Enligt polisen rör de sig om en motorcykel och traktor som kört ihop.Olyckan inträffade vid klockan 17:42..

Expressen - 1 timme sedan

En person skadad efter explosion – förd till sjukhus

En person har skadats vid en arbetsplatsolycka på Preemraff i Göteborg.Enligt SOS Alarm har en svetsning av ett rör lett till en explosion.– Det är en brandskada som har skett.

Expressen - 1 timme sedan

Superdiplomaten säljer sina medaljer och ordnar

Tidigare utrikesministern och chefen för FN:s vapeninspektörer – superdiplomaten Hans Blix, 90 – har storstädat hemma.En stor samling medaljer och ordnar är nu till salu på en auktionssajt på nätet. – Jag försöker lätta på bagaget.

Expressen - 1 timme sedan

Polis slog till mot kriminell organisation – beslagtog narkotika

På fredagen slog flera polispatruller till mot en lokal som tillhör en gruppering i 1 %-miljön.I samband med husrannsakan hittades olika former av narkotika. Insatsen genomfördes vid klockan 14:40.

Expressen - 1 timme sedan

Skolbarn fann skarp handgranat i parken

Barnen i årskurs två skickades ut i skogen för att plocka skräp som hamnat i naturen.Men mitt i arbetet hittade ett av barnen plötsligt en skarp handgranat, skriver Helsingborgs Dagblad.Enligt polisen var det ett mycket farligt föremål, potentiellt livsfarligt .

Expressen - 1 timme sedan

Uppgifter om skottlossning i Sri Lanka

Skottlossning har brutit ut under en polisinsats i en stad östra Sri Lanka, enligt nyhetsbyrån Reuters..

Expressen - 1 timme sedan

Valborgseldar ställs in – efter skogsbränderna

Marker är torra och risken för brand är hög.Högsommarvärmen som dragit in från Sydeuropa gör att kommuner tvingas ställa in valborgseldar.– Det är någonstans en månad för tidigt än vad det brukar komma, säger meteorolog Lasse Rydqvist om eldningsförbudet.

Expressen - 2 timmar sedan

Uppsalaman döms för sexuella övergrepp

En man i 25-årsåldern döms för nio fall av sexuellt ofredande och två fall av sexuella övergrepp.Mannen har i flera fall maskerat sig med munskydd när han antastat för honom okända kvinnor i centrala Uppsala..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.