Skånskan > Nyheter

Friday, 19 April, 16:44

Skånskan - 22 mar 19 kl. 16:14

Åläggs ta tag i frånvaroESLÖV En förälder till en skolelev i Eslöv är bekymrad över sitt barns skolsituation och har därför gjort en anmälan till Skolinspektionen.
Föräldern menar att barnet inte fått sitt behov av stöd tillgodosett och har därför sedan en längre tid slutat gå till skolan.
Från skolans håll har man invänt mot kritiken och påpekar att en lång rad insatser gjorts i försöken att komma tillrätta med elevens skolsituation.
Efter att Skolinspektionen granskat ärendet har man nu gett Eslövs kommunen ett föreläggande om att vidta åtgärder för att elevens rätt till utbildning tillgodoses. Senast den 6 maj måste kommunen ha vidtagit åtgärderna..
Läs mer på Skånskan
Läs mer om:
ESLÖV En, Eslöv, Skolinspektionen, Eslövs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Åläggsta , tagi , frånvaro
Kristianstadsbladet - 22 mar 14 kl. 07:00

Sjukdagar kartläggs med profiler

Foto: Tommy Svensson
Antalet sjukdagar bland personalen på förskolorna har skjutit i höjden de senaste åren. En kartläggning med hälsoprofiler ska ge svar på varför.
Det görs en bred satsning inom förskolan för att identifiera åtgärder och arbetssätt som kan främja personalens hälsa.

Kristianstadsbladet - 13 mar 14 kl. 06:30

Hög frånvaro utreddes försent

Skolan har stora skyldigheter att ta tag i hög frånvaro. Yttersta ansvaret har rektorn som snarast ska utreda behovet av särskilt stöd. Det skriver Skolinspektionen som kritiserar tekniska skolan för brister i ett elevärende.

BT - 13 mar 14 kl. 13:41

?Vi ska inte ha världens högsta sjukfrånvaro?

En av de viktigaste frågorna för Moderaterna och alliansen när vi tillträdde i oktober 2006 var att minska det omfattande utanförskapet från arbetsmarknaden som till stor del bestod av sjukfrånvaro. Innan genomförandet av sjukförsäkringsreformen 2008 hade Sverige högst sjukfrånvaro i världen, trots att vi samtidigt enligt internationella hälsomått, har en av världens friskaste befolkningar.
Den samlade sjukfrånvaron har minskat med 230 000 personer sedan år 2006, hur kan det ses som ett misslyckande?

Barometern - 11 apr 14 kl. 17:12

Misstänkt häktad i sin frånvaro

Åklagaren har beslutat att häkta en av de två männen bakom den brutala misshandeln utanför Café Corner i sin frånvaro. Mannen kan befinna sig utomlands och genom detta utökar polisen sina medel för att få tag på honom. Ytterligare en man är anhållen i sin frånvaro för misshandeln.

Sydsvenskan - 29 maj 15 kl. 14:05

Åtal mot Lohans stalker läggs ned

Åtalet mot den brittiske man som misstänks ha trakasserat skådespelerskan Lindsay Lohan läggs ned. Anledningen är att Lohan inte kunde vittna mot honom i brittisk domstol, eftersom hon samtidigt var tvungen att befinna sig i amerikansk domstol för att avsluta den samhällstjänst hon dömdes till 2012.Hon är nu klar med sin samhällstjänst, men hennes frånvaro i det brittiska fallet gör att åtalet mot mannen läggs ned.

SR - 19 maj 17 kl. 17:13

Utredningen mot Julian Assange läggs ner

Utredningen mot Wikileaks-grundaren Julian Assange läggs ner. Assange har varit häktad i sin frånvaro misstänkt för våldtäkt i Sverige 2010, och anledning till att fallet läggs ned är att det inte går att fortsätta då Assange håller sig undan..

Dagensanalys.se - 20 feb 18 kl. 12:41

Lajkat läggs ner

Viraljsajten Lajkat startade för fyra år sedan, och för två år sedan skapades ett eget bolag för Lajkat i Schibsted-koncernen. Nu avslöjar ett internmejl att sajten skrotas och företaget läggs ner eftersom det inte finns någon lönsamhet. För fyra år sedan skulle alla nyhetskoncerner ha sin egen viralsajt för att kunna publicera lättsmälta nyheter och skapa virala succéer.

Sydsvenskan - 26 jun 15 kl. 16:55

Återställare är fel medicin mot ökande sjukfrånvaro.

Annika Strandhäll (S) är oroad. Som socialförsäkringsminister har hon ansvar för frågor som rör sjukfrånvaron. Den har, enligt Försäkringskassan, ökat med 60 procent sedan 2010.

Helsingborgs Dagblad - 26 jun 15 kl. 16:55

Återställare är fel medicin mot ökande sjukfrånvaro.

Annika Strandhäll (S) är oroad. Som socialförsäkringsminister har hon ansvar för frågor som rör sjukfrånvaron. Den har, enligt Försäkringskassan, ökat med 60 procent sedan 2010.

Länstidningen i Jämtland - 04 jan 18 kl. 09:38

Utredningen efter imamdådet i Strömsund läggs ned

För drygt ett år sedan häktades en man i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i det uppmärksammade mordförsöket på imamen Obid Nazarov. Nu läggs utredningen ned, enligt uppgifter i en ny P3-doku....

Cornucopia - 18 okt 15 kl. 16:20

Är det någon som fått tag på de nya 200-sedlarna?

Är det någon som fått fatt på någon av de nya 200-sedlarna? En läsare har försökt, men inte lyckats växla till sig de 200-sedlar som ingen verkar ha sett till än så länge.

Valören 200:- SEK är på många sätt optimal.

Fler nyheter från Skånskan

Skånskan - 4 timmar sedan

Kan höja avgiften för felparkerade

Malmö Det kan bli mellan dyrare att parkera fel i Malmö, efter att fastighets- och gatukontoret föreslagit en höjning av avgiften.
Men först måste förslaget passera fullmäktige.Senast felparkeringsavgifterna justerades i Malmö stad var år 2010.

Skånskan - 6 timmar sedan

Polis sköt knivman i benet

Malmö Polisen har skjutit en man i benet vid Mellanhedsparken efter att mannen synts med en kniv.Vid 08.39 på fredagsmorgonen fick polisen ta emot ett larm om att en knivbeväpnad man satt på en bänk vid Skabersjögatan.

Skånskan - 7 timmar sedan

Polisen utreder grovt brott i Gunnesbo

Gunnesbo Polisen har spärrat av en bostad i Gunnesbo efter något som hänt på långfredagsmorgonen.Polisen fick ta emot larmet 06.17 på fredagsmorgonen.

Skånskan - 8 timmar sedan

Familjen avslutar Torsjö Live

Kultur och nöje Med en tung lokal bokning med dansant elektropop, så avslutar Torsjö Live årets artistfält.Det väntas en dansant elektropopavslutning på årets Torsjö Live, och det i bästa göingska stil. När festivalen under långfredagsmorgonen presenterade sin avslutande bokning, som också är akten som kommer att avsluta hela festivalen, var det ett välkänt namn i bygden: Familjen.

Skånskan - 9 timmar sedan

Iskallt drama som engagerar

Film/recensionFilm/recension FILM
Arctic
Regi: Joe Penna
I rollerna: Mads Mikkelsen, Maria Thelma SmáradóttirMads Mikkelsen är mycket inne på kylslagna titlar för tillfället. Först kom Polar, det lika skamlösa som våldsamma actionrafflet på Netflix för några månader sedan, och nu är det alltså dags för Arctic.
Men de likartade titlarna till trots talar vi förstås om två helt väsensskilda filmer.

Skånskan - 9 timmar sedan

Ett värdigt filmfarväl

Film/recension FILM
Den siste gentlemannen
Regi: David Lowery
Medverkande: Robert Redford, Casey Affleck, Danny Glover, Tom Waits, Sissy Spacek med fleraDet har blivit dags att ta farväl av skådespelaren Robert Redford och han har valt lämna filmlivet på sina egna villkor. Således lär den verklighetsbaserade filmen Den siste gentlemannen bli 82-åringens svanesång på filmduken.
Vilket är helt okej.

Skånskan - 9 timmar sedan

Förutsägbara skräckeffekter

Film/recension FILM
The curse of la Llorona
Regi: Michael Chaves
Medverkande: Linda Cardellini, Raymond Cruz med fleraMed en papegojas envishet sjunger jag skräckfilmens lov trots att genren gång på gång levererar kvitton sina tillkortakommanden. Jag är pinsamt medveten om att Bride of Frankenstein är det enda exemplet på att efterföljaren är bättre än originalet Frankenstein.
Kräftgången är iögonfallande i moderna skräckfilmer som Omen, Exorcisten och för all del producenten James Wans signerade The Conjuring (2013) som alla fick dras med spin offs och efterföljare.

Skånskan - 10 timmar sedan

Två utslitna lekplatser ska renoveras i år

LUND/DALBY Två utslitna lekplatser i Lunds kommun ska renoveras under 2019.
Det är de mindre lekplatserna i Hubertusparken på Nöbbelöv och på Havrevägen i Dalby som ska få nya lekredskap.– Vi går nu ut och upphandlar arbetet med att lekplatserna ska rivas och byggas upp igen med nya lekredskap, säger Lars Brobeck, parkintendent på park- och naturavdelningen.

Skånskan - 11 timmar sedan

Ny aktör tar över Beijers parks kafé

Malmö Det blir Ba­ris­ta­kol­lek­tivet som tar över kaf­fe­verk­sam­heten i Bei­jers park, san­no­likt med start första vec­kan i maj.
– Vi har en ny ak­tör men det är inte rik­tigt klart ännu, det ligger hos ju­risterna, säger Santiago Troche, fö­re­nings­ko­or­di­na­tor på Malmö stad.Kommunen vill gärna ha en aktör som kan hålla kaféet öppet året om, men hur det blir när Baristakollektivet tar över är än så länge oklart.

Skånskan - 17 timmar sedan

Lugidamerna rasade samman

HANDBOLL Smakstart med 6-0.
Sedan tappade Lugis damer allt och föll stort i den första SM-semifinalen borta mot seriesegraren Skuru IK, 19-28 (11-13).– Tyvärr varar matcherna mer än tio minuter, suckade tränare Dragan Brljevic med knappa timmens distans till slutsignalen i Eriksdalshallen.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.