Skånskan > Nyheter

Sunday, 21 April, 20:06

Skånskan - 22 mar 19 kl. 17:00

Orkla frias från diskrimineringEslöv Orkla frias från anklagelser om att ha diskriminerat en jobbsökande på en arbetsmarknadsmässa i Eslöv i höstas.Personen anmälde företaget till Diskrimineringsombudsdmannen (DO) och berättade i Skånskan att han blivit illa bemött när han bad Orklars representant – en rekryterare som företaget anlitat – att tala svenska långsammare.
Han hävdade att rekryteraren sagt att företaget inte hade någon nytta av någon som pratar svenska långsamt, och sedan rivit sönder hans ansökan och slängt den på golvet. Orkla bekräftar att ansökan revs sönder, men ger en annan bild av bakgrunden. Anmälaren ska ha fått allmän information om vad som krävdes för att få arbeta inom produktionen, bland annat grundläggande kunskaper i svenska.
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
Orkla, Eslöv, Diskrimineringsombudsdmannen, Skånskan, Orklars

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Orkla, friasfrån , diskriminering
Skånskan - 13 dec 18 kl. 15:58

Jobbsökande känner sig skymfad av Orkla

ESLÖV När Abdullah Al-Moadhen sökte jobb hos Orkla bad han företagets rekryterare att tala långsammare. Då ska rekryteraren ha rivit sönder hans ansökan.
Nu har han anmält händelsen till Diskrimineringsombudsmannen.

BT - 10 sep 13 kl. 15:42

Krogägare friad från diskriminering

En tidigare krogägare i Växjö, och flera dörrvakter som åtalats för olaga diskriminering då de nekat kvinnor med asiatiskt utseende inträde vid flera tillfällen under 2012, frias av Växjö tingsrätt. Enligt domstolen hade de ett legitimt syfte med att stoppa kvinnorna eftersom det var för att förhindra prostitution. Det fanns uppgifter från polisen att det förekom prostitution bland asiatiska kvinnor.

Kristianstadsbladet - 10 sep 13 kl. 15:40

Krogägare friad från diskriminering


En tidigare krogägare i Växjö, och flera dörrvakter som åtalats för olaga diskriminering då de nekat kvinnor med asiatiskt utseende inträde vid flera tillfällen under 2012, frias av Växjö tingsrätt.Enligt domstolen hade de ett legitimt syfte med att stoppa kvinnorna eftersom det var för att förhindra prostitution. Det fanns uppgifter från polisen att det förekom prostitution bland asiatiska kvinnor.

Skånskan - 06 sep 16 kl. 14:00

Orkla saknades på näringslivsdagarna

ESLÖV
Eslövs största privata arbetsgivare Orkla Foods fanns inte representerad under kommunens stora näringslivsarrangemang Därför: Eslöv torsdag-lördag.
Många undrade varför och från scenen i lördags ifrågasattes frånvaron – extra känslig i år eftersom Orkla flyttat sitt huvudkontor från Eslöv till Malmö. En del upplevde det som att Orkla häcklades för att man inte var med bland de andra utställande företagen under lördagens Made by Eslöv-dag på Stora Torg.

Skånskan - 02 nov 15 kl. 08:00

Orkla skippar stöd till Felixinstitutet

ESLÖV Jättelika matkoncernen Orkla Foods vill inte längre sponsra Herbert Felix-institutet i Eslöv.
– I år har vi engagerat oss i flyktingkrisen och prioriterar det med stöd till akuta åtgärder. Bland annat till Röda korset och 300 sängplatser i Stockholm för flyktingar på genomresa, säger Orkla Foods presschef Eva Berglie.

Nyan - 03 feb 16 kl. 12:45

Orkla samarbetsförhandlar

Orkla Confectionery & Snacks Finland inleder samarbetsförhandlingar, meddelar vd Pasi Flinkman i ett pressmeddelande.

Samarbetsförhandlingarna berör bolagets alla anställda på Chipsfabriken i Saltvik samt personalen inom marknadsföring och försäljning i Vanda. Samarbetsförhandlingarna inleds nästa vecka och beräknas pågå i minst sex veckor.

Nyan - 03 feb 16 kl. 12:45

Orkla samarbetsförhandlar

Orkla Confectionery & Snacks Finland inleder samarbetsförhandlingar, meddelar vd Pasi Flinkman i ett pressmeddelande.

Samarbetsförhandlingarna berör bolagets alla anställda på Chipsfabriken i Saltvik samt personalen inom marknadsföring och försäljning i Vanda. Samarbetsförhandlingarna inleds nästa vecka och beräknas pågå i minst sex veckor.

Skånskan - 06 feb 16 kl. 14:00

Ny Orkla-vd på plats i maj

Eslöv Henrik Julin har arbetat inom Orklakoncernen sedan 1993. Och den 1 maj tillträder den forna säljaren vd-posten för Orkla Foods Sverige.
– Spännande, säger han själv.

Nyan - 04 feb 16 kl. 14:22

Gunell hoppfull efter Orkla-möte

Vicelantrådet och näringsminister Camilla Gunell (S) säger att mötet med Orkla var i positiv anda och att de förstår vilken betydelse fabriken har för Åland.

– Men det är givetvis allvarligt när man inleder samarbetsförhandlingar, säger Gunell.
Landskapsregeringen och Orkla träffades på eftermiddagen och näringsminister Gunell vill inte dra för snabba slutsatser av gårdagens nyhet om att Orkla inleder samarbetsförhandlingar.

Nyan - 05 feb 16 kl. 15:23

300 007 i näringsstöd till Orkla

Under tio års tid har Orkla fått drygt 307 000 euro i näringsstöd från landskapsregeringen.

Nya Åland bad landskapets finansieringshandläggare Kenneth Åkergård att ta fram siffrorna för hur mycket pengar snackstillverkaren Orkla har fått i näringsstöd sedan koncernen köpte chipsfabriken i Haraldsby.

Utredningen visar att koncernen fått bidrag i sju olika omgångar.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 3 timmar sedan

Med en smak av 60-tal och blåögd soul

Blogg På långfredagen släppte Astrid Holiday singeln Mirror..

Skånskan - 5 timmar sedan

Bil voltade ned från bro

Malmö Vid halv tre-tiden voltade en personbil ned från en bro på Axel Danielssons väg i Malmö.Larmet nådde polisen 14:37. Personbilen hade då voltat ned från bron och landat på taket.

Skånskan - 11 timmar sedan

Gammal skola brann ner i Vesslarp

Östra Göinge Polisen har upprättat en anmälan om grov mordbrand efter att två byggnader, som tidigare bland annat fungerat som skola, i Vesslarp brunnit ner under natten till påskdagen.Larmet om branden i Vesslarp, som ligger cirka en halvmil söder om Lönsboda, kom strax före klockan två under natten till påskdagen. – Det kom larm om att slog ut lågor ur fönstren och när räddningstjänsten kom till platsen brann det rejält.

Skånskan - 12 timmar sedan

SD: Privatskola på Storkskolan

Sjöbo Internationella engelska skolan skulle kunna ta över Storkskolan i Blentarp. Det föreslår Sverigedemokraterna i en motion.– Om Engelska skolan bygger för att etablera sig i Sjöbo så gör de inte det för 200 elever, utan för 500-600.

Skånskan - 12 timmar sedan

För få grönytor i Varvsstaden

MALMÖ För få grönytor och för smala gator. En ny metrostation finns inte med i planerna.
Skyfallsrisken bör utredas när en ny gång- och cykelbro placeras över hamnbassängen.

Skånskan - 13 timmar sedan

En tidskrift söker sin redaktion

Lyrikspalten Tips: Åk till Louisiana och se Pipilotti Rist! Färgglatt, lekfullt, feministiskt. Utställningen pågår fram till och med den 23 juni 2019.

Skånskan - 13 timmar sedan

Polisanställd tafsade på kollega

Malmö Den manliga passkontrollanten smekte sin kvinnliga chefs rumpa i flera sekunder, ett händelseförlopp som sågs av en annan kollega.
Nu döms mannen, men slipper betala skadestånd till offret.Det var den tredje oktober i fjol som den 51-åriga mannen och hans kvinnliga kollega befann sig på Hyllie station i Malmö för att genomföra passkontroller på tågresenärer.

Skånskan - 21 timmar sedan

Män skadade efter storbråk i Borrby

Borrby Polis och ambulans larmades till Borrby på lördagskvällen på grund av ett bråk med ett flertal inblandade personer.Personerna ska ha slagits med tillhyggen. Polis åkte till två olika adresser i Borrby och på det ena stället anträffades två män med skärskador.

Skånskan - 21 timmar sedan

Misstänkt skottlossning – man gripen

Malmö En man greps på lördagskvällen efter att polis larmats till en adress på Nobelvägen i Malmö.Polisen åkte till platsen i närheten av Nobeltorget med flera patruller för att undersöka en misstänkt hotsituation, men fick även uppgifter om att det hörts en hög smäll. I trappuppgången hittade polisen spår av förmodad skottlossning och lyckades kort därefter senare lokalisera och gripa en man, som initialt är misstänkt för grovt vapenbrott och framkallande av fara för annan.

Skånskan - 22 timmar sedan

Skrällpoäng av Prespa Birlik

FOTBOLL Topptippade IS Halmia på besök i division 2 västra.
Då svarade Malmöklubben KSF Prespa Birlik för en riktigt bra insats och plockade poäng efter 1-1 (1-1).– Halmia hade mycket boll, men vi stod rätt i positionerna för att kunna kontra och det lyckades väl, konstaterade tränare Adem Özay som själv missade matchen på grund av utbildning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.