DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 16:48

DI - 23 mar 19 kl. 08:59

Rapport: Därför är dåliga chefer farliga för personalenEn kass chef är inte bara ett sänkte för produktiviteten, utan också rena säkerhetsfaran. På arbetsplatser med dåliga ledare är nämligen olycksrisken fem gånger så stor. ”Varje olycka är ett misslyckande”, säger Sofie Johansson, chefsanalytiker på företaget Brilliant Future.     .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sofie Johansson, Brilliant Future

Dela artikeln

143 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: RapportDärför är , dåliga, chefer, farligaför , personalen
Nya Wermlands Tidningen - 14 mar 18 kl. 16:40

Rapport: Färre chefer innebär högre sjuktal

Inom socialförvaltningen i Karlskoga går det väldigt många anställda per chef. Nu har det kommit en rapport om vad det har för följder..

Sydsvenskan - 08 feb 11 kl. 12:05

Anonymt brev kostade tre chefer jobbet

Politiker och revisorer rasar efter avslöjandena om lagbrott kring snöröjningen. Tre chefer får gå efter ett anonymt brev - som Serviceförvaltningen inte kan hitta. Stadsrevisionen har nu begärt en skriftlig rapport om de olagliga snöröjningsavtalen.

Supermiljöbloggen - 27 jan 16 kl. 12:53

Friluftsföretagen måste fasa ut farliga kemikalier

För ett par dagar sedan publicerade Greenpeace en rapport som pekar ut friluftskläder och utrustning från en rad kända märken som rena miljöbovar. Många av produkterna innehåller PFAS, en grupp kemikalier som påverkar både djur och natur väldigt negativt. I höstas skrev Supermiljöbloggen en uppmärksammad artikel om några av de farliga kemikalier som finns i många av de populära friluftskläder som dagligen används av ett stort antal människor världen över.

Sydöstran - 20 dec 17 kl. 15:50

Kritik: Hemtjänstens chefer har dåliga förutsättningar

De tre senaste åren har hemtjänsten i Karlskrona gått back med 30 miljoner kronor. I dag presenterades en ny rapport om problemen inom hemtjänsten. Den största bristen är att cheferna inte ha tillräckligt med förutsättningar för att leda verksamheten.

UNT - 15 nov 11 kl. 06:58

Skolans chefer värderas lågt

Skolans chefer har lägre löner än chefer i andra yrkesgrupper i kommunen, enligt en ny rapport från Lärarförbundet. Löneutvecklingen har enligt rapporten varit sämre än för andra chefer i kommunerna och i privat sektor. (TT).

Barometern - 14 jul 14 kl. 06:35

Få chefer i kvinnosektor

En enhetschef i Oskarshamns hemtjänst har i genomsnitt 33 anställda under sig.
I teknisk förvaltning är det tio anställda per chef. Arbetssituationen i hemtjänsten är stressigare än inom teknisk förvaltning.

YLE - 11 nov 14 kl. 09:04

Ny rapport: Många farliga situationer mellan Ryssland och väst

En brittisk tankesmedja listar en lång rad incidenter mellan Ryssland och väst de senaste månaderna, som kunde ha lett farliga situationer och till och med militära konflikter. Under de senaste åtta månaderna har det enligt European Leadership Network inträffat 40 nära på-situationer, som rapporten betecknar som politiska hasardspel. De här situationerna har inträffat med jämna mellanrum och på ett stort geografiskt område - men de flesta av dem har inträffat i Nordeuropa och i Östersjön.

YLE - 20 maj 15 kl. 10:51

Dåliga ekonomiska tider kan gynna korruption

Den ekonomiska svackan kan komma att öka risken för korruption bland företagen, visar EY:s globala korruptionsrapport. Många företag söker snabb tillväxt på de nya marknaderna och kan lockas att ta till ohederliga metoder. Enligt EY:s rapport går det ändå bäst för de företag som håller en hög etisk standard.

E24 - 05 nov 15 kl. 16:42

Rapport: Bankbonusar borde bestämmas av kön

I Storbritannien har myndigheterna tröttnat på att finansbranschen inte gör mer för att lyfta kvinnliga chefer. Ett konkret förslag som läggs fram i ny en rapport slår fast att bonus till bankledningar borde knytas till antalet kvinnliga chefer..

DI - 28 aug 16 kl. 21:46

Ny rapport: Farliga halter i många plastvaror

Farliga kemikalier finns i vår hemmiljö i allra högsta grad, visar en ny rapport från Kemikalieinspektionen..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 1 timme sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 2 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 2 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 3 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 4 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 5 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 5 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 5 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 6 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.