YLE > Finland

Sunday, 21 April, 18:51

YLE - 22 mar 19 kl. 19:43

Stora förändringar på slutrakan: Seniorbyn kanske inte byggs som planerat - Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma områdeSjundeå är inte färdig än med de stora planerna för äldreboendet och seniorbyn under namnet Virkkulankylä. Nu tar kommunen paus och utreder om det alls är bra att splittra vårdfastigheterna geografiskt..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Virkkulankylä

Dela artikeln

24 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora förändringar, slutrakan, Seniorbynkanske inte , byggssom , planerat Sjundeå utreder nu om inte alla vårdfastigheter borde finnas på samma område
Trelleborgs Allehanda - 05 okt 13 kl. 09:32

Förändringar i trafiken kring Hedvägen

Foto: Claes Nyberg
Flera gator i Trelleborg byggs under hösten om. På en del platser kan det ställa till det för trafikanterna.
I torsdags kom ett av höstens byggprojekt igång.

Supermiljöbloggen - 11 feb 19 kl. 20:23

”Det första datorspelet som på allvar tar upp klimatförändringar”

Likt alla konstnärliga branscher så reagerar även spelbranschen på viktiga samtidsfrågor. Detta gäller även klimatförändringarna, som de senaste åren fått en utökad roll i olika tv- och dataspel. Ett spel som sticker ut de senaste året är det historiska strategispelet Civilization.

Västerbottens Folkblad - 14 aug 16 kl. 20:00

Ja det byggs i Umeå – men för vem?

Det finns ett uppdämt behov på 1000 studentlägenheter i Umeå. Nu byggs det, men det byggs inte för studenter. För att komma till rätta med problemen krävs fler billiga lägenheter och förändringar i kösystemet.

Skånskan - 15 jun 18 kl. 14:00

Tillfällig bro när järnvägen byggs ut

HJÄRUP Jakriborg i Hjärup får en ny infart i samband med att järnvägen byggs ut till fyra spår.Trafikverket har arbetat med att flytta bullervallen vid Vragerupsvägen.
I augusti ska en tillfällig bro byggas över järnvägen och det har man förberett för genom att bygga upp med jordmassor.

Barometern - 31 mar 14 kl. 09:28

Sollidens paviljong byggs om inför utställning

Ljuset får åter flöda in genom fönstren i lanterninen på taket till paviljongen på Sollidens slott. Det är en av de förändringar som görs nu när paviljongen byggs om inför sommarens utställning. – Permanentutställningen har fått namnet I kungliga kök – en exposé genom hundra år, säger hon, och vi producerar den i samarbete med intendent Kerstin Hagsgård på Kungliga husgerådskammaren i Stockholm, berättar Anna Schibli som är verksamhetsansvarig.

SmålandsPosten - 31 mar 14 kl. 13:55

Sollidens paviljong byggs om inför utställning

Ljuset får åter flöda in genom fönstren i lanterninen på taket till paviljongen på Sollidens slott. Det är en av de förändringar som görs nu när paviljongen byggs om inför sommarens utställning. – Permanentutställningen har fått namnet I kungliga kök – en exposé genom hundra år, säger hon, och vi producerar den i samarbete med intendent Kerstin Hagsgård på Kungliga husgerådskammaren i Stockholm, berättar Anna Schibli som är verksamhetsansvarig.

Skånskan - 21 feb 16 kl. 08:00

Stora förändringar väntas i grundskolan

lund Vilka blir konsekvenserna om Svaneskolan görs om till gymnasium? Frågan utreds av barn och skolförvaltning Lunds stad.
Vad Skånska Dagbladet erfar från en säker källa skulle det leda till de största förändringarna inom skolvärlden på decennier.

Kristianstadsbladet - 16 sep 14 kl. 07:00

Framtidens hus byggs om

Foto: Peter Åklundh
Nu ska även Dressman få liknande fasad som Kapp-Ahl. Framtidens hus ska byggas om med fasaden på bottenvåningen och en våning upp. Nu ska även Dressman få liknande fasad som Kapp-Ahl.

Sydöstran - 02 aug 16 kl. 16:57

Trafikändringar när nya Pottholmen byggs

Från och med nästa vecka blir det trafikändringar på Borgmästarekajen och Blekingegatan..

Skånskan - 17 mar 18 kl. 14:00

Byggs om för 122 miljoner

ERWP.fif(8)HÖRBY
Snart går startskottet för en av Hörby kommuns största byggsatsningar någonsin – ombyggnaden av Lågehallarna.
En rad förändringar har genomförts jämfört med det första förslaget, vilket har ökat på kostnaderna.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - 9 timmar sedan

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - 11 timmar sedan

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - 12 timmar sedan

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - 13 timmar sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - Igår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - Igår: 18:07

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - Igår: 17:14

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.