DI > Ekonomi

Friday, 26 April, 17:42

DI - 22 mar 19 kl. 21:29

Trumps val till Fedguvernör: ”Mer oroad för amerikansk deflation än inflation”Donald Trumps val till Fedguvernör, Stephen Moore, kommer inte vara ett störande moment för Jerome Powell om senaten godkänner honom. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fedguvernör, Trumps, Moore, Jerome Powell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumps, valtill , Fedguvernör, Mer, oroadför , amerikansk, deflation, än inflation
Barometern - 07 mar 19 kl. 19:52

Elevens val fasas ut – mer matte för högstadieeleverna

Eleverna som börjar sjunde klass i höst kan räkna med mer matematik. Och elevens val kan bli sällsynt på skolorna. Det är den tiden som ska användas till extralektionerna.

SVT - 26 nov 13 kl. 16:47

Proposition: val ska bli mer proportionerliga

Valsystemet bör göras om så att mandatfördelningen i riksdagsvalet blir mer proportionerligt i förhållande till partiernas röstsiffror..

Skånskan - 16 nov 16 kl. 01:00

Flera val­fram­gångar för Pu­tin senaste tiden

ERWP.fif(1)Pre­si­dent Pu­tin har in­kas­serat ett fler­tal in­ter­na­tio­nella fram­gångar på senare tid.
Det började med Do­nald Trumps val­se­ger i det ame­ri­kanska pre­si­dent­valet för­ra vec­kan.

Politologerna - 05 nov 13 kl. 09:40

Europaparlamentsvalet – möjligheternas val

Detta inlägg är samförfattat av Henrik Oscarsson och Maria Solevid. I dag är det 200 dagar kvar tills Europaparlamentsvalet den 25 maj 2014. I en serie inlägg under de närmaste veckorna kommer vi att belysa likheter och skillnader mellan Europaparlamentsval och Riksdagsval.

Skånskan - 23 maj 17 kl. 01:00

Värsta ter­ro­risterna un­der Trumps radar

ERWP.fif(2)Do­nald Trump har be­sökt Sau­di­ara­bi­en som sitt första be­sök som ame­ri­kansk pre­si­dent. Den prio­ri­teringen för­vånar, även om in­get som Trump gör läng­re borde för­våna
Än mer upp­se­en­de­väc­kan­de var det att han inte med ett ord nämnde det bru­tala för­trycket av så­väl kvin­nor som alla som inte sla­viskt följer den ex­trema form av is­lam som kung­a­huset på­bjuder.

Dagensanalys.se - 11 maj 16 kl. 15:31

”Trumps Wall” – den tragikomiska app-parodin på presidentkandidaten som tagit App Store med storm

Den femte mest nedladdade appen på amerikanska App Store (platsen för alla iPhone-appar) heter… Trumps Wall. Den påstår att alla karaktärer i spelet är fiktioner – men nog känns den blonda mannen som vill att du ska bygga en mur för att göra ”amerika stort igen” bekant…? Spelet går ut på att man ska bygga en mur – en så stor mur som möjligt.

Barometern - 22 maj 14 kl. 06:37

Val på allvar

Av alla nationella frågor och nationella opinionsmätningar kunde man få intrycket av att det stundande valet är just nationellt, vilket är helt fel.
Svenskar röstar i detta val sam­tidigt och på samma premisser som alla andra EU-medborgare, och därför är det nog så viktigt hur utvecklingen på den europeiska nivån ser ut. Enligt de sista mätningarna före valet kommer den kristdemokratiska och konservativa EPP-gruppen att förbli störst i parlamentet, med 217 mandat.

Barometern - 22 maj 14 kl. 06:37

Val på allvar

Av alla nationella frågor och nationella opinionsmätningar kunde man få intrycket av att det stundande valet är just nationellt, vilket är helt fel.
Svenskar röstar i detta val sam­tidigt och på samma premisser som alla andra EU-medborgare, och därför är det nog så viktigt hur utvecklingen på den europeiska nivån ser ut. Enligt de sista mätningarna före valet kommer den kristdemokratiska och konservativa EPP-gruppen att förbli störst i parlamentet, med 217 mandat.

Västerbottens Folkblad - 12 mar 16 kl. 11:06

Trumps rivaler: Skyll dig själv

Den republikanske presidentaspiranten Donald Trumps rivaler fördömer de protester som ledde till att han ställde in sitt valmöte i Chicago. Men de menar samtidigt att det delvis är Trumps eget fel. — När du har en kampanj som eggar till våld så skapar du en miljö som triggar den här sortens obehagliga meningsutbyte, säger Texassenatorn […].

Cornucopia - 05 apr 17 kl. 13:12

Trump fördömer Syrien, Ryssland och Iran för C-massakern i Idlib

Vita Huset och Donald Trumps administration fördömer i skarpa ordalag det syrisk-ryska angreppet med C-stridsmedel mot civilbefolkningen i en by utanför Idlib. Angreppet skedde veckan efter att Trump sagt att USA inte längre har för avsikt att avsätta massmördaren och diktatorn Assad, och kan tolkas som att den skedde på grund av att Assad nu anser sig fått fria händer.
Trumpeternas favoritmedia, Fox News (alltså måste det vara sant), skriver:""[Trumps] secretary of state said Russia and Iran bore moral responsible for the deaths.

Fler nyheter från DI

DI - 2 minuter sedan

Blandad utveckling på Wall Street – Ford rusar medan Intel rasar

New York-börserna återfanns runt oförändrade nivåer under fredagens inledande handelstimmar.   .

DI - just nu

Hårt slag mot SAS på uppgång: ”Ledningen har allt att förlora”

Pilotstrejken har blivit en svår huvudvärk för SAS.  Kostnaden landar på mellan 60 och 80 miljoner kronor per dygn och resenärer flyr till andra bolag. ”Ledningen har verkligen allt att förlora här”, säger analytikern Jacob Pedersen..

DI - 15 minuter sedan

Stockholmsbörsen stängde kring nollan – Evolution fortsatte rusa

Stockholmsbörsen avslutade fredagen strax under nollan. Bland dagens vinnare hittar vi bland annat Evolution Gaming som rusade 8,3 procent till nya rekordnivåer och Cloetta som rusade 9,1 procent efter rapport. .

DI - 15 minuter sedan

Chockhöjda skatter – akut elbrist hotar Stockholm: ”Allvarligt och oroväckande”

Chockhöjda skatter på kraftvärme tvingar Stockholm Exergi att minska elproduktionen kraftigt. Beslutet gör att risken för elbrist ökar i Stockholm, varnar både Stockholm Exergi och Svenska Kraftnät. Moderaterna går till hårt angrepp mot regeringen efter beskedet..

DI - 30 minuter sedan

Prishöjningarna har en baksida för Electrolux

Electroluxrapporten bjöd på både vin och vatten. Effekten av handelstullarna minskar och prishöjningarna går enligt plan, men samtidigt sänkte vitvarutillverkarna utsikterna på den viktiga nordamerikanska marknaden. .

DI - 30 minuter sedan

Miljardböterna en spottstyver – inget bromsar jättarna

Techjättarnas rapporter överträffar förväntningarna och visar att användarna fortsätter att flockas kring bolagen. Microsoft blev tredje bolaget i den exklusiva tusenmiljarderdollars-klubben och är nu det företag i världen med högst marknadsvärde. .

DI - 45 minuter sedan

Hyresgästföreningen: Inför statliga topplån

DEBATT. Bostadsbristens konsekvenser blir allt mer uppenbara, vilket i nästa led kommer att slå mot tillväxten. Därför föreslår vi nu statliga topplån som ett sätt att förmå marknaden att fortsätta producera bostäder när konjunkturen viker, skriver Marie Linder och Martin Hofverberg på Hyresgästföreningen..

DI - 1 timme sedan

Räntor & valutor: Svagare dollar, lägre räntor efter BNP-rapport

Dollarn tappade och USA-räntor sjönk efter amerikansk BNP-statistik på fredagen. Europaräntor sjönk och kronan tog igen delar av torsdagens tapp efter Riksbankens räntebesked. .

DI - 1 timme sedan

Oljepriset faller tillbaka under fredagseftermiddagen

Spotpriset på både Brent- och WTI-oljan backar med drygt 3 procent på fredagseftermiddagen i spåren av att ha nått årshögsta under torsdagen. .

DI - 1 timme sedan

Enkät: Netflix kan tappa var sjunde kund till Disney

Netflix riskerar att tappa var sjunde kund till Disneys kommande streamingtjänst Disney+. Det visar en enkät gjord av analysföretaget Streaming Observer and Mindnet Analytics, enligt Marketwatch..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.