Skånskan > Nyheter

Sunday, 21 April, 20:48

Skånskan - 22 mar 19 kl. 18:45

Thomas Öberg fick inviga hållbar utställningMalmö Bob Hund-sångaren Thomas Öberg lockade mängder av fans till invigningen av Nimby, en utställning på Form Design Centrum. Faktum är att Bob Hund redan praktiserat konceptet delningsekonomi.Kön var lång när Form Design Centrum öppnade dörrarna till sin nya utställning Nimby.
Nimby står för Not in my Backyard och handlar om att jordens resurser behöver användas på ett smartare sätt. Lösningen är delningsekonomi, vilket utställningen alltså handlar om.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Öberg, Bob Hund, Thomas Öberg, Nimby, Form Design Centrum, Not, Backyard, Malmö, Sharing Cities Sweden, Testbädden Sege Park

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Thomas, Öbergfick , inviga, hållbar, utställning
Kristianstadsbladet - 04 okt 13 kl. 08:30

Åberg irriterad på Migrationsverket

Foto: Bosse Nilsson
Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande, säger upp bekantskapen med Migrationsverket. ?Efter de senaste månadernas utveckling är förtroendet förbrukat?

Sydsvenskan - 10 nov 15 kl. 04:00

Prisa ekonomiforskning om hållbar tillväxt

Ekonomi är ett spännande område inom samhällsvetenskaperna, men det delar även dessas underlägsenhet gentemot naturvetenskapliga och tekniska vetenskapers möjligheter att exempelvis bedriva kontrollerade experiment för att bekräfta resultat.Ekonomens ofta otacksamma uppgift är att påminna om att våra samlade resurser är begränsade, vilket skapar valsituationer och målkonflikter. Värden av och kostnader för alternativa sätt att använda de knappa samhällsresurserna är därför självklara inslag i en det helhetsperspektiv som utmärker en god samhällsekonomisk analys.

Politikerbloggen - 20 dec 12 kl. 11:23

Kärnkraften nödvändig för hållbar energiförsörjning


DEBATT. KDU hoppas på att bygga på och utveckla bilden av det klimatsmarta Sverige. Men då måste vi börja bli mer just smarta och se hela bilden.

Expressen - 14 okt 17 kl. 18:06

Thomas Bodström och utnämnandet till landshövding – detta har hänt hittills

Regeringen utnämnde förre S-toppen Thomas Bodström till ny landshövning i Stockholm. Beslutet fick snabbt kritik – eftersom Bodström suttit i det skandalomsusade pensionsbolaget Allras styrelse. Tillslut blev situationen ohållbar för regeringen – som nu drar tillbaka jobberbjudandet.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

"På sikt är situationen så klart ohållbar"

Analytiker som SvD talat med ser det som "oundvikligt" att Spanien kommer att söka nödlån. "Allt ser ut att gå ut fel håll", säger Maria Ljungqvist, ränteanalytiker på Alfred Berg..

Nya Wermlands Tidningen - 14 dec 15 kl. 06:00

Säkra en hållbar rovdjursförvaltning

För oss är möjligheten till jakt och ett effektivt beslutsfattande där ärenden inte fastnar i juridiska evighetsprocesser en grundläggande förutsättning för att vi ska kunna ha en väl fungerande förvaltning av våra rovdjur, skriver Kristina Yngwe, Ulf Berg, Lars Tysklind och Magnus Oscarsson..

Länstidningen i Jämtland - 31 maj 17 kl. 08:00

Nu hoppas Bergs kommun kunna hitta en hållbar lösning för Mötesplats Oviken

Under den kommande månaden hoppas kommunledningen i Berg att en säkrare framtid för Mötesplats Oviken ska kunna stakas ut. Hittills har anläggningen brottats med ekonomiska problem som belastat moderbolaget Bergs Hyreshus hårt..

ÖstersundsPosten - 31 maj 17 kl. 08:00

Nu hoppas Bergs kommun kunna hitta en hållbar lösning för Mötesplats Oviken

Under den kommande månaden hoppas kommunledningen i Berg att en säkrare framtid för Mötesplats Oviken ska kunna stakas ut. Hittills har anläggningen brottats med ekonomiska problem som belastat moderbolaget Bergs Hyreshus hårt..

Dagens Media - 14 feb 17 kl. 14:32

Mattsson om att lämna Kia: ”En ohållbar situation”

Inom kort väntas Bonnier News gå i Schibsteds fotspår och lämna Kia-index, enligt uppgifter till Dagens Media. Nu kommenterar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson – som varit kritisk till Aftonbladets uttåg – uppgifterna..

Dalarnas tidningar - 25 aug 17 kl. 15:49

Experten om Kinberg Batras avgång: "Situationen blev ohållbar"

Efter Anna Kinberg Batras avgång kan Moderaterna påkort sikt lyfta i opinionen. Men sett över en längre tidsperiod har partiet ettstort arbete framför sig.
– Att både samla Alliansen och vända partiets opinionsläge fram till valet är en enorm utmaning, kommenterar Thomas Sedelius, docent i statsvetenskap vid Högskolan Dalarna..

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Med en smak av 60-tal och blåögd soul

Blogg På långfredagen släppte Astrid Holiday singeln Mirror..

Skånskan - 5 timmar sedan

Bil voltade ned från bro

Malmö Vid halv tre-tiden voltade en personbil ned från en bro på Axel Danielssons väg i Malmö.Larmet nådde polisen 14:37. Personbilen hade då voltat ned från bron och landat på taket.

Skånskan - 12 timmar sedan

Gammal skola brann ner i Vesslarp

Östra Göinge Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand efter att två byggnader, som tidigare bland annat fungerat som skola, i Vesslarp brunnit ner under natten till påskdagen.Larmet om branden i Vesslarp, som ligger cirka en halvmil söder om Lönsboda, kom strax före klockan två under natten till påskdagen. – Det kom larm om att slog ut lågor ur fönstren och när räddningstjänsten kom till platsen brann det rejält.

Skånskan - 12 timmar sedan

SD: Privatskola på Storkskolan

Sjöbo Internationella engelska skolan skulle kunna ta över Storkskolan i Blentarp. Det föreslår Sverigedemokraterna i en motion.– Om Engelska skolan bygger för att etablera sig i Sjöbo så gör de inte det för 200 elever, utan för 500-600.

Skånskan - 12 timmar sedan

För få grönytor i Varvsstaden

MALMÖ För få grönytor och för smala gator. En ny metrostation finns inte med i planerna.
Skyfallsrisken bör utredas när en ny gång- och cykelbro placeras över hamnbassängen.

Skånskan - 13 timmar sedan

En tidskrift söker sin redaktion

Lyrikspalten Tips: Åk till Louisiana och se Pipilotti Rist! Färgglatt, lekfullt, feministiskt. Utställningen pågår fram till och med den 23 juni 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

Polisanställd tafsade på kollega

Malmö Den manliga passkontrollanten smekte sin kvinnliga chefs rumpa i flera sekunder, ett händelseförlopp som sågs av en annan kollega.
Nu döms mannen, men slipper betala skadestånd till offret.Det var den tredje oktober i fjol som den 51-åriga mannen och hans kvinnliga kollega befann sig på Hyllie station i Malmö för att genomföra passkontroller på tågresenärer.

Skånskan - 22 timmar sedan

Män skadade efter storbråk i Borrby

Borrby Polis och ambulans larmades till Borrby på lördagskvällen på grund av ett bråk med ett flertal inblandade personer.Personerna ska ha slagits med tillhyggen. Polis åkte till två olika adresser i Borrby och på det ena stället anträffades två män med skärskador.

Skånskan - 22 timmar sedan

Misstänkt skottlossning – man gripen

Malmö En man greps på lördagskvällen efter att polis larmats till en adress på Nobelvägen i Malmö.Polisen åkte till platsen i närheten av Nobeltorget med flera patruller för att undersöka en misstänkt hotsituation, men fick även uppgifter om att det hörts en hög smäll. I trappuppgången hittade polisen spår av förmodad skottlossning och lyckades kort därefter senare lokalisera och gripa en man, som initialt är misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Skånskan - 23 timmar sedan

Skrällpoäng av Prespa Birlik

FOTBOLL Topptippade IS Halmia på besök i division 2 västra.
Då svarade Malmöklubben KSF Prespa Birlik för en riktigt bra insats och plockade poäng efter 1-1 (1-1).– Halmia hade mycket boll, men vi stod rätt i positionerna för att kunna kontra och det lyckades väl, konstaterade tränare Adem Özay som själv missade matchen på grund av utbildning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.