YLE > Finland

Sunday, 21 April, 18:23

YLE - 22 mar 19 kl. 14:54

Ändringarna i kollektivtrafiken syns hos de östnyländska bilskolornaEnligt bilskollärare vill allt färre Östnyländska unga gå i bilskola. Samtidigt ansöker flera om att få köra bil med specialtillstånd redan som 17-åringar..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Östnyländska

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ändringarnai , kollektivtrafiken, syns, hosde , östnyländska, bilskolorna
DN - 16 okt 16 kl. 19:00

Birgitta Forsberg: Facit för Ericsson finns hos Nokia

Ericsson skyller vinstvarningen på svaga marknader. Men om detta inte syns hos Nokia kan problemet vara specifikt för Ericsson. Och det är mycket allvarligare..

YLE - 08 sep 12 kl. 09:13

Arhinmäki: Nedskärningar syns hos Nationaloperan

Kulturminister Paavo Arhinmäki säger att nedskärningar kommer att drabba Nationalteatern och Nationaloperan, men hoppas att inga arbetsplatser försvinner. I Yles morgon-tv berättar Arhinmäki att en del av spelföretaget Veikkaus budget kommer att gå till konstmuseer, vilket drar pengar från operan och Nationalteatern. De två kulturinstanserna får en stor del av Veikkaus pengar.

Kristianstadsbladet - 25 apr 17 kl. 00:01

Elevernas egna bilder syns hos "Tocken Carl"

Vad ville Carl Larsson säga med sina självporträtt och vilken bild vill vi visa av oss själva i dag? Det är frågeställningar som Hässleholms mellanstadieelever just nu får klura på, samtidigt som deras alldeles egen utställning tar form..

YLE - 05 sep 17 kl. 13:38

Förändringarna i bostadsstödet för studerande förvirrar - vi samlar 10 frågor och svar

Kan två syskon som bor i samma lägenhet båda få eget bostadsstöd? Och varför anser FPA att ett sambopar har en gemensam ekonomi? Förändringarna i studie- och bostadsstöden som trädde i kraft i början av augusti har rört upp känslor bland studerande.

YLE - 23 dec 15 kl. 22:46

Forskning: "Julstämningen" syns i hjärnan

Hur vet man att det är jul? Enligt dansk forskning ser man det åtminstone i förändringar i vissa delar av hjärnbarken. Den medicinska sajten BMJ skriver om en undersökning där man ville identifiera och lokalisera julstämningen i människohjärnan.

Cornucopia - 17 okt 18 kl. 13:33

IPCC: Omöjligt stoppa - enormt svårt begränsa - klimatförändringarna till år 2100

IPCC publicerade för nio dagar sedan en rapport som visar på att det är omöjligt att stoppa klimatförändringarna och enormt svårt att begränsa dessa. För att begränsa klimatförändringarna till år 2100 måste utsläppen av CO2 minskas med 45% till år 2030 och noll år 2050, vilket bedöms vara vetenskapligt möjligt, men samhällsmässigt omöjligt.
Före detta inlandsis på Grönland, numera rullsten.

Supermiljöbloggen - 13 sep 15 kl. 18:31

Klimatförändringarna förvärrar torkan i Kalifornien

70 procent av Kalifornien har extrem torka och torkan är den värsta på över 1200 år. Det är särskilt allvarligt eftersom Kalifornien producerar två tredjedelar USA:s frukt och en fjärdedel av USA:s livsmedel. En forskningsrapport från augusti säger att klimatförändringarna har förvärrat torkan i Kalifornien.

Skånskan - 02 jan 17 kl. 07:53

Kollektivtrafiken till Stångby väcker ilska

LUND Invånarna i Stångby hör till de mest bilberoende i Lunds kommun. En förklaring är att kollektivtrafiken är dåligt utbyggd, menar kommunalrådet Philip Sandberg (L). ERWP.

YLE - 04 sep 17 kl. 06:40

Fler barn omhändertas när föräldrar mår dåligt - nu syns recessionen i barnskyddet

Barnskyddsanmälningarna ökar i huvudstadsregionen och i hela landet. Ofta är orsaken att föräldrarna har problem med mental hälsa, rusmedel eller våld. Trängd ekonomi ligger i bakgrunden.

Alingsås tidning - 09 dec 18 kl. 05:30

Fler ändringar i kollektivtrafiken

Förutom den stora omläggningen av stadsbussarna i Alingsås gör Västtrafik en del mindre förändringar när den nya tidtabellen börjar gälla i morgon söndag.
Dessutom kan förstås avgångstider för olika tåg och bussar ändras. De övriga förändringarna i vårt område är följande: Hållplatsen Norra Svedplan tas av säkerhetsskäl bort på linje 560 Alingsås-Anten-Sollebrunn.

Fler nyheter från YLE

YLE - 7 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - 8 timmar sedan

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - 11 timmar sedan

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - 11 timmar sedan

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - 13 timmar sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - Igår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - Igår: 18:07

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - Igår: 17:14

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.