YLE > Finland

Sunday, 21 April, 18:06

YLE - 22 mar 19 kl. 15:05

HUS medger problem med Apotti - slår också sista spiken i kistan för en svenskspråkig version: "Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt"Det nya patientdatasystemet Apotti togs i bruk i november och nu medger HUS att systemet har skapat problem under de första månaderna. Det vardagliga arbetet går långsammare och problem med systemet har skapat frustration bland personalen..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
HUS, Apotti

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HUS, medgerproblem med , Apottislår också sista , spiken, i kistan för en svenskspråkig version Med mer tid och pengar skulle det kanske ha varit möjligt
Dalarnas tidningar - 12 jan 11 kl. 16:21

Folkets Hus får behålla alkoholtillstånd

[BORLÄNGE] Folkets Hus medger brister och lovar rätta till felen. Detta sedan alkohol sålts i lobbybaren - men ingen mat..

YLE - 27 dec 14 kl. 05:26

Tomgång irriterar läkare - räddar Apotti vården?

Ett skattefinansierat projekt som kostar som tre Barnsjukhus håller på att ros i hamn i södra Finland. Mycket riskabelt med ett enda jättesystem, säger kritikerna. Äntligen, säger förespråkarna.

YLE - 04 okt 16 kl. 05:59

Helsingfors och Vanda betalade för Apotti - kan resten av Nyland åka snålskjuts?

Esbo stad ska inte ta i bruk patientdatasystemet Apotti, men den kommande vårdreformen kan leda till en ändring i det skriver tidningen Kauppalehti. Om två år ska patientdatasystemet Apotti tas i bruk, först i Vanda och sedan i Helsingfors, Grankulla, och Kyrkslätt, samt inom Helsingfors- och Nylands sjukvårdsdistrikt. Om man går till exempel till Hangö hälsovårdscentral så kan sjuksköterskan hitta i systemet information om just den här patienten, så man har den informationen direkt.

YLE - 08 jan 15 kl. 19:50

Patientdatasystemet Apotti delar politikernas åsikter

Kommer patientdatasystemet Apotti att bli en likadan långkörare som den försenade automatmetron? Ett av de två företag som deltar i upphandlingen har lämnat in ett besvär till marknadsdomstolen. Politiker i regionen har olika syn på vad det innebär för projektet.

YLE - 09 apr 15 kl. 20:33

Helsingfors sade ja till Apotti

Helsingfors social- och hälsovårdsnämnd godkände anbudet på patientdatasystemet Apotti vid sitt möte på torsdagen. Vid nämndens senaste möte bordlades ärendet. Apotti ersätter de nuvarande 50 patiendatasystemen inom huvudstadsregionens social- och hälsovård.

YLE - 16 apr 18 kl. 16:55

HUS: Patientdatasystem för hundratals miljoner euro delvis oanvändbart på grund av vårdreformen

Det planerade patientdatasystemet Apotti som ska användas av kommunerna i huvudstadsregionen kan inte användas fullt ut på grund av vårdreformen. Det här säger HUS kontaktchef Janne Aaltonen. Inom Apotti tillbakavisar man uppgiften..

YLE - 24 okt 18 kl. 17:45

Nu svarar HUS om svenskan i Apotti: Ett personalspråk, finska, garanterar patientsäkerheten

Ett exakt medicinskt språk behövs i nya patientdatasystemet Apotti - alltså finska för personalen, uppger chefsläkaren Markku Mäkijärvi vid HUS i ett svar till Svenska Yle. Patienten har ändå rätt att få sin information på svenska, tillägger han..

YLE - 05 dec 13 kl. 12:14

Sex vill ha Apotti

Patientdatasystemet Apottis styrningsgrupp inleder förhandlingar med 6 leverantörer. Sammanlagt 10 leverantörer visade intresse för Apotti. I början av år 2015 blir det klart vem som ska förverkliga datasystemet.

Kristianstadsbladet - 03 jan 14 kl. 08:00

Åhus körde över BoIS

Foto: Bosse Nilsson
Åhus HBK behöll lugnet mot Kristianstad BoIS. Det avgjorde. – Vi fick dem exakt dit vi ville, säger Åhus HBK:s tremålsskytt Robin Gunnarsson.

YLE - 22 jan 13 kl. 13:16

Patientdatasystemet Apotti i motvind

Helsingfors kan bli den enda storstaden i det gemensamma patientdatasystemet Apotti nu när Esbo drar sig ur och Vanda tvekar. Då faller stora kostnader på Helsingfors, HNS och några mindre kommuner som redan sagt ja. ?

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - 8 timmar sedan

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - 11 timmar sedan

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - 11 timmar sedan

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - 13 timmar sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - Igår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - 23 timmar sedan

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - Igår: 17:14

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.