Expressen > Opinion

Sunday, 21 April, 18:43

Expressen - 24 mar 19 kl. 07:10

Brottsligheten i dag är som hämtad från en krigszonKriminologer och vänsterdebattörer kommer att protestera. Men det bryr jag mig inte speciellt mycket om, då jag i första hand tänker på brottsoffren – och mindre på vad som är bäst för gärningsmännen.Nu krävs rejäla förändringar i lagstiftningen, skriver polisen Fredrik Marklund..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Fredrik Marklund

Dela artikeln

38371 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brottsligheteni , dagär som , hämtadfrån en , krigszon
SR - 04 dec 17 kl. 18:55

Lise Tamm: Rinkeby är nästan som en krigszon

Situationen i Stockholmsförorten Rinkeby är så allvarlig att den kan jämföras med en krigszon. Det menar Lise Tamm, som från årsskiftet tillträder som chef för Riksenheten mot internationell och organiserad brottslighet, som arbetar mot den organiserade brottsligheten i Sverige..

Nyheter 24 - 30 jun 11 kl. 09:36

Aten har förvandlats till en krigszon


Turister evakueras sen hotell satts i brand. ATEN. Tårgasen låg som en dimma över Syntagmatorget i centrala Aten under stora delar av kvällen och natten.

Sydsvenskan - 08 jan 12 kl. 06:30

"Vi har lärt oss att arbeta i en krigszon"

Luz Sosa arbetar som kriminalreporter i en av världens farligaste städer, Ciudad Juárez i Mexiko. Där har hon bevakat upp till 300 mord på bara en månad. När två av hennes kollegor dödades var det hon som rapporterade om dåden.

BT - 30 okt 12 kl. 15:59

Svensk: Det var som en "krigszon"

Flera svenskar bevittnade när stormen Sandy drog in över östra USA under gårdagkvällen. Det kändes som en "krigszon", berättar Maryam Yazdanfar, riksdagsledamot (S) som besöker staden för att delta i ett studieprogram organiserat av Sveriges riksdag.
- Jag är uppvuxen i Teheran under krig.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 10:01

FN-dag för tortyrens offer. 200 000 utsatta lever i Sverige idag.

I en nybyggd lägenhet, ett stenkast från Turning Torso, bor en man vars livshistoria är som hämtad från en otäck, politisk thriller. Dagen efter det att militärkuppen i Chile 1973 hade inletts blev han hämtad av militären på sitt jobb. Under de närmaste tre åren var han avskuren från omvärlden, utan möjlighet att kontakta sin hustru och sina barn.

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 10:01

FN-dag för tortyrens offer. 200 000 utsatta lever i Sverige idag.

I en nybyggd lägenhet, ett stenkast från Turning Torso, bor en man vars livshistoria är som hämtad från en otäck, politisk thriller. Dagen efter det att militärkuppen i Chile 1973 hade inletts blev han hämtad av militären på sitt jobb. Under de närmaste tre åren var han avskuren från omvärlden, utan möjlighet att kontakta sin hustru och sina barn.

BT - 13 jan 11 kl. 01:16

Brisbane som en "krigszon"

Invånarna i Australiens tredje största stad Brisbane vaknade i dag i vad som påminner om en krigszon. Hela förorter står under vatten och infrastruktur har brakat ihop. Tusentals har flytt undan vattenmassorna.

Sydsvenskan - 11 sep 11 kl. 06:30

Det var som en krigszon

"Varför krigar vi fortfarande när vi har tagit bin Ladin?" Alex Perec, 24 år, portier, Queens. - Det?

SVT - 16 aug 13 kl. 22:02

?Precis som en krigszon?

Efter en våldsam dag i Egypten har Muslimska brödraskapet uppmanat sina anhängare att avbryta protesterna för dagen. Samtidigt manar man till nya protester under en hel vecka. ?

YLE - 12 maj 17 kl. 14:06

Historien om mors dag

På mors dag uppvaktas mammor med frukost, gott kaffe, blommor och presenter. Men hur började man fira mors dag och hur kom traditionen till Finland? Det moderna morsdagsfirandet anses ha rötterna i USA och i England.

SVT Debatt - 20 mar 14 kl. 17:18

M-politiken som hämtad ur Göran Perssons mun

POLITIK Det finns tyvärr alltför många exempel på områden där Moderaterna förändrat sin inställning i grunden. Vilket parti ska man rösta på om man gillar traditionell moderat politik? Jag tror inte att jag är ensam om att förundras över den senaste tidens utspel från Moderaterna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 11 timmar sedan

Statens dominans över tv har blivit ett problem

Telias köp av TV4 är problematiskt. Resultatet av affären blir att staten uppfattas som avsändare av i praktiken alla marksända kanaler. Det för tankarna till Kina och Ryssland, snarare än en västerländsk demokrati.

Expressen - Igår: 07:30

Även förorten skulle må bra av en kristen grund

Sverige har förändrats. Särskilt i förorterna har det blivit tydligt vad som händer när de traditionella värderingarna försvinner. Det uppstår inte någon kreativ kreol, som liberalerna drömt om.

Expressen - I förrgår: 07:30

Avskaffa flyget mellan Malmö, Stockholm och Göteborg

Om tio år ska mänskligheten ha tacklat den största utmaningen som vi någonsin tagit oss an på denna jord.Därför kommer vi att på MP-kongressen kämpa för en progressiv flygskatt där den som flyger mest betalar mest och att flygen mellan Stockholm, Göteborg och Malmö blir historia, skriver Grön ungdom..

Expressen - 18 apr 19 kl. 06:10

Skatteverkets bisarra jakt på kontantanvändare

Att låta Skatteverket trakassera en thaivagn i skärgården kan inte vara det bästa sättet att använda svenska folkets skattepengar på.Småföretagare tvingas lägga ned – samtidigt som banker och storföretag kommer undan med massiv pengatvätt, skriver Peter Thörn och Björn Eriksson..

Expressen - 17 apr 19 kl. 06:10

Låt barnen komma hem – med sina IS-föräldrar

Oskyldiga barn ska inte dö och straffas för sina föräldrars vidriga brott. Låt dem omedelbart komma hem.Sverige tog individerna som blev IS-terrorister i båten – nu äger vi tyvärr problemet, skriver Zinat Pirzadeh..

Expressen - 16 apr 19 kl. 18:11

Extrema övergrepp pågår – trots Nobels fredspris

Trots den unisona hyllningskören efter fredspriset tycks kvinnorna i Kongo redan ha glömts bort.Utrikesminister Margot Wallström och biståndsminister Peter Eriksson, använd ert inflytande till att få stopp på de extrema övergrepp som sker, skriver Läkarmissionens generalsekreterare Lars Arrhenius..

Expressen - 16 apr 19 kl. 15:19

Arga Morgan borde ta itu med hedersvåldet i stället

Trots att S och MP är inne på sitt femte år i regeringsställning, kan vi konstatera att frågan om hedersförtryck inte verkar hanteras med någon större skyndsamhet. Det är uppenbart att detta är känsligt inom socialdemokratin, skriver Johan Forssell (M)..

Expressen - 16 apr 19 kl. 06:10

Till alla er som kräver att IS-barn ska ”hämtas hem”

”De goda humanisterna” yrar om att man ska åka till Syrien och hämta IS-barnen. Det väcker en rad frågor –som alla behöver besvaras.Tro fan att folk är oroliga för att även detta går åt skogen.

Expressen - 15 apr 19 kl. 12:27

Dramatenskådespelarnas upprop för sparkade vd:n

I svallvågorna efter Josefin Nilsson-dokumentären avgick Eirik Stubø efter hård kritik. Nu ger 46 tidigare kolleger en annan bild av Dramatens före detta vd.”Tack för att det blivit status att vara snäll i arbetet” skriver blanda andra Lena Endre, Krister Henriksson och Maria Bonnevie..

Expressen - 15 apr 19 kl. 06:10

Här är vår miljardsatsning för att korta vårdköerna

Svensk sjukvård ska finnas där när du behöver den. Nu tar vi ett helhetsgrepp för att korta köerna. Vi börjar med en uppdaterad kömiljard.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.