Expressen > Kultur

Friday, 19 April, 22:21

Expressen - 22 mar 19 kl. 19:00

Hon vill rädda döda vita män ur näthögerns klorGör vänstern samma felslut som högern när den bedömer den gamla romerska litteraturskatten utefter råheten i antikens samhällsmoral?Isobel Hadley-Kamptz läser en ojämn bok som försöker skydda antikens stora män från dagens kvinnohat..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Isobel Hadley-Kamptz

Dela artikeln

5 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hon vill rädda, döda, vita, mänur , näthögerns, klor
Jönköpingsnytt - 04 maj 13 kl. 17:39

Die Hard i Vita Huset

Efter att ha sysselsatt sig med romantik och komedier är Gerard Butler tillbaka i genren han bemästrar allra bäst: action. Denna gång måste han rädda ett ockuperat Vita Huset. Lyckas han eller inte?.

Cornucopia - 04 jul 14 kl. 10:11

Fakta om vita medelålders heterosexuella män

"De flesta av oss här är inte vita medelålders heterosexuella män. Vi är människor!" - Åsa Romson (mp), Almedalen 1934Trots att det inte är lagligt att kartlägga hudfärg eller sexuell läggning, så besitter Åsa Romson kunskaper om just vita heterosexuella män.

SVT Debatt - 14 mar 14 kl. 13:35

”Vita” riskerar utestängas från antirasistiska sammanhang

ANTIRASISM Inflytelserika skribenter avgör, inte sällan på helt godtyckliga grunder, vilka som är vita och icke-vita. Nästa steg är när antirasister på eget bevåg utesluter vita ur antirasistiska sammanhang. Jag har i snart två år med stigande förvåning sett hur man i svensk samhällsdebatt börjat använda ord som ”vit”, ”icke-vit” och ”rasifierad”.

YLE - 10 nov 16 kl. 08:09

Feminister försvarar No Whites Allowed - trygg zon utan vita behövs

På lördag ordnas feministiskt forum FemF på Arbis i Helsingfors. En del av programmet är ett rum där personer med vit hy inte är välkomna. Rummet No Whites Allowed har skapat så mycket rabalder på sociala medier att FemF har tagit bort evenemanget från Facebook för att slippa påhopp.

Posh24 - 12 jul 12 kl. 21:10

Vem bar den lilla vita bäst?

Den lilla svarta finns alltid där för oss när vi behöver den, men nu under sommartider älskar vi vitt! Vi har spanat in Lauren Conrad, Emma Stone, Kim Kardashian och Jessica Biel som har burit trenden med bravur, men på olika sätt. Vem tycker du var snyggast i den lilla vita?

Kristianstadsbladet - 25 jan 13 kl. 09:54

Vita Hästens Patrik Klüft är en spännande man

Foto: Peter Åklundh
I kväll väntar Vita Hästen. Och en chans för Kristianstads IK att för andra gången på några dagar besegra serieledaren i allettan.
I onsdags slog man tillbaka Kallinge/Ronneby i dess egen hemmaborg Kockumhallen.

Nyheter 24 - 04 okt 13 kl. 11:14

Det nyfödda vita lejonets "rytning" kommer att lysa upp din dagFinns inte i det vilda

BELGRAD. Ibland behöver man bara en paus från allt, kanske framför allt en fredag som denna.Något oväntat har nyhetsbyrån AP försett dig med en video att koppla av framför.

SVT Debatt - 30 jan 14 kl. 15:55

När blir romer hjältar på vita duken?

ROMER PÅ FILM Rasismen mot romer breder ut sig – polisens register är ett exempel. Filmbranschen måste ta sitt ansvar och måste sluta porträttera romer som ohygieniska, obildade och rotlösa. Idag diskuteras rasismen mot romer på seminarium på Göteborgs Filmfestival.

YLE - 23 maj 14 kl. 15:34

Ett VM för de vita och rika

Om några veckor sparkar fotbolls-VM i Brasilien igång. Författaren Luiz Ruffato från Brasiliens största stad São Paulo är fotbollsgalen men tänker inte se på turneringen. Han menar att det är de vitas underhållning att titta på när de svarta svettas.

Sydsvenskan - 21 apr 15 kl. 04:00

Vita bussarnas svarta historia

En vårdag 1945 förbereder sig den franska krigsfången Henri Boivin för att dö. Han ligger svårt sjuk i ”sjukstugan” i koncentrationslägret Neuengamme. I denna isolerade byggnad placerades de allra svagaste och ofta döende krigsfångarna.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Krig utan logik kan aldrig leda till fred

Konfliktforskaren Mary Kaldor har följt hur krigen förändrats under decennier.I den senaste boken läser Per Wirtén att kriget mot terrorismen är farligast..

Expressen - 14 timmar sedan

Vill du bo i det här dödshuset?

Alla ska vi dö – men nu närmar sig även mänsklighetens eftertext med stormsteg.
Karina Ericsson Wärn skriver om hur design ska få oss att försonas med det ofrånkomliga.  .

Expressen - Igår: 18:00

Akut och berörande om historiens virvlar

Den romandebuterande ryska författaren Maria Stepanova har skrivit en mäktig fresk över 1900-talets Europa.Hanna Nordenhök läser en text att leva i och låta sig genomvandras av..

Expressen - Igår: 15:55

”Det finns över 3 000 Notre-Dame i Sverige”

Måndagen den 15 april kablades bilder på den brinnande katedralen Notre-Dame ut över hela världen.Biskop Johan Dalman och konsthistoriker Paulina Sokolow gästade Kultur-Expressen på skärtorsdagen för ett samtal om förstörelse – och uppståndelse..

Expressen - Igår: 13:00

Kvinnan tar hela platsen på scen

Gift dig aldrig med en August!Maria Edström ser en monolog som kopplar greppet med vår uppjagade tid..

Expressen - Igår: 06:30

Horace Engdahl blottar nattens mänsklighet

Horace Engdahl tar rygg på 1700-talsförfattaren Rétif de La Bretonne i sin nya bok.Cornell läser uppslagsrika reflexioner som för tanken till dagens svenska kulturklimat..

Expressen - I förrgår: 15:09

Låt katedralerna brinna – för kultursidornas skull!

Notre-Dame har allvarliga problem.Ankan avlyssnar ett samtal på kulturredaktionen..

Expressen - I förrgår: 07:55

I Djursholm pågår partyt – som invandrarna betalar

Tv-serien ”Störst av allt” skildrar på ett övertygande sätt på hur överklassen i Djursholm lugnt kan festa vidare tack vare en rasifierad underklass.Valerie Kyeyune Backström skriver om en uppfordrande kriminalhistoria som borde få sossarna att vakna..

Expressen - 16 apr 19 kl. 12:13

Därför bygger vi inga katedraler längre

Joel Halldorf om konsten att bygga en katedral..

Expressen - 16 apr 19 kl. 06:00

I mitt lilla hörn av världen kan vem som helst älska dig

När Sharon Hayes intar Moderna museet är det med frågan hur det kollektiva minnet påverkar vår historieskrivning.Hanna Johannson ser en undersökning av hbtq-aktivismens moderna genombrott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.