Världen Idag > Nyheter

Friday, 19 April, 22:47

Världen Idag - 22 mar 19 kl. 11:37

Trump vill erkänna att Golanhöjderna tillhör IsraelIsraels suveränitet över Golanhöjderna bör erkännas av USA, enligt president Donald Trump. Men annekteringen av det syriska området har inte erkänts av FN, och tidigare har närmast total konsensus rått kring frågan, enligt Israelkännaren Anders Persson..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Golanhöjderna, Israel, USA, Donald Trump, FN, Israelkännaren Anders Persson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Trumpvill , erkännaatt , Golanhöjderna, tillhör, Israel
SVT - 21 mar 19 kl. 18:17

Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliska

President Donald Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliska, vilket han skriver på Twitter..

DN - 24 mar 19 kl. 18:18

Israel: Trump erkänner Golanhöjderna på måndag

USA:s president Donald Trump kommer på måndagen att skriva under ett dokument som erkänner Golanhöjderna som en del av Israel, enligt Israels utrikesminister..

Expressen - 21 mar 19 kl. 18:14

Trump vill erkänna Golanhöjderna som israeliskt territorium

USA:s president Donald Trump vill ersätta Golanhöjderna som israeliskt territorium. Det meddelar han på Twitter.”Efter 52 år är det dags för USA att fullt ut erkänna Israels suveränitet över Golanhöjderna”, skriver han.

DN - 21 mar 19 kl. 19:57

Donald Trump: Erkänn Golanhöjderna som Israels mark

USA borde erkänna Israels suveränitet över Golanhöjderna, twittrar USA:s president Donald Trump. ”Tack president Trump!”, svarar Israels premiärminister Benjamin Netanyahu..

GöteborgsPosten - 22 mar 19 kl. 08:42

Kontroversiellt Trump-utspel om Golanhöjderna

Israels suveränitet över Golanhöjderna bör erkännas av USA, enligt president Donald Trump..

UNT - 22 mar 19 kl. 08:42

Kontroversiellt Trump-utspel om Golanhöjderna

Israels suveränitet över Golanhöjderna bör erkännas av USA, enligt president Donald Trump..

GöteborgsPosten - 22 mar 19 kl. 13:11

Kontroversiellt Trump-utspel om Golanhöjderna

Israels suveränitet över Golanhöjderna bör erkännas av USA, enligt president Donald Trump..

Sydsvenskan - 17 apr 16 kl. 14:42

Israel vägrar släppa Golanhöjderna

Israel kommer aldrig att dra sig tillbaka från de ockuperade Golanhöjderna, säger premiärminister Benjamin Netanyahu.— Golanhöjderna kommer att förbli i Israels händer för evigt, sade Netanyahu under ett regeringsmöte i det omstridda området.Uttalandet ses som en markering mot USA och Ryssland om att Golanhöjderna, som ockuperades av Israel från Syrien under sexdagarskriget 1967, ska undantas från en eventuell fredsöverenskommelse om Syriens framtid.

SR - 22 mar 19 kl. 03:00

Starka reaktioner på Trumps utspel om Golanhöjderna

Beskedet att USA:s president Trump vill att USA ska erkänna Israel-ockuperade Golanhöjderna som israeliskt beskrivs som en diplomatisk bomb, rapporterar vår Mellanösternkorrespondent..

UNT - 26 mar 19 kl. 19:27

Många fördömer USA-beslut om Golanhöjderna

En lång rad länder förkastar beslutet av USA:s president Donald Trump att erkänna Israels suveränitet över de ockuperade Golanhöjderna..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 6 timmar sedan

Teologiska utbildningar stoppas i Ryssland

Trycket ökar på evangeliska kristna i Ryssland. Baptist-samfundets teologiska seminarium i Moskva stängdes i 60 dagar och har förbjudits att ta emot nya studenter. Liknande har pingstsamfundets euroasiatiska teologiska seminarium blivit av med sin licens och tvingats stoppa alla examensutbildningar..

Världen Idag - Igår: 17:00

Stort utbud av musikaler och konferenser under påsken

Påskhelgen bjuder på flera musikaler och konferenser i våra kyrkor. Här listar vi några av dem. I Frikyrkan Insjön drar musikalen Vem är den mannen?

Världen Idag - Igår: 12:30

Busenkelt med ”stekta” chokladägg

Är ni bjudna på påskmiddag i morgon och ännu inte hunnit ordna med en present? Lugn, de här roliga och goda chokladäggen med endast två ingredienser tillverkar du på en halvtimma. Till och med de allra minsta kan vara med och hjälpa till..

Världen Idag - Igår: 12:58

Dela påskens budskap med hjälp av pyssel

Mitt i virrvarret av ris, fjädrar och godis vill många familjer också ge påskens budskap en självklar plats under högtiden. Men hur kan man på ett enkelt sätt förmedla de – till stor del brutala – händelser som omgärdar påsken till ett barn?.

Världen Idag - Igår: 13:01

Koalitionsbildande – ett spel Netanyahu behärskar bäst av alla

Formellt sett börjar koalitionsbildandet nästa vecka, men i praktiken har den pågått sedan den dag då Benjamin Netanyahu utlyste nyval i december. Nu börjar något som veteranförhandlare kallar pokerspel. Givetvis försöker alla partier få så mycket som möjligt och ge så lite som möjligt, och det gäller att visa upp rätt kort vid rätt tillfälle.

Världen Idag - Igår: 13:01

Judisk ortodox lärarinna blev populär på arabisk skola

Hon heter Ital Levy och är en ortodox judinna som undervisar i hebreiska. Det som är speciellt är att hon gör detta på en arabisk skola i Umm al-Fahm. För israelerna är dessvärre Umm al-Fahm identiskt med israelisk-arabiska islamister och terrorister.

Världen Idag - Igår: 13:01

Trollkonstnären Netanyahu

Det israeliska valet är över och resultatet blev som förväntat en seger för högersidan. Netanyahu lyckades till och med leda Likud till att bli det största partiet, trots att undersökningarna konsekvent visade på ledning för det nya partiet Blåvitt, lett av Benny Gantz. Valet återuppbyggde premiärministerns image som vinnare.

Världen Idag - Igår: 12:19

”Påskens budskap betyder allt”

De pratade med döda, utförde healing och åkte på andliga resor tillsammans med medium. På nätterna fick de besök av demoner och paret drogs allt djupare ner i ockultismens mörker. Kraften i Jesu kärlekshandling på korset blev räddningen för Jönköpingsparet Martin och Linda Nord..

Världen Idag - Igår: 12:00

Vem i din värld behöver den här påsken få del av den bästa ”bytardagen” i historien?

Fil 2:5–11 När jag växte upp var jag en eller ett par gånger per år på ”bytardag” med min familj. Det var ett tillfälle då man kunde ta med sig använda skridskor, stövlar med mera som man vuxit ur och lämna in för försäljning, samtidigt som man kunde fynda andra begagnade skridskor eller liknande som någon annan tagit med sig. Det var ett jättebra tillfälle för en stor familj som vår att se till att alla barn fick tag i den nödvändiga fritidsutrustningen för den kommande säsongen, utan att bli ruinerad.

Världen Idag - Igår: 11:31

Korsvägen – en del av efterföljelsen

Kristendomens viktigaste högtid är i antågande. I hela den världsvida kyrkan uppmärksammar vi det förunderliga i att Gud inte bara kom hit till jorden som en människa – han lät sig också förnedras, torteras och dödas på ett av världshistoriens mest brutala avrättningsredskap, skriver Olof Edsinger..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.