DN > Ekonomi

Friday, 19 April, 22:23

DN - 22 mar 19 kl. 15:59

Rapport: Oljejättar bränner miljarder på att sinka klimatsatsningarDe stora oljebolagen spenderar miljardbelopp på att fördröja, kontrollera eller hindra klimatsatsningar, visar en ny rapport..
Läs mer på DN

Dela artikeln

39 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rapport, Oljejättar, bränner, miljarderpå att , sinka, klimatsatsningar
Supermiljöbloggen - 28 sep 17 kl. 17:03

San Francisco stämmer oljejättar på grund av klimatkostnader

San Francisco och Oakland stämmer fem oljejättar (ExxonMobil, BP, Chevron, ConocoPhillips och Shell) och kräver att de ska betala för skyddsvallar och annat som krävs för att skydda städerna mot det stigande havet.   Som skäl till stämningen anger de att konsekvenserna av havsytehöjningen kommer bli allvarliga. Bara i San Francisco bedöms värden på minst 50 miljarder dollar riskeras på grund av havsytehöjningen.

Dagensanalys.se - 28 feb 17 kl. 12:37

Oljejätten BP väljer Workday som också växer kraftigt

I Sverige har Workday vuxit tresiffrigt och planen är nu att expandera ytterligare i Norden. Workday Norden har mer än dubblat sin personalstyrka det senaste året och ett nytt kontor ska snart öppnas i Finland. Förra året blev ett riktigt bra år för Workday, uppstickaren som utmanar jättar som Oracle och SAP med molntjänster.

SvD - 10 aug 16 kl. 14:00

Oljejättarnas skyhöga skulder: 138 miljarder dollar

Världens största oljebolag har haft det tufft sedan oljepriserna började falla. Skuldsättningen för jättar som Exxon Mobil och Shell har stigit till över 138 miljarder dollar totalt sedan 2014. Det skriver Bloomberg..

Dagens PS - 11 dec 17 kl. 08:50

Svenskt skatteklimat lockar världens techjättar

Gynnsam energiskatt får giganterna att flockas. Snart väntas branschen bidra med 52 nya BNP-miljarder och 30.000 heltidsanställningar.

Dagens PS - 09 apr 19 kl. 07:53

Rapport: Miljardsvinn i offentliga sektorn

Uppåt 135 miljarder kronor uppges slarvas bort. Det är nytt rekord. Dagens Industri berättar om den vårdslösa hanteringen av skattebetalarnas pengar bland svenska myndigheter, landsting och kommuner.

TA - 29 maj 12 kl. 10:56

Breiviks skolvänner vittnar i dag

Foto: Fredrik Varfjell/Scanpix
När rättegången fortsätter i dag vittnar Behring Breiviks skolkompisar från västra Oslo. Dagens första vittne, som känt Breivik sedan 11?12 årsåldern, beskriver honom som intelligent, smart och hygglig.

Dagens PS - 19 jul 17 kl. 08:50

Rapportglädje: Starkt från svenska börsjättar

Volvo AB slår fjolåret med hästlängder med en vinst före skatt på 8.023 miljoner kronor under årets andra kvartal vilket kan jämföras med 3.453 miljoner kronor under samma period förra året.

YLE - 31 aug 17 kl. 15:16

Barnmorskorna på Kvinnokliniken känner sig hotade av ledningen

Kvinnokliniken i Helsingfors har en längre tid haft problem med inomhusluften. Nu upplever barnmorskorna att ledningen vid sjukhuset förbjuder dem att tala i offentligheten om problemen. För en veckan publicerade Helsingfors och Nylands sjukvårdsdistrikt en rapport över problemen i byggnaden.

Dagens PS - 20 dec 17 kl. 09:27

Kurskollaps i Kappahl efter usel rapport

Aktien rasar 11 procent i börsöppningen. Det är Kappahl som faller tungt i Stockholmsbörsens inledning efter en svag rapport – trots att klädbolaget tidigare vinstvarnat. ”Som analytiker blir man väldigt nervös av det här.

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

Nya rökförbudet delar krogbranschen

I december förra året tog riksdagen ett beslut som har väckt starka känslor i restaurangvärlden. En ny tobakslag träder i kraft vilket innebär att det blir förbjudet att röka på flera allmänna platser. Bland annat idrottsplatser, lekplatser, perronger samt uteserveringar.

DN - 10 timmar sedan

Polisen tar till ”full styrka” för att hindra klimatprotest på Heathrow

Klimataktivister planerar att blockera flygtrafiken på Londons jätteflygplats Heathrow på långfredagen. Inrikesministern fördömer alla demonstranter som ”går utanför lagen” och ger polisen rätt att använda sin ”fulla styrka”..

DN - I förrgår: 07:43

Slopad vinstdelning till personalen lyft för Handelsbanken

Handelsbankens resultat för första kvartalet lyfter betydligt mer än väntat. En slopad avsättning på 827 miljoner till personalens vinstdelningsprogram Oktogonen och andra engångsposter ligger bakom lyftet..

DN - 16 apr 19 kl. 10:28

Oro hos Swedbanks kunder efter penningtvättsskandalen

Turbulensen kring penningtvättsskandalen har skapat oro hos Swedbanks kunder. Nu har banken skickat ut ett meddelande till kunderna.  – Vi har sett att frågorna från kunder har ökat i alla kanaler under de senaste veckorna, säger Swedbanks presschef Unni Jerndal..

DN - 15 apr 19 kl. 05:00

Kina planerar att skicka ut tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden

Kina planerar att skicka ut mer än tio miljoner unga ”frivilliga” på landsbygden, enligt ett dokument från det styrande Kommunistpartiet. Studenter kommer att kallas för att resa i väg och bo i byar under sina sommarlov, men hur de ska övertalas att ställa upp frivilligt är oklart.  Metoden liknar den som folkrepublikens grundare Mao Zedong använde under kulturrevolutionen för 50 år sedan..

DN - 14 apr 19 kl. 14:00

Kundstorm mot Postnord: ”Paket tog 77 dagar”

Försenade leveranser, returnerade paket och oskäliga avgifter. Hos Konsumentverket och ARN ökade anmälningarna mot Postnord kraftigt i fjol. – Det är såklart inte en positiv trend, säger Emma Riblom, kommunikationschef för krisföretaget vars vd i veckan byttes ut..

DN - 14 apr 19 kl. 07:30

Rekordmånga kvinnor till byggbranschen

Stor ökning av antalet kvinnor som utbildar sig inom samhällsbyggnad och byggteknik..

DN - 13 apr 19 kl. 20:31

Vän till Indiens premiärminister pekas ut i korruptionshärva

En nära vän till Indiens premiärminister fick mer än en miljard i skattelättnader för sina företag i Frankrike i samband med en flygplansaffär länderna emellan. Det skriver franska Le Monde..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.