YA > Lokalt

Friday, 19 April, 22:34

YA - 22 mar 19 kl. 17:04

Förslag: Subventionera buss- och tågbiljetter för alla mellan 70 och 75 årEn Ystadsbo föreslår i ett medborgarförslag att man som pensionär mellan 70 och 75 år ska kunna köpa ett periodkort på Skånetrafiken till subventionerat pris..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Ystadsbo, Skånetrafiken

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förslag, Subventionera, bussoch , tågbiljetterför alla mellan 70 , och 75 år
YLE - 17 jun 15 kl. 09:17

Hopplöst pendla med buss från Sydösterbotten

Från och med den första juni försämrades möjligheterna att åka buss söderut från Sydösterbotten. Alla morgonturer har dragits in. Första bussen söderut avgår kvart i tolv från Närpes.

DalaDemokraten - 13 maj 17 kl. 10:15

Margareta fick två minuter hos beslutsfattare – "Han tyckte det var ett bra förslag"

Margareta Arvidson fick på senaste kommunfullmäktige prata för sitt medborgarförslag om en automat för tågbiljetter. Nu väntar hon på att demokratins kvarnar ska snurra på.
– Det borde gå fort att lösa det här, ett par telefonsamtal bara, menar hon..

Dalarnas tidningar - 13 maj 17 kl. 10:15

Margareta fick två minuter hos beslutsfattare – "Han tyckte det var ett bra förslag"

Margareta Arvidson fick på senaste kommunfullmäktige prata för sitt medborgarförslag om en automat för tågbiljetter. Nu väntar hon på att demokratins kvarnar ska snurra på.
– Det borde gå fort att lösa det här, ett par telefonsamtal bara, menar hon..

DalaDemokraten - 27 apr 17 kl. 06:45

Tågbiljetter vållar stora bekymmer – "SJ har helt spårat ur med kundkontakten"

Resecentrum i Leksand saknar biljettautomat vilket vållar stora problem för tågresenärer. Nu har Margareta Arvidson i ett medborgarförslag bett kommunen att engagera sig i frågan.
– Alla har inte möjlighet att hantera en smartphone.

Dalarnas tidningar - 27 apr 17 kl. 06:45

Tågbiljetter vållar stora bekymmer – "SJ har helt spårat ur med kundkontakten"

Resecentrum i Leksand saknar biljettautomat vilket vållar stora problem för tågresenärer. Nu har Margareta Arvidson i ett medborgarförslag bett kommunen att engagera sig i frågan.
– Alla har inte möjlighet att hantera en smartphone.

YLE - 30 sep 14 kl. 13:08

Bussar ersätter tåg mellan Karis och Åbo

Vr ersätter vissa tåg med bussar mellan Karis och Åbo i nästan fyra veckor. Ett tåg går inte alls under den här tiden. Intercitytågen som avgår klockan 22.

Sydsvenskan - 15 jan 15 kl. 04:00

Låt kulturbussarna köra mellan Malmö och Lund

Under hösten blev eleverna jag undervisar i årskurs 6 antagna till ett projekt i samarbete med STPLN i Malmö där vi under vårterminen ska lära oss bygga och programmera robotar.I samband med detta sökte jag och fick ett stipendium från Teknikspanarna på 10 000 kronor som dels ska gå till extra material att bygga med och dels gå till ett studiebesök till Vattenhallen på Lunds tekniska högskola. Detta som ett led i att koppla högre utbildning till grundskolan och låta eleverna få kontakt med de möjligheter som finns på universitetet.

YLE - 23 jun 15 kl. 15:14

Skärmar som aldrig förr

Finländare använder nätet allt mer och vi utnyttjar i medeltal tre olika apparater (2012 använde finländaren i medeltal endast 1,9 apparater). Det här rapporterar Googles internationella konsumentundersökning. Mobilanvändningen ökar mest, nu har två av tre finländare en smarttelefon.

Sydsvenskan - 21 nov 15 kl. 19:30

Imported

Kommunerna har olika policy för tiggarnas hemresor. Båstad betalar enbart buss- eller tågbiljetter, medan Ängelholm även beviljar bensinpengar..

SVT - 22 jun 16 kl. 14:45

Över 140.000 har skrivit under för kontanthanteringen

I dag överlämnar PRO en namnlista med över 140.000 underskrifter på till finansmarknadsminister Per Bolund (MP). Organisationen vill se åtgärder för att göra det lättare att använda kontanter vid till exempel bankärenden och vid köp av buss- eller tågbiljetter..

Fler nyheter från YA

YA - 1 timme sedan

Hon ordnar alpackasläpp – som protest

Koböndernas rädsla för att ordna publika kosläpp var det som fick Ann-Marie Santesson-Gerber att bestämma sig. På påskafton ställer hon till med alpackasläpp..

YA - 1 timme sedan

De minns sitt kosläpp med fasa: ”Kallas mördare”

När de båda kobönderna ställde till med kosläpp härom året blev det en dyrköpt erfarenhet. De blev anmälda till länsstyrelsen och fick kommentarer i sociala medier. Sedan dess har de inte släppt in allmänheten på sin gård..

YA - 3 timmar sedan

Efter hoten: Skolan vill ha polisbevakning vid kosläpp

Ystra kossor som släpps på grönbete är sinnebilden av vårkänslor. Men det finns en dissonans i den harmoniska bilden som har fått vissa djurägare att inte längre vilja dela djurens lyckorus med allmänheten. På Skurups lantbruksskola tänker man dock ordna kosläpp – om än med polisbevakning..

YA - 5 timmar sedan

Här öppnar nya krogen i Löderups strandbad: ”Ta rökeriet till en bredare publik”

Ett nytt mat-hak har slagit upp sina portar i Löderups strandbad. Det är ägarna bakom Södra kompaniet som nu öppnat upp en färgglad strand-restaurang för besökare som är sugna på härligt häng. .

YA - just nu

Besparingar sätter stopp för nya yrkesutbildningar

Inga nya yrkesutbildningar på Forum Ystad, yrkes-sfi med inriktning på restaurang blir inte av och stopp för vikarier. Det är några av besparingarna som gymnasienämnden gör för att spara in 5,8 miljoner kronor..

YA - Igår: 14:48

Stöld: Gräsklippare stulen ur garage

En Löderupsbo har blivit bestulen på sin gräsklippare..

YA - Igår: 14:42

Känd artist fast för grovt rattfylleri

En känd artist åtalas för grovt rattfylleri vid Ystads tingsrätt. Det var vid en bilfärd i sydöstra Skåne i början av april som artistens utandningsprov visade 1,5 promille. Artisten riskerar nu fängelse..

YA - Igår: 13:47

YA kollar: Myten om bakterier i påskgodiset

Påsktid är lösgodistid. Men hur bakteriebemängt är egentligen godiset i hyllorna? YA frågade miljöinspektörerna i sydöstra Skåne..

YA - Igår: 12:35

Konstutställning i parken

För första gången blir det konst i parken under påskens konstrunda. Ingvar Gustavsson tyckte det var dumt att lokalen stod tom så han drog i hop en samlingsutställning..

YA - Igår: 06:00

Väktarna tillbaka på Ystads gator

Sedan i måndags är väktarna tillbaka i Ystads stadsbild igen. Fyra man kommer att turas om att cirkulera på stan – i första hand fram till nyår..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.