YA > Lokalt

Sunday, 21 April, 20:05

YA - 21 mar 19 kl. 00:00

100-årig tillbakablick väcker tankar om nutidenPå Klostret i Ystad vill man med hjälp av en ny utställning lägga fokus i hur det var en annorlunda tid för 100 år sedan kontra nu. Tanken med utställningen är att belysa vår samtid genom att titta till historien i tre tematiskt valda huvudområden..
Läs mer på YA
Läs mer om:
Klostret, Ystad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: 100-årig, tillbakablick, väcker, tankarom , nutiden
YLE - 05 dec 15 kl. 07:12

Manlig sång och vänskap i 100-årig Jeppiskör

- Vi sjunger som e staar, säger dirigenten Markus ”Macke” Söderström och avslutar därmed en diskussion om huruvida man ska sjunga ”änglar dem sjöngo” eller ”änglarna sjöngo” i Härlig är jorden. Så stämmer en dubbelkvartett upp i olika stämmor. De övar inför ett specialuppdrag där de ska besöka sjukhuset på julaftonsmorgonen.

Sydsvenskan - 29 jan 16 kl. 16:02

Över 100 fräcka väskstölder på tåg

Tjuven kliver ombord på ett tåg och placerar en tom väska på hatthyllan. Personen kliver sedan av på nästa station och tar med sig någon annans väska. Över 100 sådana stölder har gjorts på tåg i södra Sverige sedan i höstas, rapporterar Sydsvenskan.

SN - 29 jan 16 kl. 16:03

Över 100 fräcka väskstölder på tåg

Tjuven kliver ombord på ett tåg och placerar en tom väska på hatthyllan. Personen kliver sedan av på nästa station och tar med sig någon annans väska. Över 100 sådana stölder har gjorts på tåg i södra Sverige sedan i höstas, rapporterar Sydsvenskan.

YLE - 31 maj 15 kl. 07:00

Koloniträdgårdar i 100 år: Nu är det grönkål som gäller!

Vi få så mycket till vårt hushåll, att vi nästan ha grönsaker året om, d.v.s.

Kristianstadsbladet - 05 feb 14 kl. 06:15

Mäns och kvinnors tankar på sex

En av Storbritanniens mest kända tv-profiler har fått britterna att tänka på sex. Frågan är hur ofta de gör det. Tänker på sex, alltså.

BT - 05 feb 14 kl. 06:16

Mäns och kvinnors tankar på sex

En av Storbritanniens mest kända tv-profiler har fått britterna att tänka på sex. Frågan är hur ofta de gör det. Tänker på sex, alltså.

Kristianstadsbladet - 25 jul 14 kl. 08:38

Lillebror fyller 100 år

2014 fyller Kristianstad som bekant 400 år, men också Lillebror drygt tre mil västerut har ett jubileum. Hässleholm har varit stad i 100 år. Anders Bojs har läst två böcker om den jubilerande staden.

HBL - 08 jul 14 kl. 20:22

Nya banbyggen väcker missnöje bland bilisterna

Parter som representerar väganvändare är missnöjda över trafikbesluten som fattades i miniregeringsförhandlingarna. Regeringen beslutade i slutet av juni att påskynda banbyggen som Centrumslingan i Helsingfors, Västmetron i Esbo och stadsspårvägen i Tammerfors.På Vägföreningen förundrar man sig över hur staten har råd att inleda samhälleligt sett mindre lönsamma projekt samtidigt som man skär ned det grundläggande vägunderhållet.

YLE - 01 aug 17 kl. 13:00

Finnair söker 100 nya piloter - även nybörjare välkomna

Finnair kommer att rekrytera över 100 personer till pilotutbildning, meddelar bolaget i ett pressmeddelande. Finnair söker både erfarna kommersiella piloter och personer utan någon piloterfarenhet. Nybörjarna som väljs kan välja mellan antingen en cirka tvåårig utbildning vid flygskolan Suomen Ilmailuopisto eller ett utbildningsprogram som räcker ett och ett halvt år och som är skräddarsytt för Finnair och genomförs i samarbete med Patria Pilot Training.

Skånskan - 17 maj 18 kl. 14:05

Gallerist i konkurs med 100 miljoner i skuld

TRELLEBORG/YSTAD Ystads tingsrätt har försatt en 49-årig gallerist i Trelleborg i konkurs.
Med personliga skulder på närmare 100 miljoner kronor anser inte rätten att det rör sig om en tillfällig likviditetsbrist.Galleristen försattes på onsdagen, en vecka efter senaste förhandlingen i Ystads tingsrätt, i konkurs med personliga skulder på närmare 100 miljoner.

Fler nyheter från YA

YA - 10 timmar sedan

Passa på att njuta av påskvädret, för snart kommer blåsten

Påskhelgen har blivit en riktig solskenshistoria men snart vänder det igen. I veckan kommer både blåst och regn att leta sig in över Sydöstra Skåne..

YA - Igår: 16:03

Påskparad i solskenet lockade både barn och vuxna

Från Österportstorg till Stortorget gick påskparaden som för andra året arrangerades vid lunchtid på påskafton..

YA - Igår: 21:00

Hon ordnar alpackasläpp – som protest

Koböndernas rädsla för att ordna publika kosläpp var det som fick Ann-Marie Santesson-Gerber att bestämma sig. På påskafton ställer hon till med alpackasläpp..

YA - Igår: 21:00

De minns sitt kosläpp med fasa: ”Kallas mördare”

När de båda kobönderna ställde till med kosläpp härom året blev det en dyrköpt erfarenhet. De blev anmälda till länsstyrelsen och fick kommentarer i sociala medier. Sedan dess har de inte släppt in allmänheten på sin gård..

YA - I förrgår: 18:52

Efter hoten: Skolan vill ha polisbevakning vid kosläpp

Ystra kossor som släpps på grönbete är sinnebilden av vårkänslor. Men det finns en dissonans i den harmoniska bilden som har fått vissa djurägare att inte längre vilja dela djurens lyckorus med allmänheten. På Skurups lantbruksskola tänker man dock ordna kosläpp – om än med polisbevakning..

YA - I förrgår: 17:34

Här öppnar nya krogen i Löderups strandbad: ”Ta rökeriet till en bredare publik”

Ett nytt mat-hak har slagit upp sina portar i Löderups strandbad. Det är ägarna bakom Södra kompaniet som nu öppnat upp en färgglad strand-restaurang för besökare som är sugna på härligt häng. .

YA - just nu

Besparingar sätter stopp för nya yrkesutbildningar

Inga nya yrkesutbildningar på Forum Ystad, yrkes-sfi med inriktning på restaurang blir inte av och stopp för vikarier. Det är några av besparingarna som gymnasienämnden gör för att spara in 5,8 miljoner kronor..

YA - 18 apr 19 kl. 14:48

Stöld: Gräsklippare stulen ur garage

En Löderupsbo har blivit bestulen på sin gräsklippare..

YA - 18 apr 19 kl. 14:42

Känd artist fast för grovt rattfylleri

En känd artist åtalas för grovt rattfylleri vid Ystads tingsrätt. Det var vid en bilfärd i sydöstra Skåne i början av april som artistens utandningsprov visade 1,5 promille. Artisten riskerar nu fängelse..

YA - 18 apr 19 kl. 13:47

YA kollar: Myten om bakterier i påskgodiset

Påsktid är lösgodistid. Men hur bakteriebemängt är egentligen godiset i hyllorna? YA frågade miljöinspektörerna i sydöstra Skåne..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.