Sydsvenskan > IT

Friday, 26 April, 18:18

Sydsvenskan - 22 mar 19 kl. 17:54

Utsläppen måste ner snabbare.Enbart stora ord räddar inte klimatet..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Utsläppenmåste , ner, snabbare
Supermiljöbloggen - 09 sep 14 kl. 18:38

FN: Utsläppen accelererar snabbare än någonsin

2013 var den genomsnittliga halten av koldioxid i atmosfären 396 parts per million (ppm). Det betyder att halten av koldioxid i atmosfären har ökat med 142 procent sedan industrialiseringen. Rapporten kommer från FN:s meteorologiska organ WMO.

Supermiljöbloggen - 05 dec 16 kl. 16:26

Fores: ”Utsläppen ökar för andra kvartalet i rad”

"För helåret 2015 uppvisade SCB:s statistik på minskade utsläpp av växthusgaser. För 2016 har dock SCB redovisat ökade utsläpp under två kvartal på rad. Målet om att nå nettonollutsläpp av växthusgaser år 2045 framstår allt mer som en hägring.

Supermiljöbloggen - 07 feb 17 kl. 14:06

Fores: ”Utsläppen ökar för tredje kvartalet i rad”

"SCB:s nya kvartalsstatistik över växthusgasutsläpp är en dyster läsning. För tredje kvartalet i rad ökar utsläppen, och nu snabbare än BNP-tillväxten. De branscher som uppvisar ökningar av utsläpp redovisar samtidigt en svag eller måttlig ekonomisk utveckling.

Supermiljöbloggen - 11 nov 17 kl. 10:09

EU-överenskommelse om att utsläppen ska minska snabbare

EU-parlamentet och EU-rådet är överens om flera förbättringar av systemet med handel med utsläppsrätter från år 2020. Den nya överenskommelsen innebär att: Utsläppen ska minska snabbare. EU:s system med utsläppsrätter innebär att EU sätter gränsen för hur mycket som får släppas ut.

Supermiljöbloggen - 13 nov 17 kl. 17:26

Så mycket måste utsläppen minska till 2030

Världens totala utsläpp av växthusgaser var år 2016 motsvarande 51,9 gigaton koldioxid. En FN-rapport har undersökt närmare hur mycket utsläppen måste minska till 2030 för att vi ska nå klimatmålen. Med nuvarande politik bedöms de totala växthusgasutsläppen 2030 motsvara 58,9 gigaton koldioxid, alltså en ökning från dagens nivå.

Barometern - 24 maj 14 kl. 09:14

Halvera utsläppen i kommun och landsting till 2020

När även Svenska Kyrkans biskopar nu känner sig tvungna att skriva ett biskopsbrev om klimatförändringen, då förstår man att något inte står rätt till. Ärkebiskop Anders Weyryd skräder inte orden. Han säger att vi de närmaste åren sannolikt har mänsklighetens sista möjlighet att hejda de värsta klimatförändringarna.

Alliansfritt Sverige - 20 mar 14 kl. 16:08

Skönmålningen stämmer inte: utsläppen ökar

Regeringen är som bekant ganska bra på att berömma sig själva. Det här med arbetslöshet har exempelvis minskat, trots att arbetslösheten är två procentenheter högre nu än den var 2006 och eventuella misslyckanden, som skolan är någon annans fel. Så ser det ut.

Skånskan - 19 maj 16 kl. 14:00

Nytt rörmagasin minskar utsläppen

KLÅGERUP Ett gigantiskt hål har grävts vid Bangårdsvägen i Klågerup. Här håller ett spillvatttenmagasin på att byggas. När det är klart kommer utsläppen i Torrebergabäcken att minska väsentligt.

BT - 23 nov 12 kl. 11:31

Utsläppen i regionen måste minska drastiskt

Utsläppen av växthusgaser i Västra Götaland ökade med 6,4 procent under 2010 jämfört med föregående år och uppgick till 7,8 ton per invånare. Om man dessutom tar hänsyn till konsumtionens klimatpåverkan motsvarar utsläppen i Västra Götaland 10,1 ton per invånare. Utvecklingen i Dalarna är mycket oroande.

Supermiljöbloggen - 30 sep 13 kl. 19:48

Utsläppen i Sverige ökar ? om konsumtionen räknas in

Statistik från Naturvårdsverket visar att utsläppen från Sverige har ökat ? om konsumtionen av varor som importerats från andra länder räknas med i slutnotan. Som bekant har utsläppen av växthusgaser i Sverige minskat med 20 procent mellan 1990-2012.

Supermiljöbloggen - 11 maj 14 kl. 11:55

EU:s utsläpp ner 2013

Koldioxidutsläppen var 2,5 procent lägre jämfört med året innan. Preliminära uppskattningar från Eurostat visar att EU:s koldioxidutsläpp från förbränningen av fossila bränslen minskade under 2013. I ett pressmeddelande från Eurostat framgår att CO2-utsläppen står för runt 80 procent av EU:s växthusgasutsläpp.

Fler nyheter från Sydsvenskan

Sydsvenskan - 15 minuter sedan

Löfven försvarade lagbrådska i KU

Regeringar behöver inte alltid lyssna på Lagrådet när dess jurister avstyrker lagförslag, enligt statsminister Stefan Löfven (S). Politiska skäl eller andra juridiska bedömningar kan väga över. Så var det när förslaget om att ge ensamkommande en ny möjl.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Västerås guldtränare ny förbundskapten

Förre storspelaren Michael Carlsson, 46, blir ny förbundskapten för bandylandslaget. Carlsson kommer att fortsätta som tränare för Västerås SK, som han på fem säsonger fört till två SM-guld och tre finaler. "Det är en tuff och härlig uppgift, och det kä.

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Fredrik Virtanens rasande skildring från metoo-stormens öga

Peter Fällmar Andersson läser boken som ger perspektiv på metoo-rörelsen..

Sydsvenskan - 1 timme sedan

Stadsparken redo för siste april-invasion

Nya områden bakom staket och hopp om sopsortering..

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Inget Playstation 5 i år

Spelkonsolen Playstation 5 kommer inte att ligga under några julgranar i år. Sony meddelar nämligen att den nya konsolen inte kommer att släppas under räkenskapsåret 2019, som tar slut i mars 2020, skriver Variety. Företaget noterar även att försäljning.

Sydsvenskan - 2 timmar sedan

Topplistorna: Oförändrat i toppen

Billie Eilish och Avicii toppar alltjämt albumlistan respektive singellistan. Hiphopgruppen Hov1, vars album "Gudarna på Västerbron" legat på albumlistan i över ett år, går in på singellistans fjärdeplats med nya släppet "Dö ung". Album: 1.

Sydsvenskan - 3 timmar sedan

Kvinna häktad för misshandel av litet barn

Det var grannarna som larmade polisen om misshandeln..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Så här mycket får ni för era skattepengar

Lennart Jeppsson blev opererad och funderar över vad man kan kräva av samhället..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Ana Süssner Rubin (V):”En mjuk Brexit kan gå alldeles utmärkt”

EU-motståndaren som vill till Bryssel för att bjuda motstånd inifrån..

Sydsvenskan - 6 timmar sedan

Försvaret: Säg nej till FN:s kärnvapenförbud

Sverige bör inte ansluta sig till FN:s konvention om ett förbud mot kärnvapen, anser Försvarsmakten. Det skulle försvåra samarbete med andra länder och därmed försvaret av landet, bedömer myndigheten. – En värld utan kärnvapen skulle vara en bättre värl.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.