Skånskan > Nyheter

Sunday, 21 April, 20:06

Skånskan - 23 mar 19 kl. 01:00

Rap­porten bara bör­jan för SwedbankPå fre­dagen of­fent­lig­gjordes en ”sta­tus­rap­port” från kon­sult­by­rån FRA om miss­tänkta penningtvättaffärer i Swed­banks bal­tiska dot­ter­bo­lag. En­ligt det som blev of­fent­ligt (slut­satserna men inte hela rap­porten) fram­går att Swedbank av­slu­tat hund­ra­tals kon­ton som ut­länds­ka kunder haft och att tu­sen­tals miss­tänkta trans­ak­ti­oner rap­por­terats till be­rörda myn­dig­heter. Med detta vill bank­led­ningen hävda att banken följt de lagar och regler som finns för att för­söka av­slöja och för­hindra pen­ning­tvätt.
Rap­porten har tittat på de trans­ak­ti­oner som Upp­drag Gransk­ning hittat och rap­por­terat om. Det kan allt­så ha fö­re­kommit myc­ket mera.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Swedbank, FRA, Swed, Upp, Gransk, Sverige, USA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rap, porten, bara, bör, janför , Swedbank
Trelleborgs Allehanda - 14 jun 13 kl. 13:54

Porten slår igen - skänker klubbkassan

Foto: Sara Johari
Efter 25 år ska bowlingklubben BK Porten läggas ned. Sitt sista slag kommer klubben att slå för Cancerfonden, det är dit klubbkassan på knappt 10 000 kronor kommer att gå.
Beslutet att lägga ned fattades vid klubbens sista årsmöte i slutet av maj.

Nyheter 24 - 13 nov 13 kl. 14:52

"Rap ska inte vara någon jävla debatt"Malcolm BMalcolm om att dra på turnéMalcolm om framtida projekt

STOCKHOLM. När Nyheter24 möter Malcolm "Malcolm B" Brandin är det på hans skivbolag i centrala Stockholm och dagen innan debutalbumet "Tid & Rum" släpps. Något som han tar med ro.

Sydsvenskan - 13 jun 15 kl. 04:00

Vic Vem kan segla förutan­ vind och göra slow food-rap helt utan tvångshumor.

Precis som musikaliska kusinen Skizz är Vic Vem något så ovanligt som en svensk rappare vars låtbyggen är bättre än hans rap. I låtar som ”Jag vill bara dansa” är det bara en dialekt som skiljer dem åt. Men där Skizz döljer sin verkliga identitet som discoproducent döljer Vic Vem hur noggrant han övat sig i att plocka ut jazzackord från organisk hiphop.

Skånskan - 07 maj 18 kl. 01:00

Tyska för­svaret finns näs­tan bara på pap­peret

U-båtar som inte kan dyka, strids­vagnar som står på verk­stad och he­li­kop­trar som inte kan lyfta. Bara fyra strids­flyg­plan som är in­sats­be­redda.
Nej, det är ingen be­skriv­ning av det svenska för­svaret, det är det tyska för­svarets sta­tus, en­ligt tyska me­di­er.

Sydsvenskan - 13 feb 11 kl. 06:30

Bara nya grepp på andra egna albumet

Titeln är "Kyss mej", och det låter ju som världens äldsta trick. Men med sitt nya album har Helena Josefsson tvärtom försökt lära nytt och få bukt med nya utmaningar: svenska sångtexter, datorer, till och med hiphop.
Med start nästa månad flyger Helena Josefsson världen över för att som bakgrundssångerska ge polish till Roxettes liverepertoar, men redan nu åker hon pr-maskin genom landet för att berätta vad som händer i den musik där det är hennes tankar, begåvning och erfarenheter som står i förgrunden.

YLE - 15 jan 16 kl. 05:26

Porten till världsarvet krymper på höjden

Porten till världsarvet, det naturum som i tiden kallades Havets hus, ska byggas intill Replotbron som planerat. Men det blir mycket lägre än det var tänkt på grund av brandbestämmelserna. Det handlar om en tillbyggnad till Berny´s restaurang som ligger på yttre sidan av Replotbron.

Sydsvenskan - 12 sep 15 kl. 04:00

Fetty Wap är på väg att sudda ut gränsen mellan rap och traditionell sång.

Första gången jag hörde Fetty Wap trodde jag att han var Future. Detsamma tror ibland Fetty själv. När han gör sin egen vers över Futures ”Trap Niggas” gör han den som ett överentusiastiskt, åtta år yngre fan.

YLE - 02 sep 13 kl. 14:59

Många slags missbrukare får hjälp vid Porten

All missbrukarvård i Karleby finns nu under ett och samma tak. Beroendecentret Porten är unikt eftersom det finns så många olika sorts hjälp att få där. Vid Porten kan man byta sprutor, nyktra till, få hjälp med spelberoende, besöka a-kliniken eller få sluten vård.

Nya Wermlands Tidningen - 28 jun 13 kl. 10:00

Bara på låtsas: "Vi gör oss bäst live"

Bara på låtsas. Det månghövdade bandet består av Niklas Lund, rap, Joel Molang, rap, Marcus Sturewall, keyboard och kör, Jesper Franke, gitarr, Erik Nyquist, bas, Lennart Malmström, trummor, Edvin Lorinius, saxofon, Nick Klaman, trumpet, Magnus Grumer, trombon och Niklas Solsätra, percussion, synt och kör. De flesta är uppvuxna i och i närheten av Karlstad, men i dag bor hälften av bandet i andra städer i Sverige och Norge.

Sydsvenskan - 06 nov 15 kl. 16:33

Jag menar de "kristna" som vill stänga porten

Jan Kjellström anser att jag skapar nya fördomar (8/11). Mitt syfte var minst av allt det.När jag skriver ”kristna” ska citationstecknen tas på allvar: alla dessa grupper och partier som säger sig slåss för det kristna Europa genom att stänga porten för allt muslimskt, romskt och främmande.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Med en smak av 60-tal och blåögd soul

Blogg På långfredagen släppte Astrid Holiday singeln Mirror..

Skånskan - 5 timmar sedan

Bil voltade ned från bro

Malmö Vid halv tre-tiden voltade en personbil ned från en bro på Axel Danielssons väg i Malmö.Larmet nådde polisen 14:37. Personbilen hade då voltat ned från bron och landat på taket.

Skånskan - 11 timmar sedan

Gammal skola brann ner i Vesslarp

Östra Göinge Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand efter att två byggnader, som tidigare bland annat fungerat som skola, i Vesslarp brunnit ner under natten till påskdagen.Larmet om branden i Vesslarp, som ligger cirka en halvmil söder om Lönsboda, kom strax före klockan två under natten till påskdagen. – Det kom larm om att slog ut lågor ur fönstren och när räddningstjänsten kom till platsen brann det rejält.

Skånskan - 12 timmar sedan

SD: Privatskola på Storkskolan

Sjöbo Internationella engelska skolan skulle kunna ta över Storkskolan i Blentarp. Det föreslår Sverigedemokraterna i en motion.– Om Engelska skolan bygger för att etablera sig i Sjöbo så gör de inte det för 200 elever, utan för 500-600.

Skånskan - 12 timmar sedan

För få grönytor i Varvsstaden

MALMÖ För få grönytor och för smala gator. En ny metrostation finns inte med i planerna.
Skyfallsrisken bör utredas när en ny gång- och cykelbro placeras över hamnbassängen.

Skånskan - 13 timmar sedan

En tidskrift söker sin redaktion

Lyrikspalten Tips: Åk till Louisiana och se Pipilotti Rist! Färgglatt, lekfullt, feministiskt. Utställningen pågår fram till och med den 23 juni 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

Polisanställd tafsade på kollega

Malmö Den manliga passkontrollanten smekte sin kvinnliga chefs rumpa i flera sekunder, ett händelseförlopp som sågs av en annan kollega.
Nu döms mannen, men slipper betala skadestånd till offret.Det var den tredje oktober i fjol som den 51-åriga mannen och hans kvinnliga kollega befann sig på Hyllie station i Malmö för att genomföra passkontroller på tågresenärer.

Skånskan - 21 timmar sedan

Män skadade efter storbråk i Borrby

Borrby Polis och ambulans larmades till Borrby på lördagskvällen på grund av ett bråk med ett flertal inblandade personer.Personerna ska ha slagits med tillhyggen. Polis åkte till två olika adresser i Borrby och på det ena stället anträffades två män med skärskador.

Skånskan - 21 timmar sedan

Misstänkt skottlossning – man gripen

Malmö En man greps på lördagskvällen efter att polis larmats till en adress på Nobelvägen i Malmö.Polisen åkte till platsen i närheten av Nobeltorget med flera patruller för att undersöka en misstänkt hotsituation, men fick även uppgifter om att det hörts en hög smäll. I trappuppgången hittade polisen spår av förmodad skottlossning och lyckades kort därefter senare lokalisera och gripa en man, som initialt är misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Skånskan - 22 timmar sedan

Skrällpoäng av Prespa Birlik

FOTBOLL Topptippade IS Halmia på besök i division 2 västra.
Då svarade Malmöklubben KSF Prespa Birlik för en riktigt bra insats och plockade poäng efter 1-1 (1-1).– Halmia hade mycket boll, men vi stod rätt i positionerna för att kunna kontra och det lyckades väl, konstaterade tränare Adem Özay som själv missade matchen på grund av utbildning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.