Expressen > Kultur

Friday, 19 April, 22:18

Expressen - 22 mar 19 kl. 11:30

Jag tänker på kyrkans synder varje dagBåde kyrkans förflutna och dess samtid är full av exempel på förtryck, övergrepp och förföljelse.Joel Halldorf påminner om vikten att inte dela in mänskligheten i goda och onda typer..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Halldorf

Dela artikeln

196 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Jag tänker, kyrkans, syndervarje , dag
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

"Jag tänker OS varje dag"

Det väntar närmast ett EM och senare i sommar också VM. Målet Moa Wikberg dock har framför ögonen redan nu är OS i Rio nästa sommar.– Jag tänker OS nästan varje dag, det finns med i tankarna.

NSD - 15 maj 13 kl. 22:01

Vännen: Jag tänker på henne dag och natt

Vatchareeya Bangsuan, 20 år, är en ung och blyg kvinna..

NSD - 16 maj 13 kl. 06:00

"Jag tänker på henne dag och natt"

Vatchareeya Bangsuan, 20 år, hade framtidsdrömmar och ville läsa på universitetet. - Hon är en bra vän. Man mår aldrig dåligt när man är med henne, säger Konkanok Larsson..

Dagen - 14 feb 12 kl. 03:00

Skuldbefrielse kyrkans uppdrag

Människor har så svårt att ta till sig syndernas förlåtelse. Men när kyrkan lyckas förmedla sitt budskap blir människan mentalt befriad, skriver Ingvar Laxvik.

När nu domkapitlet i Västerås tagit beslut om prästen Ulla Karlsson och hennes biskop sagt sitt är det dags att ta itu med en ännu mer grundläggande fråga än hennes förhållande till kyrkoläran.

SVT Debatt - 12 sep 13 kl. 18:03

Låt kyrkovalet bli en befrielsedag från partipolitikens ränker

KYRKOVALET Det sätt som bland annat Socialdemokraterna utnyttjar kyrkovalet är osmakligt. Tyvärr låter sig även kyrkovalets obundna nomineringsgrupper lpåverkas av sekularismen. När de exempelvis välkomnar könsneturala äktenskap kan de inte på allvar ha förstått kyrkans uppgift ?

Dagen - 27 okt 11 kl. 03:00

Kyrkans uppenbara makt-haveri

Debatt Prästlöftet att hålla sig till Skriften och bekännelsen bör väl rimligen väga tyngre än kyrkans yttre ordning, anser prästen Tord Nordblom, som här förklarar varför han och några kolleger avsagt sig vigselrätten.

I boken "Vägvisare" påpekar Magnus Malm i inledningen det maktfullkomliga ledarskapets svagheter. Också i kyrkan, skriver han, finns det klassiska mönstret för åsiktsförtryck.

SVT Debatt - 16 okt 13 kl. 11:52

Ta efter Svenska kyrkans jämställdhet, politiker

NY ÄRKEBISKOP Efter utnämningen av den första kvinnliga ärkebiskopen går Svenska kyrkan definitivt in i en ny jämställdhetsfas. Men faktum är att kyrkan har gått i bräschen för många jämlikhetsinitiativ, jämfört med till exempel svenska staten. Ännu har vi inte sett någon kvinnlig statsminister ?

YLE - 24 feb 17 kl. 15:45

Västnyländska församlingar tänker följa reglerna och inte viga samkönade i kyrkan

De västnyländska församlingarna är eniga om att de kommer att följa de biskopsrekommendationer som finns och godkänner inte vigsel av samkönade i kyrkorna då den nya lagen träder i kraft den 1 mars. Det som accepteras är en bönestund för samkönade efter en borgerlig vigsel. Det här visar en rundringning till de västnyländska församlingarna.

DN - 06 sep 18 kl. 21:51

Han tvingas betala för partiets gamla synder

Moderaterna befinner sig i en negativ opinionstrend – några dagar före valet.  Otydlighet och gamla synder är förklaringen, enligt experter och M-företrädare DN talat med.  – Jag kan inte göra något åt själva siffran, därför tänker jag inte bry mig om den, säger M-ledaren Ulf Kristersson.

YA - 30 aug 13 kl. 11:11

I dag invigs Väderleken

Foto: Anette Sjöstrand
I ett par veckor har det putsats och förberetts för inflyttning i det nya äldreboendet Väderleken i Västra sjöstaden. I dag invigs boendet. Men det dröjer innan utemiljön är klar.

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 4 timmar sedan

Krig utan logik kan aldrig leda till fred

Konfliktforskaren Mary Kaldor har följt hur krigen förändrats under decennier.I den senaste boken läser Per Wirtén att kriget mot terrorismen är farligast..

Expressen - 14 timmar sedan

Vill du bo i det här dödshuset?

Alla ska vi dö – men nu närmar sig även mänsklighetens eftertext med stormsteg.
Karina Ericsson Wärn skriver om hur design ska få oss att försonas med det ofrånkomliga.  .

Expressen - Igår: 18:00

Akut och berörande om historiens virvlar

Den romandebuterande ryska författaren Maria Stepanova har skrivit en mäktig fresk över 1900-talets Europa.Hanna Nordenhök läser en text att leva i och låta sig genomvandras av..

Expressen - Igår: 15:55

”Det finns över 3 000 Notre-Dame i Sverige”

Måndagen den 15 april kablades bilder på den brinnande katedralen Notre-Dame ut över hela världen.Biskop Johan Dalman och konsthistoriker Paulina Sokolow gästade Kultur-Expressen på skärtorsdagen för ett samtal om förstörelse – och uppståndelse..

Expressen - Igår: 13:00

Kvinnan tar hela platsen på scen

Gift dig aldrig med en August!Maria Edström ser en monolog som kopplar greppet med vår uppjagade tid..

Expressen - Igår: 06:30

Horace Engdahl blottar nattens mänsklighet

Horace Engdahl tar rygg på 1700-talsförfattaren Rétif de La Bretonne i sin nya bok.Cornell läser uppslagsrika reflexioner som för tanken till dagens svenska kulturklimat..

Expressen - I förrgår: 15:09

Låt katedralerna brinna – för kultursidornas skull!

Notre-Dame har allvarliga problem.Ankan avlyssnar ett samtal på kulturredaktionen..

Expressen - I förrgår: 07:55

I Djursholm pågår partyt – som invandrarna betalar

Tv-serien ”Störst av allt” skildrar på ett övertygande sätt på hur överklassen i Djursholm lugnt kan festa vidare tack vare en rasifierad underklass.Valerie Kyeyune Backström skriver om en uppfordrande kriminalhistoria som borde få sossarna att vakna..

Expressen - 16 apr 19 kl. 12:13

Därför bygger vi inga katedraler längre

Joel Halldorf om konsten att bygga en katedral..

Expressen - 16 apr 19 kl. 06:00

I mitt lilla hörn av världen kan vem som helst älska dig

När Sharon Hayes intar Moderna museet är det med frågan hur det kollektiva minnet påverkar vår historieskrivning.Hanna Johannson ser en undersökning av hbtq-aktivismens moderna genombrott..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.