SVT > Inrikes

Sunday, 21 April, 16:42

SVT - 23 mar 19 kl. 09:58

”Vi har rätt att komma tillbaka” – SVT har träffat IS-svenskarnaDe påstår att de är oskyldiga och flera av dem säger att de har varit ovetande om IS grymheter – nu vill de komma hem till Sverige. I ett unikt material möter SVT Korrespondenternas Sanna Klinghoffer och Niclas Berglund några av de svenska kvinnor som rest till Syrien för att gå med i världens brutalaste terrorsekt..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SVT, IS, Sverige, SVT Korrespondenternas Sanna Klinghoffer, Niclas Berglund, Syrien

Dela artikeln

29515 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Vi har rätt att kommatillbaka , SVThar , träffat IS-svenskarna
SVT - 09 aug 13 kl. 16:37

Jarder: ?Det är inte så svårt att hoppa längdhopp?

Längdhopparen Erica Jarder är en av de första svenskarna att visa upp sig på VM i friidrott i Moskva när mästerskapet inleds i morgon. Och det är en självsäker Jarder som SVT Sport har träffat på plats i VM-staden..

YLE - 15 maj 16 kl. 06:00

Nazistledaren som slutade tro

Nazistledaren som slutade tro
Esa Henrik Holappa har vigt nästan halva sitt liv åt nationalsocialismen. I dag har han lämnat nazismen och ångrar åren när han predikade hat och våld. Nu vill Esa Holappa tala ut och göra offentlig avbön, trots de faror det kommer att medföra.

YLE - 03 mar 15 kl. 10:24

"Jag vet vad kungen sjöng på Halonens kräftskiva"

Rita Tainola är kändisjournalistikens "grand old lady" på Iltasanomat och känner det svenska kungaparet mycket bra. Men exakt hurdana snapsvisor kungen och President Halonen hittat på tillsammans kan Rita Tainola inte avslöja. Kung Carl Gustaf och drottning Silvia är på statsbesök i Finland på inbjudan av president Sauli Niinistö.

Cornucopia - 07 jun 17 kl. 18:07

Överenskommelse: Svensk byråkrati mot terrorism ska stärkas - utredare sökes

I en blocköverskridande överenskommelse utan V och SD har riksdagspartierna kommit överens om att stärka svensk byråkrati för att mer garanterat kunna konstatera att gärningsmän var kända av Säpo vid terrordåd. Svenskarna ska kunna känna sig trygga i att myndigheterna hade koll på eventuella terrorister redan innan de begick terrordåd. Ett flertal utredare sökes nu till ett tiotal utredningar som kommer leverera kraftfulla dokument att sätta in i pärmar.

Trelleborgs Allehanda - 14 jan 14 kl. 16:04

David Hasselhoff vill charma Sverige

Han är en av världens största tv-kändisar med en lång och krokig karriär bakom sig. Nu ska David Hasselhoff locka tittare till TV3 med en egen pratshow. - Jag vill visa svenskarna vem jag verkligen är och ha lite kul, säger han.

Kristianstadsbladet - 14 jan 14 kl. 16:04

David Hasselhoff vill charma Sverige

Han är en av världens största tv-kändisar med en lång och krokig karriär bakom sig. Nu ska David Hasselhoff locka tittare till TV3 med en egen pratshow. - Jag vill visa svenskarna vem jag verkligen är och ha lite kul, säger han.

BT - 01 jan 15 kl. 16:41

Regeringen fördömer moskédåden

Det nya året inleddes med ett nytt dåd mot en av landets moskéer, den här gången i Uppsala. Och det är den tredje moskéattacken på kort tid. - Det här är inte Sverige och det här är inte svenskarna, säger statsminister Stefan Löfven om dåden.

BT - 27 mar 14 kl. 14:37

TV: Messis läkare i Borås: "Vi är vänner"

I vanliga fall tar han hand om Messi, Neymar, Xavi och Iniesta. I dag var FC Barcelonas chefsläkare Ricard Pruna i Borås. BT har träffat honom.

BT - 27 mar 14 kl. 14:37

TV: Messis läkare i Borås: "Vi är vänner"

I vanliga fall tar han hand om Messi, Neymar, Xavi och Iniesta. I dag var FC Barcelonas chefsläkare Ricard Pruna i Borås. BT har träffat honom.

Nerikes Allehanda - 22 okt 15 kl. 05:15

Slipsnissar och stinkande budskap

I dag kan det komma en uppgörelse om flyktingpolitiken. Varken regeringen eller allianspartierna har råd att låta bli. Uppgörelsen borde handla om att lösa verkliga problem – inte att fjäska med SD-väljare.

Fler nyheter från SVT

SVT - 4 timmar sedan

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SVT - 20 timmar sedan

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - 21 timmar sedan

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - Igår: 16:35

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - Igår: 14:31

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - Igår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - Igår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - Igår: 08:26

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - Igår: 06:52

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - Igår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.