SVT Debatt > Opinion

Friday, 19 April, 22:30

SVT Debatt - 21 mar 19 kl. 12:47

Var tredje svensk vill bygga nya kärnkraftverkAllt fler vill att svensk kärnkraft byggs ut, inte avvecklas. Det visar en ny undersökning som Sifo gjort på uppdrag av SVT Opinion. Bara var femte vill se total nedmontering. – En klar övervikt vill behålla eller skaffa fler kärnkraftverk, säger Toivo Sjörén på TNS Sifo..
Läs mer på SVT Debatt
Läs mer om:
Sifo, SVT Opinion, Toivo Sjörén, TNS Sifo

Dela artikeln

6328 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Var tredje svensk vill bygganya , kärnkraftverk
Affärsvärlden - 22 sep 15 kl. 11:17

Kina väntas bygga kärnkraftverk i England

Kina väntas få bygga ett kärnkraftverk i Storbritannien. Detta efter att landets finansminister omfamnat Kina som en idealisk partner för brittiskt näringsliv. Det skriver The Guardian..

Västerbottens Folkblad - 02 nov 16 kl. 20:00

Mer miljövänligt att bygga kärnkraftverk

Svar på insändaren ”Umeå behövs i kamp mot kärnkraft och atomsopor” i Folkbladets söndagstidning den 30 oktober. Kära Nätverket Kärnkraftsfritt Bottenviken: Ingen mänsklig aktivitet är garanterat ofarlig. Men: elproduktion med kärnenergi orsakar dokumenterat färre dödsfall och mindre hälsoskador per producerad TWh, olyckor inräknat (se t.

YLE - 23 jul 15 kl. 06:00

"Nationella grunden för att bygga Fennovoima saknas"

De finländska ägarnas behov av energi från Fennovoimas planerade kärnkraftverk i Pyhäjoki blir allt mindre. Motiveringarna för att få bygga Fennovoimas kärnkraftverk ifrågasätts av energiexpert. Elbehovet för de finska ägarna i Fennovoima har minskat betydligt mer än landets totala elbehov.

YLE - 23 mar 17 kl. 17:38

Lars Illman jobbade på Lovisa kärnkraftverk i tiotals år - men missade invigningen

President Kekkonen och Sovjetunionens statsminister startade Finlands första kärnkraftverk på Hästholmen den 23 mars 1977. Lars Illman jobbade där då det begav sig. Lovisabon Lars Illman började jobba vid kärnkraftverket på Hästholmen år 1973, redan innan det stod färdigt.

SR - 07 aug 13 kl. 01:00

Ny publicering - Riva kärnkraftverk kan bli dyrare än att bygga nytt

Att riva kärnkraftverk kommer de närmaste åren att bli en allt viktigare fråga, i takt med fler och fler kärnkraftverk läggs ner. I hela världen idag finns mer än 125 kärnkraftverk som är nedlagda och väntar på att rivas - och det är ett tidskrävande och dyrt arbete. I många av de här kärnkraftverken ....

BT - 24 aug 14 kl. 15:54

Kina vill bygga atomkraft i England

Kinesiska energibolag förhandlar med brittiska myndigheter om att få bygga en ny generation kärnkraftverk öster om London, skriver Sunday Times. Kina hoppas på att få bygga upp till fem atomreaktorer i Storbritannien som en del av ett strategiskt handelsavtal i somras där premiärministrarna David Cameron och Li Keqiang kom överens om kinesiska investeringar motsvarande 160 miljarder kronor inom bland annat energi och transport.De kinesiska bolagen GNPC och CNNC är redan med och betalar för en ny kärnreaktor vid Hinkley Point i västra England, där franska EDF bygger en station som ska vara klar 2023 men sinkats av protester och juridiska processer.

Cornucopia - 07 dec 18 kl. 11:01

FN/IPCC: Utbyggd kärnkraft nödvändig för att rädda klimatet - Sverige behöver bygga 18 nya reaktorer

En FN-rapport konstaterar att kärnkraften behöver byggas ut 91 - 190% för att tillsammans med 500 - 1300% utbyggd förnyelsebar energi klara av att begränsa den globala uppvärmningen. Sverige behöver alltså öka antalet reaktorer från dagens nio till tjugosju, eftersom klimatpolitiker förespråkar att Sverige alltid ska vara ledande och via ledarskap visa vad som behöver göras. IPCC har i sina scenarion angett upp till 250% mer kärnkraft om klimatförändringarna ska begränsas.

SR - 24 jul 13 kl. 16:32

Vattenfalls förluster motsvarar nytt kärnkraftverk

Slutnotan för Vattenfalls dåliga affärer ser ut att landa på ungefär samma nivå som kostnaden för att bygga ett nytt kärnkraftverk. Då är frågan om Vattenfall har råd med båda delarna. Svaren varierar beroende på inställningen till kärnkraft..

SR - 07 aug 13 kl. 12:10

Ny sändning - Vetandets värld : Riva kärnkraftverk kan bli dyrare än att bygga nytt 20130807 12:10

I hela världen i dag finns mer än 125 kärnkraftverk som är nedlagda och väntar på att rivas - och det är ett tidskrävande och dyrt arbete. I många av de här kärnkraftverken har arbetet inte ens påbörjats trots att de varit nedlagda i flera år. Från februari 2013.

SR - 07 aug 13 kl. 12:00

Nytt poddradioavsnitt - Riva kärnkraftverk kan bli dyrare än att bygga nytt

I hela världen idag finns mer än 125 kärnkraftverk som är nedlagda och väntar på att rivas - och det är ett tidskrävande och dyrt arbete. I många av de här kärnkraftverken har arbetet inte ens påbörjats trots att de varit nedlagda i flera år. Sändes första gången i februari 2013..

SR - 06 aug 13 kl. 01:00

Ny publicering - Hur man river ett kärnkraftverk

Det tar längre tid att riva ett kärnkraftverk än det tar att bygga. Det radioaktiva skrotet måste tas om hand och 100 000-tals ton betong och metallskrot måste kontrolleras att det är garanterat fritt från strålning. I hela världen finns idag mer än 125 reaktorer som väntar på att rivas eller som har ....

Fler nyheter från SVT Debatt

SVT Debatt - 15 timmar sedan

Greenpeace: ”Vi måste flytta fokus från individen i klimatfrågan”

”Vi har tio år på oss att styra om från det ohållbara till det hållbara”, säger Wronski..

SVT Debatt - 15 timmar sedan

”Sverige kan, bör och tjänar på att gå före”

”Vårt land bubblar av företag som är redo att leverera lösningar i en värld som tar klimatfrågan på allvar”, skriver Pihl, Ekelund, Falk och Kramers..

SVT Debatt - Igår: 20:59

Finalrepris väntar – Falun till Globen efter Aldeebs avgörande

I fjol vann Storvreta SM-guld efter 6-2 i finalen mot Falun. I år har Falun chans på revansch, efter att under torsdagen besegrat Mullsjö med 4-3 i den fjärde semifinalen och avancerat till Globen..

SVT Debatt - Igår: 10:46

”Varför låter ni storföretag smita från skatt, finansministern?”

”Det är en fullständig skandal hur vår regering motarbetar de konkreta åtgärder som föreslås på EU-nivå”, skriver företrädare för Partiet Vändpunkt..

SVT Debatt - I förrgår: 13:48

”Klart att det sticker i ögonen med 95 000 i månadslön”

”Det är förståeligt att det väcker frustration hos fast anställda barnmorskor att det kan komma en uthyrningsbarnmorska som får 95 000 kronor i lön och som samtidigt kan behöva en del hjälp för att kunna hitta och jobba på arbetsplatsen”, skriver Svenska Barnmorskeförbundet..

SVT Debatt - I förrgår: 13:11

”Det finns en stor blind fläck när Indonesien går till val”

”Det flagranta ointresse som svenska nyhetsredaktioner visar för den blodiga tillvaron i Västpapua våren 2019 är inget annat än ett journalistiskt svek”, skriver Klas Lundström..

SVT Debatt - I förrgår: 11:23

”Föräldraledighet ska inte finansieras av staten”

”Det finns alltså flera goda skäl att korta ledigheten – inte minst ur ett jämställdhetsperspektiv”, skriver Siri Steijer och Kajsa Dovstad..

SVT Debatt - 16 apr 19 kl. 11:19

”Varför togs satsningen på Äldrelyftet bort, regeringen?”

”Vår förvåning och besvikelse över att regeringen väljer att plocka bort en satsning i budgeten som (S) hade som vallöfte och som Moderaterna och Kristdemokraterna hade sett till skulle ha blivit verklighet är stor”, skriver företrädare för Riksidrottsförbundet och pensionärsorganisationerna..

SVT Debatt - 16 apr 19 kl. 07:00

”Vi fortsätter att öka vårt stöd till de fattigaste”

”Linjen ligger fast, världens resurser behöver och ska fördelas solidariskt. Sverige fortsätter öka sitt stöd till de mest fattiga länderna när andra länder backar ur”, skriver Anders Österberg (S) och Janine Alm Ericson (MP)..

SVT Debatt - 15 apr 19 kl. 15:45

”Nu vill vi se en feministisk regering i Finland”

”Kvinnorna gör ett historiskt bra val och vi utgår ifrån att det fina valresultatet också återspeglas i ministerposterna”, säger Anna Jungner Nordgren, Svenska kvinnoförbundet..Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.