Expressen > Nyheter

Friday, 19 April, 23:10

Expressen - 21 mar 19 kl. 09:07

Kristersson om regeringens terrorlag: ”Slarvig och klantig”ATEN. Moderatledaren Ulf Kristersson kallar regeringen för ”slarvig och lite klantig” efter Lagrådets kritik mot lagförslaget om att göra det straffbart att delta i terroristorganisationer.– Om regeringen inte tar uppgiften på allvar, då bör regeringen låta bli att regera, säger han. .
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
ATEN, Ulf Kristersson, Lagrådets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kristerssonom , regeringens, terrorlag, Slarvigoch , klantig
DN - 13 mar 18 kl. 10:57

JK kritiserar regeringens terrorlag

Justitiekanslern kritiserar regeringens förslag om en ny terrorlag.  Anledningen är att förslaget innehåller för mycket oklarheter och har ett för stort fokus på islamistisk extremism, enligt JK..

Expressen - 20 mar 19 kl. 12:11

Lagrådet säger nej till regeringens terrorlag

Lagrådet säger nej till regeringens förslag att göra det straffbart att delta i terroristorganisationer, skriver Ekots reporter Lova Olsson på Twitter. Lagrådet bedömer att det innebär en begränsning av den grundlagsskyddade föreningsfriheten, skriver Lova Olsson..

BT - 13 apr 11 kl. 13:01

Färre sjuka inte regeringens förtjänst

När det gäller rehabiliteringskedjan har effekterna varit små, förutom i det sista steget, alltså själva utförsäkringen. Men att sjukfrånvaron minskar när man stänger av tiotusentals sjuka från försäkringen är väl knappast ägnat att förvåna, skriver Björn Johnson. Moderaten Ulf Kristersson har ett av regeringens svåraste jobb.

Expressen - 14 timmar sedan

Mariannes ilska: Regeringens pensionsförslag räcker inte till

Regeringens förslag om att höja bostadstillägget och garantipensionen är ett steg på rätt väg, menar Marianne Eriksson, vice ordförande i Tantpatrullen. Fast det duger inte. Helst vill hon ha ett helt nytt, mer rättvist pensionssystem som tar hänsyn till äldre kvinnors ekonomiska villkor.

Dagens PS - 25 apr 18 kl. 11:46

Centerns asylpolitik upprör Ulf Kristersson

I går kom beskedet som splittrar Alliansen.Centerpartiet beslutade då att säga ja till regeringens lagförslag om att ensamkommande som en gång redan nekats asyl ändå ska få stanna i Sverige. Redan första gången som förslaget lades fram möttes det av stenhård kritik från bland andra lagrådet.

Sydsvenskan - 21 feb 12 kl. 16:27

Kristersson (M) ber om ursäkt

Efter att oppositionen öppnat för misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) för att han vägrar följa riksdagsbeslut ber han nu om ursäkt: "Jag tar riksdagens beslut på stort allvar".
De rödgröna partierna öppnar för en misstroendeomröstning mot socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M). Bakom ligger hans vägran att följa riksdagsbeslutet om en återgång till gamla regler i sjukförsäkringen.

SVT - 25 apr 18 kl. 09:35

Kristersson kritisk till Centerns stöd till regeringens lagförslag

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skriver på Facebook om Centerpartiets stöd till regeringens lagförslag om ensamkommande. ”Beslutet är deras och ansvaret för konsekvenserna ligger hos dem”, skriver Ulf Kristersson..

Nyheter 24 - 05 apr 11 kl. 11:12

Regeringens fiasko - sjuka blev sjukare


Rehabiliteringsgarantin kostade en halv miljard men effekten uteblev. I sju av tolv landsting blev de sjukskrivna till och med sjukare. STOCKHOLM.

BT - 15 apr 13 kl. 14:26

Regeringens hån mot arbetarna

När jag hör socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) uttala sig i TV om att arbetarna har ett ansvar att hålla sig i trim fram till pensionsåldern, som dessutom förslås höjas, samtidigt som den genomsnittlige industriarbetaren i dagsläget orkar hålla ut fram tills man är 61 år, blir jag upprörd. Industrin har precis fått sina första avtal i årets avtalsrörelse och därmed är också märket för de övriga avtalen på den svenska arbetsmarknaden satt. Med bland annat förutsättningar för reallöneökningar de kommande tre åren, införande av delpension från det år man fyller 60 år och utökad föräldralön, kan man ju tycka att jag som IF Metallare borde vara nöjd.

SvD - 02 jul 15 kl. 15:10

M till angrepp mot regeringens slopade budgetmål

Moderaternas ekonomisk-politiske talesperson Ulf Kristersson går nu till attack mot regeringens slopade mål att jobbreformer ska finansieras krona-för-krona. ”Krona-för-krona-principen ska gälla”, säger Kristersson..

Fler nyheter från Expressen

Expressen - 45 minuter sedan

JUST NU: Polis hotad – anhörig knivskuren

En nära anhörig till en hotad polis i Blekinge blev under fredagskvällen överfallen vid personens hem, enligt uppgifter till Kvällsposten. Polismannens privata bil har utsatts för skadegörelse.Ett stort antal poliser jagar nu personerna som misstänks för överfallet.

Expressen - 1 timme sedan

Mathias minnesplats förstörd – dagen efter begravningen

19-årige Mathias begravdes under skärtorsdagen.Dagen efter hade hans minnesplats förstörts av vandaler och 25 gravstenar välts.– Man blir förbannad å allas vägnar.

Expressen - 1 timme sedan

Polisman anhållen – misstänks för våldtäkt

Den misstänkte polismannen är anhållen och delgiven misstanke om våldtäkt, rapporterar Aftonbladet..

Expressen - 2 timmar sedan

JUST NU: Stort pådrag i centrala Stockholm

Polisen har ett massivt pådrag i centrala Stockholm efter larm om en möjlig brand med rökutveckling. En ambulans har kallats till platsen. – Det kom in som brand i lägenhet med rökutveckling 20.

Expressen - 2 timmar sedan

Petter Stordalens hemliga kontroll av barnens ekonomi

Hotellmogulen Petter Stordalen, 56, övervakar i hemlighet sina barns kreditkonton – och kräver att de flyger ekonomi samtidigt som han själv sitter i business class.Det avslöjar han i podcasten ”Radio Redgert”.– Spoiled kids är det värsta jag vet, säger Stordalen i podden.

Expressen - 2 timmar sedan

Nurten smygfotades och hängdes ut – för sin slöja

Besöket på pizzerian i Skurup slutade med en uthängning på Facebook.Nurten Kaya, 54, och hennes väninna smygfotades och hånas nu på sociala medier – för att de bär slöja.– Det är tråkigt att rasismen har vuxit, säger dottern Eda Kaya, 23..

Expressen - 2 timmar sedan

”Joker” får eget museum i staden han älskade mest

Skådespelaren Johannes Brost avled för ett år sedan.Nu går livskamraten My Jabobsons dröm i uppfyllelse - ett museum över den karismatiske skådespelaren i miniatyrformat i staden han älskade mest..

Expressen - 3 timmar sedan

Anna-My låtsades sälja sex: ”Otroligt obehagligt”

Filmarna Anna-My Novotny och Ylva Johansson sa att de var 17 år gamla när de gav sig ut på Malmös gator och utgav sig för att sälja sex.Nu sänds dokumentären ”Männen som köper sex” på SVT. – Att det är så lätt att köpa sex.

Expressen - 3 timmar sedan

Julian Assange om Hillary: ”En sadistisk sociopat”

Julian Assanges Wikileaks läckte mejl som skulle ha hackats från Demokraternas partihögkvarter från ”Guccifer 2.0”, som påstods vara en ensam rumänsk hackare. Bakom pseudonymen dolde sig ryska underrättelsetjänsten GRU, enligt specialåklagare Robert Muellers Rysslandsutredning.

Expressen - 3 timmar sedan

Jingwen la ut bil på Blocket – spekulant försvann med den

140 000 kronor för den välskötta bilen var uppenbarligen ett pris som lockade.Bara ett dygn efter att Jingwen Wu, 45, lagt ut sin Volvo till försäljning på Blocket hade flera spekulanter hört av sig. Men hon hann bara med en visning.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.