DI > Ekonomi

Friday, 19 April, 16:51

DI - 21 mar 19 kl. 16:25

Brittiska företagare varnar för ”nationellt” nödläge utan brexitavtalDen brittiska fackorganisationen TUC och industriförbundet CBI varnade på torsdagen premiärminister Theresa May för ett ”nationellt nödläge” om det blir en avtalslös brexit nästa vecka. Samtidigt väntade landet på besked från EU-toppmötet i Bryssel om man får skjuta på brexit..
Läs mer på DI
Läs mer om:
TUC, CBI, Theresa May, EU, Bryssel

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Brittiska, företagare, varnarför , nationellt, nödlägeutan , brexitavtal
DI - 28 mar 19 kl. 14:03

Brittiska företagare varnar för svart brexithål

Den brittiska handelskammaren, BCC, uppmanade på torsdagen parlamentet att sluta jaga regnbågen och godkänna utträdesavtalet. BCC-chefen Adam Marshall varnade också för ”ett svart brexithål” som har dragit ned företagen. .

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

EU-kritik oroar brittiska företagare

En omförhandling av Storbritanniens relation till EU kan komma att skada den brittiska ekonomin, varnar en rad tunga brittiska affärsmän ? däribland Virginchefen Richard Branson och Londonbörsens ordförande Chris Gibson-Smith ? i ett öppet brev i tidningen Financial Times.

TA - 09 jan 13 kl. 14:35

EU-kritik oroar brittiska företagare


En omförhandling av Storbritanniens relation till EU kan komma att skada den brittiska ekonomin, varnar en rad tunga brittiska affärsmän - däribland Virginchefen Richard Branson och Londonbörsens ordförande Chris Gibson-Smith - i ett öppet brev i tidningen Financial Times."Vi behöver ett starkt, reformerat EU med Storbritannien i dess hjärta", skriver företagarna inför det linjetal som premiärminister David Cameron utlovat i januari om hur han vill förhandla om delar av EU-samarbetet."Att kräva sådana åtgärder under de här förhållandena vore att riskera vårt EU-medlemskap och skapa skadlig osäkerhet för brittiska företag", heter det i brevet där företagarna samtidigt manar till fler EU-reformer, bland annat vad gäller arbetstidsdire

DI - 23 jun 16 kl. 12:29

Vägvalet splittrar brittiska företagare

Även Storbritanniens företagare är splittrade inför torsdagens folkomröstning.Di träffar en kaféägare och en byggherre i stadsdelen Finchley i norra London. En vill stanna i EU, en vill lämna..

Kristianstadsbladet - 04 nov 13 kl. 13:59

Brittiska företag vill stanna i EU


Kvar i EU, javisst - men allra helst om EU samtidigt blir mer öppet och konkurrenskraftigt. Så lyder det brittiska näringslivets inlägg i den långa och hätska debatten i Storbritannien om den fortsatta relationen till resten av Europa.I en rapport som presenterades vid näringslivsorganisationen CBI:s årliga konferens i London på måndagen konstateras att nästan 80 procent av företagen vill vara kvar i EU.

Opinionen.se - 04 nov 13 kl. 14:12

Brittiska företag vill stanna i EU


Kvar i EU, javisst – men allra helst om EU samtidigt blir mer öppet och konkurrenskraftigt. Så lyder det brittiska näringslivets inlägg i den långa och hätska debatten i Storbritannien om den fortsatta relationen till resten av Europa. I en rapport som presenterades vid näringslivsorganisationen CBI:s årliga konferens i London på måndagen konstateras att nästan 80 procent av företagen vill vara kvar i EU.

Trelleborgs Allehanda - 04 nov 13 kl. 13:59

Brittiska företag vill stanna i EU


Kvar i EU, javisst - men allra helst om EU samtidigt blir mer öppet och konkurrenskraftigt. Så lyder det brittiska näringslivets inlägg i den långa och hätska debatten i Storbritannien om den fortsatta relationen till resten av Europa.I en rapport som presenterades vid näringslivsorganisationen CBI:s årliga konferens i London på måndagen konstateras att nästan 80 procent av företagen vill vara kvar i EU.

BT - 04 nov 13 kl. 14:01

Brittiska företag vill stanna i EU

Kvar i EU, javisst - men allra helst om EU samtidigt blir mer öppet och konkurrenskraftigt. Så lyder det brittiska näringslivets inlägg i den långa och hätska debatten i Storbritannien om den fortsatta relationen till resten av Europa. I en rapport som presenterades vid näringslivsorganisationen CBI:s årliga konferens i London på måndagen konstateras att nästan 80 procent av företagen vill vara kvar i EU.

DI - 26 jul 16 kl. 11:30

Storbanken varnar kunder för negativ sparränta

Brittiska storbanken RBS varnar sina 1,3 miljoner kunder för en negativ sparränta om Bank of England, landets centralbank, sänker räntan till under noll. Det rapporterar Sky News..

SmålandsPosten - 20 jun 17 kl. 15:44

Polisen varnar för Ikea-märkt knark

Polisen på den brittiska ön Jersey varnar nu för ecstasytabletter märkta med Ikeas logga..

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Välj rätt mobildeal till ditt barn – spara tusenlappar

Har du ett barn som gillar att streama tv-serier eller kolla Youtube-klipp? Då krävs ett mobilabonnemang på minst tio gigabyte surf för några timmars tittande i veckan – om du inte är uppkopplad via ett wifi-nät.  Men priserna skiljer sig – flera tusenlappar finns att spara per år om du väljer det billigaste alternativet..

DI - 3 timmar sedan

Storm om hyresrätter - varning för dubbel betalningssmocka

Regeringen vill ge fler hyresgäster möjligheter att påverka sitt boende. Reglerna ska börja gälla redan i höst. Men Hyresgästföreningen stormar mot de nya så kallade tillvalen.

DI - 3 timmar sedan

Hotellägaren lockar kunder med lyxskor – ”mustigt och sexigt”

TROSA. När Kristin Boman blev änka och förlorade energin som entreprenör kom funderingarna – var det läge att sälja hotellet? Svaret blev nej, och ur en nyfödd lust initierades satsningen att bli allt vad ett insomnat landsortshotell inte är..

DI - 4 timmar sedan

Anticimex konkurrent nära miljardaffär

Sveriges näst största skadedjursbekämpare efter Anticimex är på väg mot en försäljning uppger källor för Di. Det handlar om Nomor, som ägs av det norska riskkapitalbolaget Norvestor och som räknar med att omsätta en halv miljard kronor i år..

DI - 5 timmar sedan

Nystart för Bukowskis - säljer mäkleriet

Efter alla förlustår visar Bukowski Auktioner för andra året positiva resultat. En trend som man hoppas håller i sig efter årets rivstart, där en höjning av utropspriser och en avyttring av fastighetsdelen redan genomförts. .

DI - 6 timmar sedan

Italiens konsumentförtroende minskar

Italiens konsumentförtroende minskade mer än väntat i april..

DI - 7 timmar sedan

Udda säljstart: Skåneproducerat jakkött

Gustaf Jerenäs har valt ett udda djur för sin nystartade köttproduktion. I en vidsträckt hage utanför Svedala betar 23 jakar. Målet är att börja sälja lokalproducerat jakkött till hösten, rapporterar lantbrukets affärssajt atl.

DI - 7 timmar sedan

Toyota storsatsar i Uber

Den amerikanska taxitjänsten Uber får ett tillskott på 1 miljard dollar (cirka 9,3 miljarder kronor) till utvecklingen av en förarlös tjänst. Bakom investeringen står japanska telekom- och it-bolaget Softbank tillsammans med fordonstillverkaren Toyota och bildelstillverkaren Denso..

DI - 7 timmar sedan

Nintendo fick Japan att jubla

Tokyobörsen steg på fredagen. De nya jobbsiffror som på torsdagen stärkte Wall Street gav eko även i Tokyo. Börsen gladdes även åt Nintendo, vars aktie steg med 14 procent efter beskedet att företagets spelkonsol Switch ska börja säljas i Kina..

DI - 7 timmar sedan

Tre experter: Så räddar du dig från en pensionskatastrof

Med en hotande höjning av pensionsåldern blir det privata pensionssparandet helt avgörande för vad du får att röra dig med efter arbetslivet. ”Man behöver vara väldigt vaksam”, säger en pensionsspecialist till Di. Di har pratat med tre proffs om hur du räddar ålderdomen..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.