YLE > Finland

Sunday, 21 April, 18:07

YLE - 22 mar 19 kl. 20:46

Tuberkulosfall på yrkesinstitut i Vanda - utsatta kontaktasEtt fall av tuberkulos har upptäckts på yrkesinstitutet Varia i Sandkulla i Vanda. Enligt läroverket har en person drabbats av smittsam lungtuberkulos..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Vanda, Varia, Sandkulla

Dela artikeln

1 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Tuberkulosfall, yrkesinstituti , Vanda, utsatta, kontaktas
HBL - 07 mar 13 kl. 08:23

Tuberkulosfall vid Eira vuxengymnasium

En elev vid vuxengymnasiet i Eira i Helsingfors har smittsam lungtuberkulos.Klasserna och eleverna som blivit utsatta för smittorisk har informerats om vilka undersökningar som behövs. Smittoskyddslagen kräver att man utreder varifrån smittor härstammar så att man på ett effektivt sätt kan förhindra att sjukdomen sprids.

YLE - 13 feb 13 kl. 18:27

Sex tuberkulosfall i Åbo

Sex unga vuxna i Åbo har insjuknat i lungtuberkulos. Två av dem som insjuknat studerar vid yrkesinstitutet i Åbo, tre vid en kristen läroanstalt och är närstående till en person som insjuknat. Jane Marttila, som är överläkare i infektionssjukdomar, säger att epidemin i Åbo är exceptionell.

YLE - 11 feb 15 kl. 10:04

Brandsäkerhet övades på 112-dagen vid Vasa yrkesinstitut

Den internationella nödnummerdagen, 112-dagen, uppmärksammades vid Vasa yrkesinstitut med bland annat brandövning och Trafikskyddets vältbil. Enhetschef Johan Lindman säger att man vid skolan nyligen utvecklat skolans säkerhetsplan. - Vi tycker att det är viktigt att man vet hur man skall göra i fall det uppstår en nödsituation.

YLE - 07 aug 17 kl. 18:51

Lilla Hanken förblir en del av Åbo yrkesinstitut

Lilla Hanken kommer också i fortsättningen att finnas vid Åbo yrkesinstitut och finansieras av Åbo stad. På måndag kväll var ärendet om huruvida den svenskspråkiga datanom- och merkonomutbildningen i Åbo ska flyttas över till Axxell uppe i stadsstyrelsen i Åbo. Ärendet har debatterats en längre tid.

HBL - 12 jan 14 kl. 02:00

Det är svårt att förälska sig i Vanda

Vanda kommer på klar jumboplats i enkäten Mitt livs adresser. Få verkar ha hembygdskänsla för den nya staden med gamla anor. Erland Eklund och Sonja Gummerus har gett sin hemort olika betyg.

YLE - 12 feb 15 kl. 17:42

Vanda marknadsför sig med samma foto som en amerikansk plastikkirurg

I Vanda stads varumärkesbok är största delen av fotona inte från Vanda utan tagna ur globala bildbanker. Stadens näringsdirektör säger att boken bara är ett första utkast och att fotona nu ska bytas ut. Grafikern Kasper Strömman uppmärksammar i sin blogg att Vanda stads varumärkesbok som publicerades i slutet av januari innehåller foton som inte har någonting med Vanda att göra.

YLE - 23 mar 16 kl. 07:03

Gratis preventivmedel ledde till färre aborter i Vanda - nu vill Esbo ta efter

Unga under 20 år har fått gratis preventivmedel i Vanda sedan 2012. Nu ska politikerna i Esbo besluta om deras stad går in för samma system. I Vanda får unga kvinnor under 20 år gratis p-piller i 9 månader.

YLE - 20 maj 13 kl. 05:49

Rauhamäki: "Ingen skillnad vad Esbo och Vanda tycker om fusioner"

Ordföranden för stadsstyrelsen i Helsingfors,Tatu Rauhamäki (Saml) är inte särskilt orolig över att ingen av grannstäderna vill utreda en fusion med Helsingfors. Esbo blickar västerut medan Vanda blickar norrut. Rauhamäki säger ändå att det inte spelar någon roll vad man tycker i Esbo och Vanda.

YLE - 01 mar 17 kl. 19:10

Gratis preventivmedel ger resultat i Vanda: Antalet aborter sjunker för fjärde året i rad

Av de stora städerna i huvudstadsregionen är Vanda den enda staden som märkbart har lyckats minska på antalet aborter under de senaste åren. Ännu för några år sedan gjorde vandaborna proportionerligt sett betydligt fler aborter jämfört med siffran för hela landet. Den största orsaken till att trenden har vänt är att Vanda sedan början av 2013 erbjuder gratis preventivmedel till kvinnor i alla åldrar.

YLE - 19 jun 12 kl. 05:42

Nedskärningar drabbar de unga i Vanda

Ungdomar i Vanda kan få svårare att få mentalvård. Staden går in för en sparkur och i går klubbade Vanda fullmäktige igenom ramarna för spartalkot. De grönas gruppordförande Anniina Kotilainen är oroad över hur nedskärningarna påverkar de unga.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - 8 timmar sedan

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - 11 timmar sedan

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - 11 timmar sedan

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - 13 timmar sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - Igår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - 23 timmar sedan

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - Igår: 17:14

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.