SVT > Inrikes

Monday, 22 April, 05:03

SVT - 21 mar 19 kl. 13:33

KD-ledaren öppnar för SD-samarbeteKristdemokraternas partistyrelse har beslutat att partiet ska kunna samtala med samtliga riksdagspartier, inklusive Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet, för att söka stöd i olika sakpolitiska frågor. Det skriver KD-ledaren Ebba Busch Thor på sin Facebooksida..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
SD, Sverigedemokraterna, Vänsterpartiet, KD, Ebba Busch Thor, Facebooksida

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: KD-ledarenöppnar för , SD-samarbete
BT - 25 apr 12 kl. 15:55

SD söker samarbete mot regeringen

Även Sverigedemokraterna vill avskaffa regeringens halverade arbetsgivaravgift och hoppas därmed på samarbete med övrig opposition. Men S-ledaren Stefan Löfven ger kalla handen. När även SD nu vill överge den så kallade ungdomsrabatten, som kostar 16 miljarder kronor per år, så finns det en majoritet i riksdagen mot reformen.

Skånskan - 16 apr 19 kl. 05:00

KD-topp: Ekelunds stil omöjliggör samarbete

SVALÖV Efter att alliansstyret spruckit rämnar fasaden och nu blottläggs de interna motsättningar som kantat samarbetet.
KD-ledaren Aase Jönsson har tappat tålamodet med liberalen Torbjörn Ekelunds stil, som hon beskriver som bufflig.
Hon har svårt att tänka sig att sitta i ett nytt styre tillsammans med honom.

Dagens PS - 08 nov 13 kl. 07:30

S-ledaren flirtar med alliansen: "Pinsamt"


S-ledaren Stefan Löfven öppnar för samarbete över blockgränsen. "Det enda parti vi helt utesluter från alla former av samarbete är Sverigedemokraterna", skriver Löfven och partisekreteraren Carin Jämtin på DN debatt..

Expressen - 20 aug 14 kl. 15:45

Löfven: Beskedet om samarbete kan ändras

Centern och Folkpartiet säger nej till att samarbeta med Stefan Löfven - men S-ledaren tror att det beskedet kan ändras. - Jan Björklund och Annie Lööf säger att de inte vill ha något samarbete, men när vi verkligen är där, ska de sitta och sura i fyra år och inte göra någonting? säger S-ledaren till Expressen.

BT - 12 dec 14 kl. 13:50

Löfven: MP-samarbete sedan länge

Stefan Löfvens svar om förhållandet till MP i nyvalet lämnar öppet för tolkningar. - Jag förstår inte riktigt, uppriktigt sagt, säger förra S-ledaren Mona Sahlin.Löfven försöker nu understryka samarbetet.

Sydsvenskan - 29 jan 15 kl. 11:34

FP-ledaren tackade via Twitter

KD-ledaren Göran Hägglund meddelade sin avgång först via Twitter. Därefter fick den församlade presskåren reda på Hägglunds besked.Hans tidigare regeringskollega, Folkpartiledaren Jan Björklund valde också att lämna sin första kommentar via Twitter:"Tack @goranhagglund för mycket gott samarbete och många skratt!

Helsingborgs Dagblad - 29 jan 15 kl. 11:34

FP-ledaren tackade via Twitter

KD-ledaren Göran Hägglund meddelade sin avgång först via Twitter. Därefter fick den församlade presskåren reda på Hägglunds besked.Hans tidigare regeringskollega, Folkpartiledaren Jan Björklund valde också att lämna sin första kommentar via Twitter:"Tack @goranhagglund för mycket gott samarbete och många skratt!

Sydsvenskan - 20 aug 15 kl. 16:09

Wallström mötte HDP-ledaren

Ledaren för socialdemokratiska HDP i Turkiet, Selahattin Demirtas, besökte på torsdagen Sverige. Han träffade bland annat utrikesminister Margot Wallström för ett informellt samtal.På en gemensam pressträff efteråt underströk bägge det nödvändiga i att blåsa nytt liv i den under sommaren avbrutna fredsprocessen med den terrorstämplade kurdiska rörelsen PKK.

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 15 kl. 16:09

Wallström mötte HDP-ledaren

Ledaren för socialdemokratiska HDP i Turkiet, Selahattin Demirtas, besökte på torsdagen Sverige. Han träffade bland annat utrikesminister Margot Wallström för ett informellt samtal.På en gemensam pressträff efteråt underströk bägge det nödvändiga i att blåsa nytt liv i den under sommaren avbrutna fredsprocessen med den terrorstämplade kurdiska rörelsen PKK.

Sydsvenskan - 15 okt 11 kl. 06:30

FP-ledaren krävde sänkta ungdomslöner

Sverige bör avskaffa värnskatten, förbereda en övergång till euron, förändra arbetsrätten och sänka ungdomslönerna. Det krävde FP-ledaren Jan Björklund när han igår öppnade partiets landsmöte i Karlstad. Med förslagen distanserade han sig tydligt från Moderaterna.

Dagens PS - 12 sep 18 kl. 12:18

M-ledaren: ”Det vill jag inte spekulera i”

Så svarar Ulf Kristersson (M) på frågan om Löfven tackar nej till samarbete. Som Dagens PS berättat har allianspartierna på DN debatt bjudit in S-ledaren Stefan Löfven till samtal över blockgränserna. Förhoppningen från Alliansens sida – som nyss avslutade en pressträff – är att Stefan Löfven kliver åt sidan som statsminister och att allianspartierna tillåts bilda en regering med stöd av Socialdemokraterna.

Fler nyheter från SVT

SVT - 16 timmar sedan

Erik Bengtzboe (M) lämnar uppdrag

Moderaternas arbetsmarknadspolitiska talesperson Erik Bengtzboe avgår som vice ordförande och talesperson, uppger Moderaterna i ett mejl till TT..

SVT - Igår: 20:20

Därför har påsken inget eget sound

Just musik är två betydande delar av många högtider och traditionsfiranden. Men påsken – har den egentligen något sound? SVT:s reporter Malin Johansson gick till botten med vilken musik som egentligen tillhör påsken..

SVT - Igår: 19:18

MSB: Så ska ny färg på registreringsskyltar rädda liv

För en dryg månad sedan exploderade en gasdriven buss i centrala Stockholm och vi fick då en uppfattning om styrkan av förödelsen när en gastank exploderar. Trots det kan en mycket värre olycka hända när som helst inne i ett helt vanligt parkeringsgarage..

SVT - Igår: 16:35

Häktade Ecuador-svenskens föräldrar kräver att UD agerar

Föräldrarna till den svensk som häktats i Ecuador misstänkt för dataintrång kräver att Sveriges regering agerar. I ett öppet brev till UD anklagar de Ecuadors regering för flera lagöverträdelser och brott mot mänskliga rättigheter i samband med gripandet av sonen. – UD har tagit emot dessa uppgifter som vi ser allvarligt på, uppger Diana Qudhaib på UD..

SVT - Igår: 14:31

MSB: Fjolårets eldningsförbud för långtgående

Vissa län gick för långt när de förra sommaren införde totalt eldningsförbud, konstaterar Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Nya riktlinjer ska tydliggöra vilka begränsningar som är tillåtna..

SVT - Igår: 10:00

Burhöns, frigående och ekologiska – så lever hönorna som producerar dina ägg

Ekologiska, frigående utomhus, frigående inomhus eller bara helt vanliga ägg? Utbudet är stort och det kan vara lätt att bli förvirrad. De olika produktionssätten har ofta stor betydelse för hönornas livsmiljö.

SVT - Igår: 09:23

Mordförsök på Södermalm

En man är anhållen misstänkt för mordförsök i en lägenhet på Södermalm, uppger Polisen..

SVT - Igår: 08:26

Misstänkt mord i Gamla stan

En man sitter anhållen misstänkt för mord på en kvinna i Gamla stan i centrala Stockholm i natt, uppger polisen..

SVT - Igår: 06:52

Experter varnar för kosttillskott – kan innehålla dopningsmedel

Kosttillskotten marknadsförs som energigivande, muskelbyggande och fettförbrännande och säljs ofta på nätet eller i speciella butiker. Men vissa produkter innehåller dopningsmedel i sådan hög koncentration att de kan utgöra allvarliga hälsorisker, visar en norsk rapport..

SVT - I förrgår: 21:41

Tre skadade efter lägenhetsbrand i Stockholm

Det brinner i en lägenhet i Vasastan i Stockholm. Räddningstjänst och polis är på plats och bostadshuset har utrymts..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.