SVT > Inrikes

Monday, 22 April, 14:42

SVT - 24 mar 19 kl. 17:11

Veterinärer larmar: Tusentals kycklingar plågas inför slakt1 800 plågade kycklingar om dagen kommer till Guldfågelns slakteri med brutna vingar, enligt veterinärernas larmrapport. Nu kraftsamlar kycklingbranschen för att lösa problemet..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Guldfågelns

Dela artikeln

20404 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Veterinärer, larmarTusentals , kycklingar, plågasinför , slakt
Länstidningen i Jämtland - 09 mar 16 kl. 20:45

Veterinärer frias från kritik

Hundägaren kom in med sin sjuka hund för behandling då den kräkts och inte ätit något på flera dagar. Under undersökningens gång blir hunden sämre och i så dåligt skick att den måste avlivas. Efter händelsen har hundägaren anmält hur veterinärerna hanterade fallet och ifrågasätter bland annat hur de behandlade hunden..

YLE - 06 jul 17 kl. 05:00

Pargasbönder missnöjda med valet av ny veterinär

Pargasbönder är oroliga över att de inte ska få svenskspråkig veterinärservice längre. De ifrågasätter ifall den nya veterinärtjänsten gått till rätt person. Lundo miljöhälsoskydd, som är ansvariga för veterinärservicen i Pargas, har valt en ny veterinär åt trakten.

Kristianstadsbladet - 26 jun 12 kl. 09:30

Slängde ut en hjälplös kattunge på motorvägen

Foto: Lasse Ottosson
I 100 kilometers hastighet slängdes den lilla kattungen ut på motorvägen från en bil. En familj stannade och tog den till veterinär, där den avlivades. ?

Kristianstadsbladet - 13 okt 14 kl. 21:15

Nu finns lungmask hos katt


Lungmask har för första gången påvisats hos katt. Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) gjorde fyndet i avföringen från en tio veckor gammal hittekatt i Skåne."Fyndet betyder att veterinärer bör ha lungmask i åtanke när de har en hostande utekatt som patient.

BT - 13 okt 14 kl. 21:15

Nu finns lungmask hos katt

Lungmask har för första gången påvisats hos katt. Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) gjorde fyndet i avföringen från en tio veckor gammal hittekatt i Skåne. "Fyndet betyder att veterinärer bör ha lungmask i åtanke när de har en hostande utekatt som patient.

SmålandsPosten - 21 maj 14 kl. 00:30

Hästar mer än bara en hobby

Det påstås att Sverige har näst flest hästar per invånare i hela Europa. Den svenska hästnäringen sysselsätter närmare 25 000 personer fördelade på 7 500 företag: allt från stora riksanläggningar som Strömsholm till hovslagare, veterinärer och tränare. Likväl betraktas hästar som hobby snarare än seriös verksamhet.

BT - 11 jan 15 kl. 12:59

Koalaräddare: "Skicka inte vantar"

Efterlysningen av hemsydda bomullsvantar till Australiens brännskadade koalor har fått överväldigande respons. Men frågan är om koalor, som drabbats i den senaste tidens skogsbränder i landet, verkligen behöver vantar. Viltvårdsorganisationen IFAW gick tidigare i veckan gick ut och efterfrågade hemsydda bomullsskydd att använda på djurens brännskadade tassar under läktiden.

YLE - 04 dec 13 kl. 04:03

Över halv miljon euro i året för tvåspråkighet – utan redovisningskrav

Helsingfors universitet satsar varje år omkring 600 000 euro på att utveckla sin tvåspråkiga verksamhet. Men fakulteterna har använt pengarna på mycket olika sätt, utan att behöva redovisa till universitetet. Praxis måste ses över, konstaterar utvecklingschef Martina Harms-Aalto.

Fler nyheter från SVT

SVT - 15 minuter sedan

Flera skogsbränder i Sverige: ”Det är öppna lågor”

Flera skogsbränder härjar i Sverige under påskhelgen. I Valdemarsvik hotas bebyggelse av lågorna under måndagseftermiddagen – och i södra Sverige har flera bränder brutit ut. – Det är öppna lågor på platsen och vi har just nu sex brandbilar på platsen, säger Micael Svensson, inre befäl vid Räddningstjänsten nordväst..

SVT - 30 minuter sedan

Sol, moln och nederbörd – så blir Norrlands-vädret i veckan

Den som gillar sol och värme kan troligtvis skriva under på att påsken bjudit på bra väder. Men nu dalar temperaturerna något. – Det är fortfarande ovanligt varmt sett till årstiden, förklarar Åsa Rasmussen, SVT:s meteorolog..

SVT - 2 timmar sedan

Allt fler säljer först på trögare bomarknad

Tuffare bolåneregler och svajiga priser på bostadsmarknaden gör att allt fler väljer att sälja först och köpa sen. Det är en förklaring till det ökade utbudet av bostäder..

SVT - Igår: 12:28

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SVT - Igår: 20:20

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - Igår: 19:18

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - Igår: 16:35

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - I förrgår: 14:31

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - I förrgår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - I förrgår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.