VA > Ekonomi

Friday, 26 April, 17:47

VA - 22 mar 19 kl. 09:55

Därför blir så många inkompetenta män ledare – och så kan det förhindrasSluta fokusera på att få bort hindren för att kvinnor ska nå toppen och börja se till att män med uppblåst ego inte når dit. Det receptet ges i en ny bok. .
Läs mer på VA

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Därför blir många , inkompetenta, män, ledareoch , , kan det förhindras
BT - 18 jul 14 kl. 09:09

Inkompetenta tjänstemän?

Utan att veta några speciella detaljer vad gäller händelserna på Svedjeskolan i Borås, mer än vad som skrivits om i Borås Tidning, reportage, insändare och på ledarsidan, kan man kanske med tidigare händelser på skolfronten i Stadsdel väst få vissa funderingar. Flytt av tidigare rektor på Svedjeskolan till Sandaredskolan inför förra läsåret. Varför?

Norrtelje Tidning - 25 maj 16 kl. 13:51

Ledare: Ingen nystart för Stefan Löfven

Statsminister Stefan Löfven och S-MP-regeringen är i desperat behov av en nystart. Trots att Sveriges ekonomi går bra, så har både S-MP-regeringen uselt förtroende.
Miljöpartiets kris har gjort saken ännu värre.

Sydöstran - 01 nov 18 kl. 16:00

Dessa verklighetsfrånvända politiker

Det är ren och skär humbug, detta att vi ska gå till val och rösta fram inkompetenta s.k. ledare som endast ser till egen personlig vinning och är okunniga om sitt uppdrag.

Opinionen.se - 18 maj 16 kl. 15:55

Så hittar du rätt person på rätt plats


I min förra krönika skrev jag om vikten av att sätta extremt tydliga och stretchande mål samt att ha en hög energinivå för att nå målen. När du väl har satt målen behöver du ha rätt person på rätt plats i relation till dina nya mål. Det innebär med största sannolikhet att du behöver gå utanför din bekvämlighetszon och möblera om i din organisation.

Politologerna - 13 okt 14 kl. 11:32

Varför utse en idiot till diktator?

Den käre ledaren, eller rättare sagt, den hänsynslöse diktatorn Kim Jong-Un är försvunnen. Han tillträdde posten som ledare för Nordkorea efter sin far, som i sin tur följt på sin far. Det gör Nordkorea till världens enda kommunistiska arvsmonarki.

Sydsvenskan - 16 jan 12 kl. 00:05

"Havel - en stor inspiratör"

Tjeckiens förre president, dramatikern Václav Havel, var en viktig inspirationskälla för många kineser och kommer att så förbli. Havels liv och gärning påminner oss om att respekten för livets värde går att upprätthålla, skriver den kinesiske författaren Ma Jian, bosatt i London.
Knappt hade jag hunnit läsa färdigt artikeln som hyllade Václav Havel, den nyligen avlidne dramatikern som blev dissident och fredlig revolutionär, förrän två olika nyheter gav nya perspektiv åt Havels enastående karriär.

Skånskan - 16 maj 17 kl. 08:00

Hon vill förbättra planeten med humor

Samma morgon som Trump blev president satte sig Yvonne Skattberg ned och började skriva på det som tre veckor senare resulterade i föreställningen Grab them by the balls.
Föreställningen spelades i Stockholm under våren och kommer till Malmö den 20 maj. ERWP.

Sydsvenskan - 10 feb 11 kl. 06:30

Hopp om EU hindrar återfall

Om du inte minns när du senast såg nyheter från Balkan toppa nyhetssändningar är det nog positivt. F?
Om du inte minns när du senast såg nyheter från Balkan toppa nyhetssändningar är det nog positivt.

Sydsvenskan - 09 maj 11 kl. 06:30

Hoppets triumf över historien

Joseph Stiglitz, Nobelpristagare i ekonomi till Alfred Nobels minne, går hårt åt finansmarknaden och politikerna i sin nya bok. Men vilken var hans egen roll i finanskraschen, undrar Johan Norberg. Fritt fall : de fria marknaderna och världsekonomin i kris.

YLE - 29 dec 13 kl. 13:24

Lehkonen spyr galla över stängd liga

Ett idiotiskt beslut med katastrofala följder fattat av inkompetenta ledare. Så beskriver i stora drag Tutotränaren Ismo Lehkonen planerna på att stänga ishockeyligan.
Spela upp klipp på ArenanIsmo Lehkonen har ingen som helst förståelse för ligans beslut att slopa ligakvalen och införa ett licensbaserat system för ligaspel.

Fler nyheter från VA

VA - 1 timme sedan

”Du är aldrig för gammal för att börja tänka som Greta”

Bakom uppmärksamheten kring miljöaktivisten Greta Thunberg ligger en viral spiral i sociala medier – men också en ungdomligt naiv inställning som handlar om att det faktiskt går att göra skillnad. Därför ska du börja tänka som en tonåring, skriver Ulf Skarin.  .

VA - 1 timme sedan

Allt färre flyger inrikes – flygbolaget BRA varslar 363 anställda

”Det är fruktansvärt tråkigt att behöva ta det här beslutet”. .

VA - 2 timmar sedan

Han bytte rädsla och dåligt samvete mot ärlighet och kärleksfullt ledarskap: ”Idag bjuder jag in andras perspektiv”

Ett ärligt och öppet samtal med sin chef blev managementkonsulten Johan Reunanens vändpunkt i livet. Idag är han en stark anhängare av det kärleksfulla ledarskapet. Och en nykter alkoholist.

VA - 2 timmar sedan

Nu vill vi resa djupt istället för långt

Allt fler flygbantar. Men längtan efter nya upplevelser kvarstår – nu kommer slow travel och nya heta destinationer på hemmaplan. .

VA - 2 timmar sedan

Är du redo för nästa vecka på börsen? Här är rapporterna du måste ha koll på

Skaffa dig koll inför nästa börsvecka. .

VA - 3 timmar sedan

Tidstjuvarna som skapar frustration på jobbet

Teknikstrul, långsamma utskrifter och krånglande internetuppkoppling – det är tre saker som fortfarande skapar stor frustration på arbetsplatser i det IT-vana Sverige. Det visar en undersökning som YouGov har gjort bland beslutsfattare inom IT, ekonomi och print. Det här är något som Canon vill råda bot på.

VA - 3 timmar sedan

Amazon uppges vara på väg att lansera hifi-musiktjänst: ”Spotify har precis blivit utmanövrerat”

Tidal har en liknande tjänst sedan tidigare.  .

VA - 4 timmar sedan

Svaga svenska kronan gynnar danska pendlare: ”Påverkar tydligt trafiken över bron”

Ökad omsättning men minskad vinst för Öresundsbron. Förklaringen? En svag svensk krona.

VA - 4 timmar sedan

Topp 10: Nordens hetaste aktier just nu

Veckans Norden topp 10 består av sex svenska, en norsk, en dansk och två finska aktier. .

VA - 7 timmar sedan

Här är de mest jämställda bolagen med högst kursutveckling på börsen

Antalet höguppsatta kvinnor i börsnoterade bolag är högre än någonsin, och allt fler kvinnor besitter vd-positioner bekräftar Allbrights årsrapport för 2018. Vinnare i jämställdhet kan även innebära vinnare på börsen. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.