DN > Utrikes

Sunday, 21 April, 16:56

DN - 23 mar 19 kl. 07:51

Narkossjuksköterskor på barnsjukhuset redo att säga upp sigNarkossjuksköterskorna på Astrid Lindgrens barnsjukhus på Karolinska har fått nog. Efter att inte fått svar på sina krav på höjda löner är nu två tredjedelar av gruppen redo att säga upp sig. Narkosläkare på sjukhuset varnar för en farlig situation för barnsjukvården.  – Det har att göra med självrespekt, man måste kunna leva med sig själv, säger Anna Jönsson, en av sjuksköterskorna. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Astrid Lindgrens, Karolinska, Anna Jönsson

Dela artikeln

3096 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Narkossjuksköterskor, barnsjukhuset, redoatt , sägaupp sig
Dagens Medicin - 24 maj 16 kl. 16:04

Narkossjuksköterskor säger nej till bud

Narkossjuksköterskorna på Helsingborgs lasarett säger nej till arbetsgivarens förslag för att lösa läget med missnöje och personalflykt..

ÖstersundsPosten - 16 jun 15 kl. 09:42

25 narkossjuksköterskor säger upp sig i protest

Hon bekräftar att 25 av 34 anestesisjuksköterskor på Sudsvalls sjukhus säger upp sig på grund av ett stort missnöje med löneutvecklingen. Krisen på Sundsvalls sjukhus förvärras därmed när ett redan mycket allvarligt läge blir än värre..

Skånskan - 15 apr 16 kl. 16:15

Löneuppror bland iva-sköterskor

Malmö I ett öppet brev till ledningen kräver iva-sjuksköterskorna på Sus i Malmö att de får bättre betalt för sina specialkunskaper. Lönerna måste upp med 30 procent
Aktionen följer på ett öppet brev i Kristianstad där kollegorna krävt bättre arbetsvillkor. Där handlar det om arbetsförhållandena.

Västerbottens Folkblad - 10 okt 12 kl. 06:45

Sjuksköterskor kräver bättre arbetsvillkor

Avhoppen bland specialistsjuksköterskorna vid Norrlands universitetssjukhus i Umeå börjar få genomslag i verksamheten. - Det är väldigt tufft, säger Anna Morgansdotter, narkossjuksköterska, om arbetsvillkoren. På [...

Skånskan - 28 feb 19 kl. 05:00

Cancerpatienter ska opereras i Tyskland

LUND Bristen på narkossjuksköterskor på centraloperation i Lund gör att patienter med cancer i lever eller bukspottskörtel ska erbjudas operation i Tyskland.
Sjukhusledningen har fått ja från Mainz i Tyskland om att 25 patienter kan tas emot.På centraloperation i Lund har man, främst på grund av brist på narkossköterskor, i dag bara cirka hälften av den beslutade operationskapaciteten för kirurgpatienter.

Expressen - 02 mar 19 kl. 07:00

Vårdkrisen: Cancersjuka måste opereras utomlands

Den som är cancersjuk i lever eller bukspottskörtel kan behöva söka vård i Tyskland.Antalet narkossjuksköterskor på centraloperationen i Lund är för få – och patienternas väntetider är för långa.– I det läge vi befinner oss i nu, med stor brist på narkossköterskor, är detta det bästa vi kan göra, säger Claes Jönsson, verksamhetschef inom kirurgi och gastroenterologi vid Sus i Lund, till Skånska Dagbladet..

Dagens Medicin - 18 sep 15 kl. 07:00

Hantering av massuppsägning får kritik

I dagarna lämnar 17 narkossjuksköterskor sin anställning på Länssjukhuset Sundsvall Härnösand. I ett öppet brev kritiseras ledningen för att välja prestige framför patientsäkerhet..

BT - 28 nov 14 kl. 09:40

För få beviljas gravidpeng

Samhällets stöd för gravida som inte orkar jobba som vanligt är inte tillräckligt, enligt en ny granskning. Sannolikt bör fler få stanna hemma med ersättning, och krav ställs nu på att lagen ses över.En graviditet kan innebära en stor påfrestning på kroppen, och många gravida kan inte fortsätta att arbeta som vanligt.

Fler nyheter från DN

DN - just nu

Tung förlust för Manchester United

Manchester United jagade en Champions League-plats i mötet med Everton i Premier League, men det gick inte alls vägen för Ole Gunnar Solskjærs mannar. Everton vann med 4–0, och bjöd på vackra mål..

DN - 30 minuter sedan

Turkiets oppositionsledare attackerad

Ledaren för det turkiska oppositionspartiet Republikanska folkpartiet (CHP), Kemal Kilicdaroglu, attackerades på söndagen i Turkiets huvudstad Ankara när han deltog vid en begravning, uppger partiet..

DN - 1 timme sedan

Totalstopp i tågtrafiken Stockholm–Göteborg

Det är totalstopp i tågtrafiken söderut från Stockholm från 15.20 till omkring 16.20.

DN - 2 timmar sedan

Bil och mc i krock utanför Borås

En motorcyklist har kolliderat med en personbil mellan Seglora och Hyssna utanför Borås..

DN - 2 timmar sedan

Attentaten i Sri Lanka – detta har hänt

På påsksöndagen slog attentatsmän till i samordnade attacker mot kyrkor och hotell i tre städer på Sri Lanka. Detta vet vi om vad som inträffat. .

DN - 4 timmar sedan

Sundgren klar för grekisk klubb – kontraktet påskrivet

Daniel Sundgren var nära att lämna AIK för grekiska Aris Thessaloniki i januari men övergången blev aldrig av. Nu avslöjar Aftonbladet att kontraktet är påskrivet och övergången är klar..

DN - 5 timmar sedan

Utegångsförbud införs i Sri Lanka efter sprängningarna

Paniken är inte långt borta i Sri Lanka efter den serie sprängningar mot kyrkor och hotell som flera städer i landet drabbades av på söndagsmorgonen. Utegångsförbud införs under kvällen efter det sjunde dådet. Turister vittnar om avspärrningar och att hotellen är i ”lock down”..

DN - 5 timmar sedan

Marianne Björklund: Attacken ett dråpslag mot Sri Lanka som läker såren efter inbördeskriget

Söndagens våldsamma attacker i Sri Lanka är ett dråpslag mot landet som fortfarande läker såren efter det blodiga inbördeskriget som fick ett slut 2009. DN:s Marianne Björklund svarar på fyra frågor om dåden. .

DN - 6 timmar sedan

Funnen kropp identifierad – mord misstänks

Den kropp som påträffades i vattnet i Sollentuna på lördagen är identifierad. Polisen misstänker att han bragts om livet, och en man har anhållits misstänkt för mord. .

DN - 6 timmar sedan

Tre generationer Fredriksson och basketkampen i Göteborg

43 år efter att farmor ”Bettan” ordnade SM-guld till Högsbo siktar barnbarnen Ida och Elin på att upprepa bedriften. En bred ungdomssatsning och den synnerligen engagerade familjen Fredriksson har fått göteborgarna att prata basket igen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.