YLE > Finland

Sunday, 21 April, 18:08

YLE - 22 mar 19 kl. 04:57

Stadsdirektören i Hangö hade gärna stött minnet av försvarets kustbatteri och Nylands Brigads GilleStadsdirektör Denis Strandell är besviken över att stadsstyrelsen röstade ner hans förslag till ekonomiskt stöd. Han ser försvarsarbetet och traditionerna som en viktig del av stadens historia..
Läs mer på YLE
Läs mer om:
Hangö, Nylands Brigads Gille, Denis Strandell

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadsdirektöreni , Hangöhade , gärna, stött, minnetav , försvarets, kustbatteri och Nylands Brigads Gille
YLE - 21 dec 16 kl. 17:24

Schismer mellan styrelsen och stadsdirektören i Hangö

Arrendeavtalet som tryggar fortsättningen för omtvistade Roxx café i Östra hamnen i Hangö har inte undertecknats. Politikerna är upprörda men stadsdirektören vill vänta tills besvärstiden är över. Politikerna i stadsstyrelsen i Hangö anser att arrendeavtalet mellan staden och Ruber redan borde ha undertecknats.

YLE - 06 nov 16 kl. 09:48

Hangöbor: Sommargäster favoriseras - men stadsdirektören avfärdar kritiken

Många Hangöbor upplever att staden kör över deras intressen och favoriserar sommarboende. Forskare Marianne Pekola-Sjöblom har en lösning: Bli politiker och börja själv påverka på din hemort. Hans Lönnberg upplever en känsla av underläge när han tänker på de stora byggprojekten i hans hemstad Hangö.

YLE - 19 nov 15 kl. 17:08

Stadsdirektören i Raseborg kastar alla bollarna i luften

Raseborg vill åter en gång få ordning på den alltjämt växande skuldbördan. Men nya stadsdirektören Tom Simola nöjer sig inte med att presentera budgeten för 2016. Nej, 2016 blir ett mellanår – men samtidigt ett år som förändrar allt.

YLE - 20 jan 15 kl. 18:28

Hangöborna har stora förväntningar på en ny stadsdirektör

Hangö borde få en kunnig och driftig stadsdirektör efter Jouko Mäkinen som går i pension i höst, hoppas invånarna. Bland Hangöborna är simhall, turismen och Östra hamnen högt på önskelistan. - En som klarar av jobbet.

YLE - 16 dec 14 kl. 06:57

"Ny stadsdirektör i Lojo ska kunna svenska"

Det officiella arbetet med att söka en ny stadsdirektör i Lojo har inte börjat, men stadsstyrelsens ordförande Irene Äyräväinen (Saml) vet redan vilka kriterier den nya stadsdirektören ska fylla. Bland annat ska den som söker tjänsten ha en högre högskole-examen och en förståelse för det kommunala och hur man leder en stad, berättar Äyräväinen. Förutom de officiella behörighetskraven anser Äyräväinen att den nya stadsdirektören ska vara en stark ledare.

YLE - 20 jan 15 kl. 18:42

Politiker: Hangös stadsdirektör borde vara en kommunalt kunnig affärsman

Hangö behöver en mångsysslare som har stark erfarenhet av kommunala frågor, anser stadsstyrelsemedlemmen Barbro Wikberg (SFP). Stadsstyrelsens ordförande Jouko Kavander (SDP) är mera intresserad av affärsmässigt kunnande och tycker att det bland sökandena till Raseborg finns en mycket duktig kandidat. - Samarbetskunskap, bestämda tag i behandlingen av ärenden, finanskunnande och kunskap i hur man utvecklar industrin men också en förmåga att våga ta risker, är det viktigaste, säger Jouko Kavander.

YLE - 14 maj 17 kl. 13:55

Alar på Fabriksudden väcker starka känslor i Hangö

De alar som fällts i parken på Fabriksudden i Hangö väcker starka känslor hos en del invånare. Debattören Johannes Runeberg vill ha dem kvar trots att jorden i parken är nedsmutsad. Stadsdirektör Denis Strandell anser att det hör till stadens uppgift att ta bort förorenad jord och därmed också alarna.

YLE - 26 apr 17 kl. 16:42

Strandell: Hangö har mer att förlora än att vinna på en fusion med Raseborg

I Hangö tycker både stadsdirektören och lokalpolitiker att staden ska förbli självständig. I Raseborg är lokalpolitiker mer öppna för stadsdirektör Tom Simolas tanke om en sammanslagning av Raseborg och Hangö. Tom Simola slängde fram en brandfackla under sin sista vecka som stadsdirektör i Raseborg.

YLE - 05 dec 13 kl. 15:04

Inga nya investeringar i Hangö

Hangös budgetförslag lovar inga helt nya investeringar i staden för år 2014. Saneringen av Orions gamla avstjälpningsplats sväljer en stor del av de reserverade investeringsanslagen. Underskottet i Hangöbudgeten är ungefär en och en halv miljon euro.

YLE - 25 apr 17 kl. 09:33

Raseborgspolitiker vill se större bredd hos stadsdirektörskandidaterna

Raseborgspolitiker vill ha ett större urval av seriösa kandidater än de tolv som nu har sökt tjänsten som stadsdirektör. Stadsstyrelsen var inne på samma linje och beslöt på måndag kväll (25.4) att förlänga ansökningstiden till den 12 maj.

Fler nyheter från YLE

YLE - 6 timmar sedan

Ishockey en allvarlig hobby för finska mästaren i Ingå - men studier är viktigare med tanke på framtiden

Ingå har en färsk finländsk mästare i ishockey. Siru Lehtopelto drog en lättnadens suck då slutsignalen ljöd: Esbolaget Blues fick kämpa i den avgörande finalmatchen ända till de sista sekunderna mot Ilves från Tammerfors innan laget vågade tro på seger..

YLE - 8 timmar sedan

Pilgrimsvandrare från Portugal först ut på S:t Olofs sjöled – en ny unik led kryddad med kultur som ska locka fler till skärgården

Om en månad invigs Finlands första europeiska kulturväg. Den nya pilgrimsvandringen S:t Olofs sjöled innebär att även Åboland och Åland blir en del av Olofslederna..

YLE - 11 timmar sedan

Ammoniakläcka vid Yaras gödselfabrik i Nystad

En ammoniakläcka upptäcktes vid industrikoncernen Yaras fabrik i Nystad i natt..

YLE - 11 timmar sedan

Finländsk surfare omkom på Bali

En finländsk man omkom i en surfolycka på den indonesiska ön Bali i torsdags..

YLE - 13 timmar sedan

"Vi är illa tvungna att betala" - filippinska sjukskötare har krävts på olagliga avgifter för att komma till Finland

Stora finländska vårdföretag har i drygt tio års tid rekryterat filippinska sjukskötare till vårdhem för äldre. En del av de här sjukskötarna arbetar i åratal med enklare hjälpsysslor trots att de har en ansedd universitetsutbildning från Filippinerna. Alla får inte betalt som de borde, och några har krävts på olagliga avgifter..

YLE - Igår: 09:00

Mor- och farföräldrar har rätt att umgås med sina barnbarn: Skadligt ifall vuxna fråntar barnet en viktig person

Vilka rättigheter har mor- och farföräldrar i förhållande till sina barnbarn och hur mycket kan de blanda sig i barnbarnets angelägenheter? Och vilket ansvar har föräldrarna för att barnet kan upprätthålla en stark relation till sina mor- och farföräldrar?.

YLE - Igår: 18:07

Sista träningsmatchen före seriepremiären slutade i förlust för Ekenäs IF - tempot och stabiliteten saknas ännu

Ett dåligt genrep ger en god premiär sägs det. Vill man tro det gamla talesättet kommer Ekenäs IF att spela en riktigt fin premiärmatch i fotbollens division 1 på lördag (27.4) då FF Jaro från Jakobstad gästar Ekenäs och Centrumplan..

YLE - Igår: 17:14

IL: Man knuffade ner jämnårig på tågspåret sekunder innan tåget anlände

En man är misstänkt för dråpförsök efter att ha knuffat ned en annan man på tågspåret och hindrat offret från att ta sig upp, det rapporterar Iltalehti. Polisen uppger att man har bra bevismaterial från säkerhetskameror på stationen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.

Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.