Nyan > Svenskfinland

Friday, 19 April, 17:16

Nyan - 24 mar 19 kl. 17:30

Brandkår släckte brasa i TranvikEn förbipasserande larmade brandkåren efter att ha sett rök från ett skogshygge i Sund Travvik, och personen bedömde att vinden var på väg att tillta. – Det visade sig vara en uppgjord brasa, säger räddningschef Lennart Johansson. Enligt Lennart Johansson var brasan inte övervakad just då. Brandkåren sprutade vatten på brasan så att den slocknade.
TEXT: Susanna Skogberg susanna.
Läs mer på Nyan
Läs mer om:
Tranvik, Sund Travvik, Lennart Johansson, TEXT, Skogberg, Nyan

Dela artikeln

11 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brandkår, släckte, brasai , Tranvik
DalaDemokraten - 04 maj 16 kl. 16:36

Brandkåren släckte brasa efter bybornas klagan

Larmet från Saxdalen kom till räddningstjänsten vid 16-tiden. Då hade majbrasan i Saxdalen tagit eld på nytt..

Dalarnas tidningar - 04 maj 16 kl. 16:36

Brandkåren släckte brasa efter bybornas klagan

Larmet från Saxdalen kom till räddningstjänsten vid 16-tiden. Då hade majbrasan i Saxdalen tagit eld på nytt..

Nerikes Allehanda - 09 maj 15 kl. 20:28

Brandkåren släckte papperskorg

Nerikes brandkår larmades till stadsdelen Baronbackarna vid 20-tiden på lördagskvällen. Det visade sig att det brann i en papperskorg.
– Vi släckte med handbrandsläckare, säger inre befäl vid Nerikes brandkår..

Nerikes Allehanda - 19 jun 17 kl. 08:59

Brandkåren släckte brand i motorutrymmet på Epa-traktor

Brandkåren larmades under måndagsmorgonen om en brand vid Kristinavägen i Lindesberg. Det brann i en Epa-traktor men brandkåren kunde begränsa branden..

Nerikes Allehanda - 21 nov 17 kl. 15:20

Brandkåren släckte brand vid nerbrunnet garage

Nerikes brandkår har varit ute och släckt en brand i Vretstorp. Larmet kom klockan 15.01 på tisdagen till SOS Alarm och brandkåren kallades till platsen.

Sydsvenskan - 06 apr 15 kl. 18:49

Brandkåren släckte gräsbrand i Klagshamn

Brandkåren larmades vid 16.10-tiden till en gräsbrand vid dammarna i Klagshamn. När första brandstyrkan kom fram begärde man hjälp av en tankbil.

Nerikes Allehanda - 29 nov 15 kl. 16:25

Brandkåren släckte jaktkoja

Nerikes brandkår fick rycka ut till en jaktkoja i närheten av Blåberga i Hallsbergs kommun på söndagseftermiddagen..

Nerikes Allehanda - 17 dec 16 kl. 02:14

Brandkåren släckte brand – i ihåligt träd

Brandkåren larmades ut på ett lite ovanligt larm under natten mot lördag – efter att det börjat brinna i ett ihåligt träd i Frövi..

Expressen - 02 mar 17 kl. 23:20

Brandkåren släckte OLW:s chipsreklam

På torsdagsmorgonen försökte brandkåren släcka en rykande reklamskylt vid Stureplan i Stockholm, skriver Resumé. Men röken visade sig då vara en del av reklamen..

Helsingborgs Dagblad - 30 mar 17 kl. 11:00

Brandkåren släckte – då tog det eld

I går kväll larmades räddningstjänsten i Mönsterås nära Kalmar om en brand – på deras eget övningsfält. Det brann i en barack som brandkåren vanligtvis simulerar brandutveckling och övar i. Men den här gången var det ingen övning utan skarpt läge, rappo.

Fler nyheter från Nyan

Nyan - 15 minuter sedan

Nyförvärv med försvunnen kulturmiljö

Önningebymuseet har fått två ny tavlor av Elin Danielson-Gambogi (1861–1919), som kom med i kolonin från början 1886 och vistades i Önningeby under längre perioder fram till 1892. Hösten 1901 besökte hon åter Åland – då tillsammans med sin italienske make Raffaello Gambogi, berättar Kjell Ekström vid museet i ett pressmeddelande. Han betecknar nyförvävven, som har inköpts från två privatpersoner, som ”betydande”: en oljemålning från 1892 med motiv från Västra Hinders (kvarn och mangårdsbyggnad) samt en större kolteckning från 1889 som visar en suggestiv interiör med två spinnande kvinnor.

Nyan - 6 timmar sedan

Somnade på bussen

Under natten till långfredagen anmälde en bussförare till polisen att en passagerare somnat på bussen. Föraren hade inte lyckats väcka personen när bussen nått slutstationen. Polisen kom dit och lyckades väcka passageraren, som sedan kunde ta sig hem på egen hand.

Nyan - 7 timmar sedan

Flera fortkörningar under natten

Under natten till långfredagen påträffade polisen flera fortkörare. En förare körde 131 kilometer i timmen på en 90-sträcka på Nya Godbyvägen i Jomala. Föraren misstänks för äventyrande av trafiksäkerheten.

Nyan - 22 timmar sedan

Våren ställer till det för pollenallergikerna

Varje torsdag bidrar Facebookgruppen Vädersidan med en väderuppdatering från veckan som gått. .

Nyan - 23 timmar sedan

Mindre kapacitet på Töftölinjen

Från onsdag 24 april till tisdag 30 april på förmiddagen är Töftölinjens ordinarie vajerfärja ur trafik för planerat underhåll. Den ersätts av en reservfärja med 60 tons kapacitet, som trafikerar utan turlista och matpauser. Ordinarie vajerfärja beräknas åter vara i trafik på eftermiddagen den 30 april.

Nyan - Igår: 17:00

Hemsida stärker krisberedskapen

Landskapsregeringen i samarbete med Statens ämbetsverk på Åland upprättar nu webbsidan kris.ax. Tanken med hemsidan är att det ska gå att samla all aktuell information vid en krissituation på ett ställe så att den ska vara lätt att hitta.

Nyan - Igår: 15:32

Ansgar nyanställer på norra linjen

– Fantastiskt roligt men på samma gång lite svårt att glädjas fullt ut i nuläget, säger Ansgars vd Tomas Lindqvist om att rederiet vunnit upphandlingen om norra linjen. .

Nyan - Igår: 15:12

Perander ny ÅMHM-chef

Landskapsregeringen har utsett Susanne Perander till ny chef för ÅMHM.
Filosofie kandidat Susanne Perander ersätter Stig Abrahamsson som lämnade ÅMHM för att börja som miljöingenjör på landskapets miljöbyrå. Åtta personer sökte tjänsten som myndighetschef och bland dem sågs Susanne Perander som mest meriterade i fråga om ”skicklighet, förmåga, i praktiken visad ledarförmåga och ledarerfarenhet utgående från anställningsförhållanden, referenstagning samt vid intervjun framkomna aspekter”, skriver landskapsregeringen i sitt beslut.

Nyan - Igår: 13:29

Falskt larm om skottlossning

– Flera personer har öppnat eld på Cinderella och personer har dött på grund av skottlossningen. .

Nyan - Igår: 12:21

Varning för gräsbrand på Åland

Nu gäller varning för gräsbrand på flera håll i Finland och även på Åland, detta på grund av torkan i skog och mark. Varningen är utfärdad av Finlands Meteorologiska Institut. – Varning betyder för Ålands del en upplysning till allmänheten om att man bör vidta stor försiktighet i samband med att man hanterar öppen eld utomhus, skriver tf alarmmästare Johan Ehn i ett pressmeddelande från landskapsalarmcentralen.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.