YLE > Finland

Sunday, 21 April, 18:10

YLE - 22 mar 19 kl. 10:06

Dalsbruk, Houtskär, Korpo och Nagu får meröppna bibliotekEtt meröppet bibliotek kan användas också på kvällar och veckoslut utan att personal finns på plats. Regionförvaltningsverket understödde meröppna satsningar med ungefär 15 000 euro per bibliotek..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Nagu

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Dalsbruk, Houtskär, Korpooch , Nagufår , meröppna, bibliotek
YLE - 23 okt 16 kl. 13:31

Världens tryggaste framtid finns i Korpo

Inflyttning, camping och turism, samt Korpo Art Island. Det var de tre viktigaste sakerna för de Korpobor som på lördagen samlades för att diskutera utvecklingen och framtiden i kommundelen. Före seminariet hade Korponämnden samlat in utvecklingsförslag av invånare och deltidsbor i Korpo.

YLE - 18 nov 16 kl. 05:00

I Houtskär görs maten på lokala råvaror

Det senaste året har man vid centralköket i Houtskär satsat extra mycket på råvaror från orten. Satsningen på närproducerat har varit mycket lyckat tycker både kökspersonalen och kostchefen. Vid centralköket i Houtskär har man fullt upp och arbetet med dagens lunch är i full gång.

YLE - 26 maj 17 kl. 05:12

Planer på att sälja Lyckebo med torgplats väcker oro i Houtskär

Planerna på att sälja fastigheter i Houtskär väcker frågor på orten. Pargas stad planerar att sälja bland annat Mossala skola och Lyckebo i centrum av Näsby. Senare planerar staden att sälja den gamla hälsogården, nu då verksamheten flyttat till nya utrymmen vid äldreboendet Fridhem.

YLE - 13 maj 16 kl. 13:23

Pargas stads chefer jobbar nästa vecka i Nagu

Pargas stads ledning jobbar nästa vecka i Nagu Hela ledningsgruppen jobbar utanför stadshuset för att bättre lära känna alla delar i staden. Nästa vecka håller också stadsstyrelsen och social- och hälsovårdsnämnden sina möten i Nagu. Dessutom möts Nagunämnden tillsammans med stadens ledning.

YLE - 22 mar 17 kl. 07:38

Houtskärs brandbåt Maria sjösatt igen

Houtskärs brandbåt Maria sjösattes igen denna vecka. I år hann räddningsbåten vara upptagen bara i två månader, då isen inte har varit så tjock. I Houtskär finns det ändå lite is kvar, så till en början kommer Maria att placeras i Korpo, där Korpo FBK är i beredskap.

HBL - 24 okt 13 kl. 19:48

Ännu en sparbank till Aktia

Fem små självständiga finlandssvenska sparbanker finns kvar, sedan Aktia och Vörå sparbank meddelat om sin avsikt att gå ihop. ? Vi är redo att diskutera med de fem, säger Aktias vd Jussi Laitinen.

YLE - 12 maj 17 kl. 05:15

Hobbybiodlare i Houtskär vill bli av med biparasit - ber biodlare höra av sig

Hobbybiodlare i Houtskär vill bli av med varroakvalstret, en parasit som lever på bin. Därför gör man ett försök med att byta ut alla bisamhällen samtidigt till åländska bin, som inte lider av varroa. De tre hobbybiodlare i Houtskär som känner varandra hoppas nu att alla hobbybiodlare på orten hör av sig, så att projektet kunde genomföras.

YLE - 23 nov 16 kl. 06:03

Dalsbruk och Masku bäst i skärgårdssähly

På tisdagen spelades Skärgårdssählyturneringen för klasserna 7-9 i våra skärgårdsskolor. Innebandyturneringen spelades i Åbo. Dalsbruks skola vann flickklassen efter finalseger över finska skolan i Pargas.

YLE - 22 dec 17 kl. 05:05

Dagisbarn i Houtskär åker elcykel

Elcykeln gör det lättare för daghemmen att komma till olika platser. Det finns lådcyklar på daghem också i Nagu, Iniö och Pargas, och på biblioteket..

YLE - 13 nov 14 kl. 19:40

Slaget om skärgården i Slaget efter 12

Det är bistra budgettider i många kommuner just nu, och i framför allt i många små skärgårdskommuner tvingas man eventuellt avstå från service som många upplever som avgörande för att skärgården ska hållas livskraftig. Nedskärningar och inbesparingar är vardag i de flesta kommunerna i dag och det gäller i högsta grad också skärgårdsstaden Pargas. I debatten Slaget efter 12 deltog Nagubon och föräldern Staffan Åberg, Pargas stadsdirektör Folke Öhman och riksdagsledamot Mikaela Nylander, från Svenska Folkpartiet.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - 8 timmar sedan

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - 11 timmar sedan

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - 11 timmar sedan

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - 13 timmar sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - Igår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - Igår: 18:07

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - Igår: 17:14

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.