DI > Ekonomi

Sunday, 21 April, 20:54

DI - 23 mar 19 kl. 07:48

Beskedet: IS är besegrat i SyrienTerrorgruppen IS har besegrats i Syrien, skriver en talesperson för den kurdiskledda USA-stödda SDF-alliansen på Twitter..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Syrien, IS, USA, SDF, Twitter

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: BeskedetIS är , besegrati , Syrien
Kristianstadsbladet - 04 sep 13 kl. 08:00

Beskedet som ger ljus i mörkret

Foto: Peter Åklundh
Efter ett år med ständig oro över vart maken och sonen tagit vägen i krigets Syrien kom beskedet som sprider lite ljus i mörkret. ?Nu kan jag börja tänka på framtiden?

Skånskan - 20 dec 18 kl. 20:53

Ljusning för Syrien

Listan är lång över USA:s många strategiska misstag i sin Mellanösternpolitik. Det gäller allt från stödet till reaktionära islamistiska regimer som den i Saudiarabien, stödet till Saddam Hussein i Irak-Irankriget, som senare slog över i invasionen i Irak, störtandet och mördandet av Muammar Khaddafi och vapenleveranser till islamistiska extremister i inbördeskrigets Syrien och senare invasionen av amerikansk militär i landet.
Människorna i Mellanöstern lider i dag av nästan fyrtio års misslyckad amerikansk politik.

Barometern - 27 aug 13 kl. 19:31

Attack mot Syrien allt mer trolig

Allt fler uppgifter pekar nu på att flera länder förbereder ett angrepp på Syrien efter förra veckans gasattack. Frankrikes president Hollande säger att han är "redo att straffa" dem som ligger bakom attacken. USA:s president Barack Obama fortsätter att diskutera olika möjligheter i Syrien, enligt Vita huset.

Barometern - 23 sep 14 kl. 10:57

USA flygbombar IS-fästen i Syrien

Tiotals medlemmar i IS uppges ha dödats eller skadats sedan USA inlett storskaliga flygattacker mot jihadiströrelsen i Syrien. Enligt syrisk stats-tv informerade USA regimen i Damaskus i förväg om attackerna.- Det finns tiotals skadade och döda, säger Rami Abdulrahman, chef för SOHR (Syriska människorättsobservatoriet), till Reuters.

DN - 19 apr 18 kl. 10:58

IS fortfarande ett hot i Syrien och Irak

Irak utropade seger mot terrorsekten IS i december förra året. Ändå fortsätter landet att drabbas av nya terrorattacker. USA:s president Donald Trump insisterar på att IS är "nästan helt besegrat" i Syrien.

BT - 23 sep 14 kl. 07:32

USA flygbombar IS-fästen i Syrien

USA går för första gången till storskalig attack mot Islamiska staten (IS) i Syrien. Tiotals medlemmar i jihadiströrelsen uppges ha dödats eller skadats. Enligt syrisk stats-tv informerade USA regimen i Damaskus i förväg om attackerna.

TA - 23 sep 14 kl. 08:36

USA flygbombar IS-fästen i Syrien

Arkivfoto: Susan Walsh/TT
Tiotals medlemmar i IS uppges ha dödats eller skadats sedan USA inlett storskaliga flygattacker mot jihadiströrelsen i Syrien.Enligt syrisk stats-tv informerade USA regimen i Damaskus i förväg om attackerna.
- Det finns tiotals skadade och döda, säger Rami Abdulrahman, chef för SOHR (Syriska människorättsobservatoriet), till Reuters.

BT - 23 sep 14 kl. 13:09

USA-bomber skakar IS-fäste i Syrien

För första gången under det blodiga inbördeskrig som skakar Syrien fäller USA och dess allierade bomber inne i landet. Målet: fästen för extremistiska jihadistrebeller, inklusive gruppen Islamiska statens "huvudstad" al-Raqqa. Eldklot, följda av ett muller som åska, lyser upp den mörka natten i videoinspelningarna som uppges föreställa de första USA-ledda bombräderna mot väpnade grupper i Syriens tre år gamla inbördeskrig.

Kristianstadsbladet - 16 feb 12 kl. 06:30

Bildt, Syrien - och världen

LIBERAL Dagligen kommer blodiga rapporter från Syrien. Regimen skjuter mot den egna befolkningen och?
Utrikespolitik kan spela roll om man står enad bakom den.

BT - 08 apr 13 kl. 22:04

Syrien stoppar FN-inspektörer

Syrien tillåter inte att FN:s inspektörer för kemiska stridsmedel besöker landet för att utreda anklagelser om att stridsmedlen använts i inbördeskriget. Syriska utrikesdepartement sade sent på måndagen att inspektörerna inte släpps in då FN vill göra mer än det Syrien begärt. Beskedet från Damaskus kom sedan FN:s generalsekreterare Ban Ki-Moon meddelat att inspektörerna är redo att avresa från Cypern till Syrien.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Låt dig inte luras av bankernas sluga räntetrick

Kriget om bolånekunderna eskalerar. Och bankerna drar sig inte för att försöka kollra bort dig med vad som ser ut som strålande villkor. Sparexperten Günther Mårder går igenom bankernas lurigaste trick och hur du ska bemöta dem..

DI - 6 timmar sedan

Rensade i ägandet av rökeriet: ”Vi hade gjort alla fel man kan göra”

Laxnuggets och dubbelrökt lax har fått fart på tillväxten för Savolax vars lax ätits av kungligheter och Nobelpristagare. Men den riktiga vändningen kom när Anna Martinsson köpte ut de andra delägarna och gick från ägarlett till ägarstyrt bolag..

DI - 6 timmar sedan

Över 200 döda efter sprängdåd i Sri Lanka

En serie blodiga bombdåd har inträffat i Sri Lanka. Över 200 människor har dödats i detonationer vid flera kyrkor och hotell. Ingen har tagit på sig dåden.

DI - 7 timmar sedan

Experten: Så maxar du skattereduktionen

Männen betalar in betydligt mer kapitalskatt än kvinnor. Men deklarationen är ett utmärkt tillfälle att göra privatekonomin mer jämställd – och få en större skattereduktion, enligt sparexperten. .

DI - 8 timmar sedan

Systrarnas firma alltid redo för sämre tider

Envisheten överbevisade fördomarna när två systrar tog över familjeföretaget i en konservativ byggbransch. Trots flera år av tillväxt är garage- och hustillverkaren Björklidens Materialaffär alltid redo för sämre tider..

DI - 8 timmar sedan

M-politiker lämnar uppdrag: "Trovärdighet har tagit allvarlig skada”

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

DI - 9 timmar sedan

Sänk skatten med okänt avdrag

Har du köpt aktier i en liten nyintroduktion på någon handelsplats är chansen god att du kan få göra avdrag på skatten. Här är villkoren som måste vara uppfyllda. .

DI - 9 timmar sedan

Öppet för skrällseger i Ukrainas val

Ett luddigt partiprogram och systematiskt duckande av journalisternas frågor till trots har tv-komikern Volodymyr Zelenskyj vinden i ryggen inför söndagens presidentval..

DI - 9 timmar sedan

Allbrights vd: Vi bedömer kvinnliga ledare hårdare än män

Styrelserna i de omsättningsmässigt 25 största bolagen i Skåne har en skev könsfördelning. Det visar HD och Sydsvenskans kartläggning. Cirka en fjärdedel av alla ledamöter i styrelserummen är kvinnor..

DI - 10 timmar sedan

Körkortet riskerar att bli dyrare

Ett redan dyrt körkort riskerar bli flera tusenlappar dyrare när kraven stramas upp. Bland annat väntar längre förarprov och fler obligatoriska övningar. Men förhoppningen är att färre ska kuggas..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.