SVT > Inrikes

Monday, 22 April, 04:51

SVT - 22 mar 19 kl. 16:44

Ulf Kristersson: Vi ska samtala men inte särskilt förhandla med SDUnder torsdagen öppnade Kristdemokraterna för politiska samtal med Sverigedemokraterna. Nu går även Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ut och säger att partiet kan samtala med SD – men inte ”särskilt förhandla”. ”Vi moderater kan samtala med alla partier – men vi bildar inga nya block”, skriver han i ett Facebookinlägg..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
Kristersson, SD, Kristdemokraterna, Sverigedemokraterna, Moderaternas, Ulf Kristersson, Facebookinlägg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ulf, KristerssonVi ska , samtalamen inte , särskilt, förhandla, med SD
Expressen - 11 aug 18 kl. 14:47

Bieler: Ulf Kristersson försöker  gömma sig bakom andras spel 

Efter Billströms M-utspel menar SD:s Paula Bieler att Ulf Kristersson försöker "gömma sig bakom andras spel" – och bävar nu för en ny Decemberöverenskommelse. – De andra partierna har ju hittills visat att de inte är särskilt intresserade av att få igenom sin egen politik, utan snarare av maktspel..

SVT - 30 aug 18 kl. 21:35

Så var utfrågningen av Ulf Kristersson – i fyra punkter

Skattesänkningar, slopad flygskatt och visiteringszoner på särskilt utsatta områden var några av ämnena som Ulf Kristersson (M) pressade om på SVT:s partiledarutfrågning. Här är sammanfattningen av några av utfrågningens hetaste stunder..

Skånskan - 09 okt 18 kl. 21:40

Kristersson ger upp om att få stöd av S

Inrikes Moderaternas partiledare Ulf Kristersson har gett upp hoppet om att få Socialdemokraternas stöd för att bilda en
Alliansregering.Det beskedet gav han talmannen Andreas Norlén vid gårdagens halvtidsavstämning. Kristersson har nu ytterligare en vecka på sig att sondera och slutligen få till stånd en Alliansregering.

Skånskan - 19 dec 18 kl. 01:00

Kon­ser­va­tivt block inget för Kristersson

När Ulf Kristersson höll jul­tal spände han över ett stort om­rå­de – från lo­kala M-fram­gångar via skjut­ningarna i Malmö och det kommande idé­pro­gram­ar­be­tet till tankar om regeringsbildarprocessen.
En for­mu­le­ring som har bä­ring på både idé­pro­grammet och re­ger­ings­bil­dan­det var riktat di­rekt mot Jim­mie Åkesson, dock utan namns nämnande: De som fan­ti­serar om ett nytt kon­ser­va­tivt block har inte fattat nå­gon­ting.
Han ut­vecklade se­dan M:s li­be­rala rötter i sak­po­li­tik ge­nom åren, och liknade par­tiet vid ”en lib­er­al verk­stad med ett och an­nat kon­ser­va­tivt verk­tyg”.

Expressen - 19 okt 18 kl. 16:14

Kristersson om Stefan Löfvens tystnad: ”Inte hörts något av”

Stefan Löfven har inte bjudit Ulf Kristersson till något nytt möte.M-ledaren sågar nu Löfvens möjligheter att bilda regering.– Jag tror inte att de är särskilt goda faktiskt, säger Kristersson..

Sydsvenskan - 22 mar 19 kl. 16:37

Kristersson: M förhandlar inte med SD

Moderaterna kommer inte att bli en del av något nytt block. Och M kommer inte att "särskilt förhandla vår politik med Sverigedemokraterna", skriver Moderatledaren Ulf Kristersson apropå KD-beskedet om att öppna för förhandlingar med SD. Kristersson komm.

Helsingborgs Dagblad - 22 mar 19 kl. 16:37

Kristersson: M förhandlar inte med SD

Moderaterna kommer inte att bli en del av något nytt block. Och M kommer inte att "särskilt förhandla vår politik med Sverigedemokraterna", skriver Moderatledaren Ulf Kristersson apropå KD-beskedet om att öppna för förhandlingar med SD. Kristersson komm.

SmålandsPosten - 02 sep 17 kl. 04:00

Kristersson utan ok

Huruvida Moderaternas valberedningsprocess är särskilt öppen kan man med fog diskutera. I alla händelser har den fått ett reellt slut i och med att Ulf Kristersson till slut deklarerade att han kandiderar och Elisabeth Svantesson genast biföll hans person. Mikael Odenbergs kampanda i all ära, men den vidare vägen till stämman får nog tippas bli rak och händelselös..

DN - 23 nov 18 kl. 14:27

Kristersson är nöjd med talmannens beslut

Stefan Löfven ska prövas som statsminister. Det beslutade talmannen i dag. Ulf Kristersson (M) tror inte att Löfvens chanser att få motsatt resultat i omröstningen mot vad han själv fick är särskilt stora.

Blekinge Läns tidning - 22 mar 19 kl. 16:37

Kristersson: M förhandlar inte med SD

Moderaterna kommer inte att bli en del av något nytt block. Och M kommer inte att "särskilt förhandla vår politik med Sverigedemokraterna", skriver Moderatledaren Ulf Kristersson apropå KD-beskedet om att öppna för förhandlingar med SD.(TT).

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 timmar sedan

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SVT - Igår: 20:20

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - Igår: 19:18

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - Igår: 16:35

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - Igår: 14:31

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - Igår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - Igår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - Igår: 08:26

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - Igår: 06:52

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - I förrgår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.