Skånskan > Nyheter

Friday, 19 April, 22:51

Skånskan - 22 mar 19 kl. 20:00

Frias från misshandel med revolverKÄVLINGE Två unga Kävlingebor frias från straff för att ha misshandlat en kamrat med en revolver i en bil i mars 2018.Lunds tingsrätt menar att det inte är bevisat att det var de två åtalade som var ute efter kamraten och inte tvärtom, och det är inte heller klarlagt vem som pistolen tillhörde.
I samband med bråket blev också både kamraten och en av de misstänkta, en 24-åring, skottskadade.
Enligt åtalet är de två åtalade, 21 respektive 24 år , kusiner men känner det så kallade offret sedan uppväxten i Kävlinge.
Alla tre var tidigare goda vänner men enligt åtalet ska det sedan mars 2018 ha rått en viss osämja, oklart varför.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
KÄVLINGE Två, Kävlingebor, Kävlinge, Sibyllakiosken, Lunds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Friasfrån , misshandelmed , revolver
Alingsås tidning - 11 jan 18 kl. 11:32

34-åring frias från mordförsök

Den 34-årige man som misstänkts för sommarens skjutning i Herrljunga frias nu från misstankar om försök till mord. Han döms dock till 16 års fängelse för annan grov brottslighet.
Det är enligt tingsrätten klarlagt att 34-åringen under slutet av augusti avlossade ett skott i en bostad i Herrljunga, och att skottet gick igenom offrets sko.

BT - 04 nov 14 kl. 11:26

Var på platsen men frias från skottlossning

De två män som åtalats i samband med skottlossningen på Evedalsgatan frikänns. De två män som har åtalats för en skottlossning på Evedalsgatan i augusti frias från anklagan om grovt vapenbrott. En av de två männen döms dock för grov vårdslöshet i trafik och narkotikabrott med fängelse i en månad som påföljd.

Alingsås tidning - 09 nov 18 kl. 12:30

Ungdomar frias för flera fall av misshandel

Tingsrätten meddelar nu dom i ett mål där fem unga män misstänkts för flera fall av misshandel – de tilltalad frias nu från misstankar om brott på flera punkter.
Fem unga män åtalades tidigare i år efter misstankar om att de i olika konstellationer varit inblandade i flera fall av misshandel i Alingsås. Tingsrätten underkänner nu bevisning på en rad av åtalspunkterna.

Skånskan - 15 jan 16 kl. 18:04

Pistolman frias för penningtvätt

Malmö En 24-årig man har dömts till 1,5 års fängelse för grovt vapenbrott. Han frias dock för anklagelser om penningtvätt då bevisen inte ansågs räcka.Husrannsakan hölls hos mannen då grannar rapporterat om att det luktace cannabis i trapphuset.

GöteborgsPosten - 03 mar 18 kl. 18:39

Polisen hittade skarpladdad revolver – ung man frias

Någon begick ett vapenbrott – men vem var det? Den frågan ställde sig tingsrätten när den unge mannen ställdes inför rätta efter att polisen sett honom kasta något in i en rhododendronbuske. I busken hittades en skarpladdad revolver.

Kristianstadsbladet - 29 maj 13 kl. 09:00

Pappan frias från misshandel

Pappan knuffade ned sin dotter i soffan, och syskonen slog. Han dömdes i tingsrätten för misshandel, men frias nu av hovrätten.
Mannen, som förnekat allt, stod åtalad förra våren för att ha misshandlat två minderåriga barn och deras mamma.

Skånskan - 18 mar 16 kl. 18:45

Klandrad domare frias för misshandel

Svedala Under en stökig match på Svedala IP gav fotbollsdomaren gult kort till en målvakt, som gick i svaromål. Tumult uppstod mellan domaren och målvakten, som stängdes av en tid av. Nu frias domaren för misshandel då rätten menar att han haft nödvärnsrätt.

BT - 30 nov 11 kl. 12:20

Sjuhäradspar frias för misshandel av familjehemsplacerade syskon

Ett Sjuhäradspar som tog emot två familjehemsplacerade syskon åtalades för långvarig misshandel av barnen. Men nu frias mannen och kvinnan helt av Borås tingsrätt. Rätten anser att det som kommit fram inte räcker för att fälla mannen i 65-årsåldern och hans några år yngre hustru.

Västerbottens Folkblad - 14 feb 12 kl. 14:24

Frias från misshandel ? använde nödvärn

VILHELMINA Dansgalan i Vilhelmina slutade med att en man blev åtalad för misshandel. Nu frias han i tingsrätten. VILHELMINA Dansgalan i Vilhelmina slutade med att en man blev åtalad för misshandel.

BT - 08 mar 12 kl. 13:02

Frias från anklagelser om rå misshandel mot sambo

En man som anklagats för en rå misshandel mot sin sambo - bland annat genom sparkar mot huvudet med stålhätteförsedda skor - frias. Mannen som är i 35-årsåldern var åtalad för ett fall av grov misshandel och ett av normalgraden mot kvinnan och frias i båda fallen. Tingsrätten konstaterar att kvinnans berättelse innehåller många oklarheter och inte har stöd i den bevisning som finns.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 2 timmar sedan

En årlig tradition där folk från när och fjärran möts

Skåne Solen lyste vackert över Österlen när den femtioandra versionen av konstrundan drog igång i ett ovanligt lugnt tempo. Traditionerna och de kreativa mötena mellan folk från när och fjärran var dock lika närvarande som alltid.Redan vid vårt första nedslag i utkanten av Köpingebro möter vi ett gäng som har följt varandra på konstrundan i 30 år.

Skånskan - 6 timmar sedan

Slut på mörkt kapitel

Det är ett av de mörkaste kapitlen i USA:s moderna historia som nu är på väg att avslutas. I och med att den specielle utredaren Robert Mueller presenterat resultatet av två års utredande och fastslagit att det inte förekommit något samarbete mellan Donald Trumps presidentvalskampanj och Ryssland, så har frågan förlorat det mesta av sin politiska laddning.
Det märkligaste med hela Rysslandsaffären är att den över huvud taget blev en politisk affär.

Skånskan - 6 timmar sedan

Hur kan farliga mördare få rymma så lätt

Det här är en personlig opinionsbildande text. I bland känns det som att en åsikt måste upprepas många gånger för att få någon effekt. Därför återkommer jag till uppfattningen som jag länge drivit, att polis och kriminalvård måste betydligt mera storskaligt använda sig av tekniken med elektronisk fotboja.

Skånskan - 10 timmar sedan

Kan höja avgiften för felparkerade

Malmö Det kan bli mellan dyrare att parkera fel i Malmö, efter att fastighets- och gatukontoret föreslagit en höjning av avgiften.
Men först måste förslaget passera fullmäktige.Senast felparkeringsavgifterna justerades i Malmö stad var år 2010.

Skånskan - 12 timmar sedan

Polis sköt knivman i benet

Malmö Polisen har skjutit en man i benet vid Mellanhedsparken efter att mannen synts med en kniv.Vid 08.39 på fredagsmorgonen fick polisen ta emot ett larm om att en knivbeväpnad man satt på en bänk vid Skabersjögatan.

Skånskan - 13 timmar sedan

Polisen utreder grovt brott i Gunnesbo

Gunnesbo Polisen har spärrat av en bostad i Gunnesbo efter något som hänt på långfredagsmorgonen.Polisen fick ta emot larmet 06.17 på fredagsmorgonen.

Skånskan - 14 timmar sedan

Familjen avslutar Torsjö Live

Kultur och nöje Med en tung lokal bokning med dansant elektropop, så avslutar Torsjö Live årets artistfält.Det väntas en dansant elektropopavslutning på årets Torsjö Live, och det i bästa göingska stil. När festivalen under långfredagsmorgonen presenterade sin avslutande bokning, som också är akten som kommer att avsluta hela festivalen, var det ett välkänt namn i bygden: Familjen.

Skånskan - 15 timmar sedan

Iskallt drama som engagerar

Film/recensionFilm/recension FILM
Arctic
Regi: Joe Penna
I rollerna: Mads Mikkelsen, Maria Thelma SmáradóttirMads Mikkelsen är mycket inne på kylslagna titlar för tillfället. Först kom Polar, det lika skamlösa som våldsamma actionrafflet på Netflix för några månader sedan, och nu är det alltså dags för Arctic.
Men de likartade titlarna till trots talar vi förstås om två helt väsensskilda filmer.

Skånskan - 15 timmar sedan

Ett värdigt filmfarväl

Film/recension FILM
Den siste gentlemannen
Regi: David Lowery
Medverkande: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tom Waits, Sissy Spacek med fleraDet har blivit dags att ta farväl av skådespelaren Robert Redford och han har valt lämna filmlivet på sina egna villkor. Således lär den verklighetsbaserade filmen Den siste gentlemannen bli 82-åringens svanesång på filmduken.
Vilket är helt okej.

Skånskan - 15 timmar sedan

Förutsägbara skräckeffekter

Film/recension FILM
The curse of la Llorona
Regi: Michael Chaves
Medverkande: Linda Cardellini, Raymond Cruz med fleraMed en papegojas envishet sjunger jag skräckfilmens lov trots att genren gång på gång levererar kvitton sina tillkortakommanden. Jag är pinsamt medveten om att Bride of Frankenstein är det enda exemplet på att efterföljaren är bättre än originalet Frankenstein.
Kräftgången är iögonfallande i moderna skräckfilmer som Omen, Exorcisten och för all del producenten James Wans signerade The Conjuring (2013) som alla fick dras med spin offs och efterföljare.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.