Kristianstadsbladet > Lokalt

Sunday, 21 April, 18:20

Kristianstadsbladet - 22 mar 19 kl. 20:23

”Det klagas på ljud och lukt på ett annat sätt än förr”Frederik Treschow på Karsholms gods menar att verksamheter inte måste vara tysta för att de ligger på landet. ”Landsbygden behöver dessa verksamheter för att leva och utvecklas.”.
Läs mer på Kristianstadsbladet
Läs mer om:
Treschow, Karsholms

Dela artikeln

35 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det klagas, ljudoch , luktpå ett , annat sätt än förr
SmålandsPosten - 26 jun 13 kl. 07:00

Klagomål om dålig lukt från pappersbrukets dammar

Under drygt två veckor har det luktat från Lesse­bo Bruks reningsdammar. Klagomål har kommit in till både länsstyrelsen och miljöförvaltningen på Lessebo kommun. ?

Corren - 29 jun 17 kl. 15:30

Måste utreda obehaglig lukt igen

I många år har grannar klagat på ljud och lukt från Arla Plast..

Dagensanalys.se - 16 nov 17 kl. 15:01

Doft, musik och ljud skapar en större köpupplevelse

En kombination och överensstämmelse mellan doft, skön musik och vackra miljöer skapar behagliga upplevelser i detaljhandeln och leder till att kunderna spenderar mer tid i butiken. Det visar en ny avhandling från Linnéuniversitetet. Så frågan är hur man kan skapa samma upplevelse på nätet?

Kristianstadsbladet - 01 nov 11 kl. 06:30

Lukt väntas när tjärcistern bryts upp

Foto: Johanna Wallin
I?dag påbörjas ett av de mer kritiska momenten vid saneringen av den giftiga Gasverkstomten. En större cistern med tjära under marken ska brytas upp och det väntas lukta en del i närheten de närmaste dagarna.

Skånskan - 30 nov 18 kl. 16:32

Kan skonas från kemisk lukt

teckomatorp
Olika saneringsalternativ undersöks nu på södra BT Kemi-området för att få bort 55 000 ton förorenad jord.
I veckan genomfördes provborrningar för att se efter möjligheterna till att skona Teckomatorpsborna från större störningar. Naturvårdsverket tilldelade BT Kemi Efterbehandling 172 miljoner kronor i slutet på 2017 och har inneburit en förskjutning för arbetet från 2019 till 2020 och 2021.

YLE - 19 aug 13 kl. 14:39

Fortsatt störande ljud från Merventos testmölla

Grannarna till Meventos testvindmölla i Sundom i Vasa störs fortfarande av oljud. Och nu har de haft flera möten med vindturbintillverkaren Mervento och Vasa stad. I fjol åtgärdade Mervento ett högfrekvent oljud som vindmöllan orsakade, men det finns ytterligare två typer av oljud som grannarna störs av.

Skånskan - 17 jun 18 kl. 18:25

Snäckor skapar ljud i parken

Lund Snäckor som rasslar, knackar, bubblar, sjunger. När konstnären James Brewster leker med ljud gör han det med hjälp från både naturen och publiken.Vem som helst komma till Stadsparken och, genom vackra snäckskalsformade hörlurar, ta del av de märkliga ljud som skapas när man till exempel blåser in luft i en stor snäcka under vattnet, eller åstadkommer ett stillsamt men taktfast knackande genom att få stora snäckskal att röra sig mot akvariets botten.

Dalarnas tidningar - 15 maj 15 kl. 08:07

Kände lukt av marijuana

Fyra personer i Gagnefs kommun är misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. Det var sent på tisdagskvällen när polispatrull besökte en adress i ett annat ärende som de kände en kraftig lukt av marijuana komma från aktuell lägenhet. I lägenheten fanns två kvinnor och två män, samtliga i 20-årsåldern, som alla nu är misstänka för narkotikabrott..

DalaDemokraten - 15 maj 15 kl. 08:07

Kände lukt av marijuana

Fyra personer i Gagnefs kommun är misstänkta för narkotikabrott, eget bruk. Det var sent på tisdagskvällen när polispatrull besökte en adress i ett annat ärende som de kände en kraftig lukt av marijuana komma från aktuell lägenhet. I lägenheten fanns två kvinnor och två män, samtliga i 20-årsåldern, som alla nu är misstänka för narkotikabrott..

NT - 07 nov 16 kl. 15:56

Resenären: "Det klagas för mycket"

"Det klagas mycket i det här landet!.

BT - 21 okt 13 kl. 08:02

Alla ljud betyder något, sa Johan

När jag var fem år sa min bästis Johan Strömberg att alla ljud vi kunde göra med våra munnar betydde något på ett annat språk. Tänk den tanken igen. Att det inte finns ett enda ljud du kan göra med munnen som är betydelselöst.

Fler nyheter från Kristianstadsbladet

Kristianstadsbladet - 1 timme sedan

Shopping på rödaste dagen – ”Förvånad att det är så många här i dag”

Påsktraditioner i all ära. Numera är shopping ett nöje för många även på en av årets rödaste dagar. Det var gott om folk på C4 Shopping på påskdagseftermiddagen..

Kristianstadsbladet - 2 timmar sedan

Kyrkan visar upp bortglömd konstskatt

De färgsprakande planscherna användes förr i skolundervisningen. I decennier har de legat undangömda och något glömda i församlingshemmets källare. Lagom till påsken görs konstverken tillgängliga för allmän beskådan..

Kristianstadsbladet - 5 timmar sedan

Cyklist påkörd – bilisten försvann

En cyklist har blivit påkörd av en bil och bilisten har försvunnit från olycksplatsen..

Kristianstadsbladet - 20 timmar sedan

Allt fler drabbas av TBE – Åhustrakten ett riskområde

Flera fall av den fästingburna sjukdomen TBE har börjat upptäckas i Skåne. Tre nya riskområden har pekats ut av Smittskydd Skåne, men än har man inte gått ut med någon rekommendation om allmän vaccination..

Kristianstadsbladet - Igår: 18:13

”Mycket lugnare runda här uppe”

Även i Barum och Söndraby hittade folk till konstgallerierna under påskhelgen. ”Det är mycket lugnare här och fantastiskt bra konst”, säger Marilyn Karlsson. .

Kristianstadsbladet - Igår: 16:06

Larm om gräsbrand

SOS har fått larm om en gräsbrand i Dyneboda norr om Mjönäs..

Kristianstadsbladet - Igår: 15:00

C4 lägret förändras – ska bli bättre och tryggare

Kommunens populära C4 läger görs om i år. Med färre deltagare men lika många ledare hoppas man kunna höja kvaliteten och skapa bättre gemenskap..

Kristianstadsbladet - Igår: 14:10

Larm om olycka på E22 – begränsad framkomlighet

En singelolycka har inträffat på E22 i höjd med Vilan i riktning mot Sölvesborg..

Kristianstadsbladet - Igår: 12:00

Nästan 11 000 böter skrevs – 40 stycken tog strid och vann

10 868 p-böter, motsvarande nära sex miljoner kronor, skrevs ut i Kristianstad under förra året. Endast 40 av dem bestreds och undanröjdes..

Kristianstadsbladet - Igår: 09:02

Väder: Rena värmeböljan i påsk – men nätterna blir kyliga

Påsken bjuder på en riktig sol- och värmebölja – i alla fall sett till årstiden. SMHI räknar med uppåt 24 grader i Kristianstad på påskafton..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.